Euroliga: FC Barcelona refuză să meargă în Rusia pentru meciurile cu Zenit Sankt Petersburg și ȚSKA Moscova

Euroliga: FC Barcelona refuză să meargă în Rusia pentru meciurile cu Zenit Sankt Petersburg și ȚSKA Moscova

Războiul ruso-ucrainean are din ce în ce mai multe repercusiuni și în lumea sportului: echipa spaniolă FC Barcelona a descis să nu se deplaseze joi seara la Sankt Petersburg, unde ar fi urmat să se dueleze cu formația locală Zenit în Euroliga masculină de baschet, scrie EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update: Organizatorii Euroligii au anunţat că au suspendat meciurile echipelor ruseşti din etapa a 27-a. Astfel, au fost amânate partidele Bayern Munchen - ŢSKA Moscova, Bitci Baskonia - Unics Kazan şi Zenit Sankt Petersburg - FC Barcelona.

"Este o măsură de precauţie pe care am luat-o înaintea reuniunii de vineri a conducerii celor 18 cluburi implicate în cea mai importantă competiţie europeană din baschet'', au comunicat organizatorii.

Știrea inițială:

După cum a indicat clubul catalan, "mai multe întâlniri cu părţile implicate sunt planificate în această seară" iar conducerea clubului va face o declaraţie în următoarele ore, scrie Agerpres.

După o şedinţă de urgenţă desfăşurată în această dimineaţă, Euroliga a informat echipa catalană că ar trebui să călătorească în Rusia, unde vineri, la Sankt Petersburg, iar duminică, la Moscova, vor înfrunta Zenit, respectiv ŢSKA.

Cea mai importantă competiţie europeană de baschet a precizat joi că va continua cu "programul competiţional stabilit", atâta timp cât integritatea echipelor participante nu este pusă în pericol sau dacă nu "se iau decizii guvernamentale care împiedică desfăşurarea unui meci în circumstanţe normale".

După cum a raportat anterior Barca, organizatorii Euroligii au dat garanţii că echipa "poate intra şi ieşi" din ţară, în ciuda conflictului din Ucraina.

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5