Europa League: FCSB - Hajduk Split 2-1 / Calificare dramatică pentru roș-albaștri - Gnohere a marcat golul victoriei în minutul 90+3

Europa League: FCSB - Hajduk Split 2-1 / Calificare dramatică pentru roș-albaștri - Gnohere a marcat golul victoriei în minutul 90+3

FCSB a fost la un pas să rateze calificarea în play-off-ul Europa League, după o evoluție ștearsă în partida cu Hajduk Split de pe "Arena Națională". Ghonere a deschis scorul din penalty în minutul 55, însă echipa lui Dică s-a văzut egalată în minutul 82. Vicecampioana României a fost salvată de același Gnohere, golul calificării venind în minutul 90+3.

Foto:

După 0-0 în meciul tur, elevii lui Nicolae Dică au tremurat serios pentru calificarea în play-off-ul Europa League. Croaţii au avut prima ocazie, însă lovitura de cap a lui Vucur (22') nu i-a pus probleme lui Bălgrădean. FCSB a avut o singură fază notabilă în prima repriză, în minutul 23, când Benzar a șutat la colțul lung, dar mingea s-a dus în aut.

FCSB a punctat repede după pauză, în minutul 55, prin Harlem Gnohere, care a transformat un penalty dictat pentru un henț în careu al lui Caktas. La această fază mijlocaşul Dragoș Nedelcu s-a ales cu nasul spart, după ce a fost lovit de un obiect aruncat din peluza fanilor roș-albaștri.

Vicecampioana României a avut o șansă importantă în minutul 76, prin Man, dar acesta a şutat slab din marginea careului și portarul advers a reținut balonul. În minutul 82, Hajduk Split a reușit să egaleze situația pe tabelă. Said a marcat cu o lovitură de cap, de lângă Planic, după o centrare perfectă a lui Jairo. La scorul de 1-1, croații erau cei care mergeau în play-off.

Imediat după golul încasat de echipa sa, Dică l-a aruncat în luptă pe Rusescu, însă eroul serii a fost Gnohere. Francezul a reușit "dubla" în minutul 90+3, cu o lovitură de cap, în urma unei centrări a lui Benzar, aducând calificarea pentru FCSB.

În play-off, FCSB se va duela cu Rapid Viena (Austria), învingătoare în fața celor de la Slovan Bratislava (Slovacia), scor 5-2 la general. După ce au pierdut în deplasare, scor 1-2, austriecii s-au impus pe teren propriu cu 4-0.

FCSB va juca primul meci la Viena, pe 23 august, iar returul va avea loc pe "Arena Națională" din București, la 30 august.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais – Pintilii (Rusescu ’83), L. Filip (Nedelcu ’15) – Man, Fl. Tănase (Moruţan ’46), Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Hajduk Split: Posavec - Juranovic, Vucur, Mikulic, Lopez (Gyurcso ’65) – Juric (Jairo ’56), Caktas, Barry - Said, Ivanovski (Sego ‘73), Fomitschow. Antrenor: Zeljko Kopic.

Partida de pe "Arena Națională" a fost condusă la centru de spaniolul Juan Martinez Munuera. Acesta a fost ajutat de asistenţii Diego Barbero Sevilla şi Cesar Manuel Noval Font. Arbitrul de rezervă a fost Mario Melero Lopez.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5