Le-a lipsit esențialul    Reacții la cald  de la masa presei: explicațiile unui FCSB - Rapid fără goluri +60 foto
FCSB - RAPID 0-0. FOTO GOLAZO.ro

Le-a lipsit esențialul Reacții la cald de la masa presei: explicațiile unui FCSB - Rapid fără goluri

  • FCSB - RAPID 0-0. Roș-albaștrii au dominat, au controlat mare parte din derby, dar au suferit fără Bîrligea, suspendat. Și Miculescu, și Daniel Popa au fost total ineficienți. Ocazii create fără finalizator. Nici Olaru n-a fost incisiv. 
  • Giuleștenii s-au apărat mult, au încercat să surprindă cu o apărare avansată, căutând spații de contraatac. Le-au găsit rar. Emmers a ratat cea mai mare ocazie în ultimul sfert de oră. 
  • Cel mai bun om al lui Șumudică a fost portarul. Și al meciului, duminică seară, pe Arena Națională. Elvețianul Siegrist s-a ridicat deasupra tuturor.

În urmă cu o săptămână, FCSB era echipa care începea derbyul știind că îl domină de mult timp. Nu mai fusese învinsă de Dinamo de peste patru ani și jumătate. Și Dinamo mai așteaptă. A fost 2-0 pentru FCSB. 

Tensiuni în Derby    FCSB - Rapid ,  perturbat de petarde » Kovacs a oprit jocul de două ori + MM și Voicu s-au dus la cele două galerii
Citește și
Tensiuni în Derby FCSB - Rapid, perturbat de petarde » Kovacs a oprit jocul de două ori + MM și Voicu s-au dus la cele două galerii
Citește mai mult
Tensiuni în Derby   FCSB - Rapid ,  perturbat de petarde » Kovacs a oprit jocul de două ori + MM și Voicu s-au dus la cele două galerii

Acum, FCSB era cea care nu mai câștigase în fața Rapidului de o lungă perioadă. De aproape doi ani, de la 3-1 pe 6 noiembrie 2022. Și ea mai așteaptă. 

FCSB, dominare, control, dar i-a lipsit vârful care transformă ocaziile în goluri: Bîrligea

Loviți dur de Rangers, 0-4 joi în Europa League, roș-albaștrii au schimbat șapte titulari pe Arena Națională, previzibil. 

Dar Elias Charalambous nu ar fi vrut să-l piardă și pe Bîrligea, suspendat. S-a văzut că îi lipsește esențialul echipei sale. Vârful care înscrie. 

FCSB a pornit meciul cu un singur gând. Să domine, să controleze jocul, prin posesie, prin avansarea fundașilor laterali transformați în extreme, prin infiltrarea lui Olaru mereu și mereu în spatele atacantului central, gata să lanseze șutul foarte bun la orice centrare în spate, la orice respingere. 

Și așa a fost în primele 45 de minute. Campioana a avut mingea, și-a creat mai multe ocazii și putea deschide scorul. 

40.287 de spectatori
au fost duminică seară pe Arena Națională, la FCSB - Rapid

Strategia lui Șumudică, apărarea avansată-contraatac, nu l-a ajutat. L-a salvat Siegrist

Dar Siegrist a fost până la pauză mai bun decât toți adversarii. Și la Olaru, și la Tavi Popescu, portarul giuleștenilor a fost acolo, inspirat, îndepărtând mereu pericolul. 

Rapid a vrut să surprindă, aceasta a fost strategia lui Marius Șumudică.

Odată pierdută mingea în terenul FCSB, a ținut apărarea sus, avansată, uneori aproape de linia de linia de mijloc, încercând să imite modelul Barcelonei lui Hansi Flick. Însă distanța e de ani lumină. 

Când recupera, căuta rapid contrataacul. Știa că 5-0 cu Farul n-ar putea fi repetat niciodată împotriva FCSB. Spera totuși să surprindă. 

Și a găsit de câteva ori spații în spatele fundașilor de bandă roș-albaștri, mai ales la Crețu. Petrila ar fi putut profita, a avut două-trei raiduri, fără succes. Ngezana a apărut în fața lui și a fost ca un zid. Nu l-a putut depăși. 

FCSB - Rapid (3).jpg
FCSB - Rapid (3).jpg

Galerie foto (60 imagini)

FCSB - Rapid  (1).jpg FCSB - Rapid  (2).jpg FCSB - Rapid  (3).jpg FCSB - Rapid  (4).jpg FCSB - Rapid  (5).jpg
+60 Fotografii
labels.photo-gallery

Șumudică a așteptat mult de la duetul de care a vorbit săptămâni la rând, Boupenza-Njie. Primul a făcut presing, s-a mișcat, a creat spațiu. Njie nu s-a văzut. Nicio influență asupra jocului. 

Era normal ca Njie să fie schimbat în primul sfert de oră al reprizei secunde. Cu Dobre, care putea vitaliza aripa dreaptă. N-a făcut-o. 

Roș-albastru fără finalizare. Olaru s-a stins. Emmers a ratat ocazia meciului

FCSB a controlat și mai mult jocul după pauză, a crescut presiunea, a apăsat și mai tare pe defensiva Rapidului, care nu mai putea ieși din propria jumătate de teren. 

Golul? Nu era vârful care să scuture plasa. Nu era Bîrligea. Și Miculescu, și Daniel Popa, după ce a intrat, au fost ineficienți. Popa a fost singur spre final (82), în unghi. A tras în plasa laterală. 

Olaru a dispărut și el în repriza a doua. Fără ultimul impuls în fața porții. 

Pe acest fond, de dominare roș-albastră, Rapid putea deschide scorul în minutul 76, la cea mai mare ocazie a sa: șutul lui Emmers, după o recentrare înapoi, se îndrepta spre plasă. A fost blocat. 

Atunci, după șansa lui Emmers, s-a aprins echipa Giuleștiului. Prea târziu pentru a mai schimba acest 0-0. 

O partidă în care a lipsit esențialul. Nu era nimeni care să poată înscrie. Și Rapid l-a avut pe Siegrist. Elvețianul a fost omul meciului. 

VIDEO Atmosfera din tribune la FCSB - Rapid

Profită Drăgușin?  „Tricolorul” ar putea prinde  primul „11”  la Tottenham și în Premier League. Jucătorul de care depinde totul
Stranieri
13:53
Profită Drăgușin? „Tricolorul” ar putea prinde primul „11” la Tottenham și în Premier League. Jucătorul de care depinde totul
Citește mai mult
Profită Drăgușin?  „Tricolorul” ar putea prinde primul „11” la Tottenham și în Premier League. Jucătorul de care depinde totul
OMAGIU  VIDEO . De ziua ei, șefa sportului românesc, Elisabeta Lipă, cântată de juniori  ca în comunism
Canotaj
11:35
OMAGIUVIDEO. De ziua ei, șefa sportului românesc, Elisabeta Lipă, cântată de juniori ca în comunism
Citește mai mult
OMAGIU VIDEO . De ziua ei, șefa sportului românesc, Elisabeta Lipă, cântată de juniori  ca în comunism
„Nu a fost nimic!” Șefii Rapidului  închid ochii  la derapajul lui  Șumudică: „Mesteca gumă, avea o lucrare”
Liga 1
12:50
„Nu a fost nimic!”Șefii Rapidului închid ochii la derapajul lui Șumudică: „Mesteca gumă, avea o lucrare”
Citește mai mult
„Nu a fost nimic!” Șefii Rapidului închid ochii la derapajul lui  Șumudică: „Mesteca gumă, avea o lucrare”
Mbappe, ținta ironiilor  Starul lui Real Madrid,  ridiculizat în Qatar  după gestul pripit din El Clasico
Campionate
12:31
Mbappe, ținta ironiilor Starul lui Real Madrid, ridiculizat în Qatar după gestul pripit din El Clasico
Citește mai mult
Mbappe, ținta ironiilor  Starul lui Real Madrid, ridiculizat în Qatar după gestul pripit din El Clasico
Sancțiuni după FCSB - Rapid  Jandarmeria n-a avut milă:  10.000 de euro  pentru bannerul indecent al ultrașilor FCSB. Amenzi și pentru petardele aruncate pe teren
Liga 1
10:52
Sancțiuni după FCSB - Rapid Jandarmeria n-a avut milă: 10.000 de euro pentru bannerul indecent al ultrașilor FCSB. Amenzi și pentru petardele aruncate pe teren
Citește mai mult
Sancțiuni după FCSB - Rapid  Jandarmeria n-a avut milă: 10.000 de euro pentru bannerul indecent al ultrașilor FCSB. Amenzi și pentru petardele aruncate pe teren
De la credință la gesturi obscene VIDEO.  Imagini noi cu Șumudică  și reacția sa indecentă în fața fanilor FCSB: „Să mă suspende!”
Liga 1
10:55
De la credință la gesturi obsceneVIDEO. Imagini noi cu Șumudică și reacția sa indecentă în fața fanilor FCSB: „Să mă suspende!”
Citește mai mult
De la credință la gesturi obscene VIDEO.  Imagini noi cu Șumudică și reacția sa indecentă în fața fanilor FCSB: „Să mă suspende!”
Rasism la El Clasico  Vini Jr. cere  arestarea  fanilor de pe Bernabeu care i-au insultat pe Yamal, Fati și Raphinha: „Nu există loc pentru acești infractori”
Campionate
10:11
Rasism la El Clasico Vini Jr. cere arestarea fanilor de pe Bernabeu care i-au insultat pe Yamal, Fati și Raphinha: „Nu există loc pentru acești infractori”
Citește mai mult
Rasism la El Clasico Vini Jr. cere arestarea fanilor de pe Bernabeu care i-au insultat pe Yamal, Fati și Raphinha: „Nu există loc pentru acești infractori”
PAOK, de nerecunoscut  Echipa lui  Răzvan Lucescu , învinsă de OFI pe „Toumba” după 31 de ani + Cum a fost surprins antrenorul la tribuna oficială
Campionate
10:25
PAOK, de nerecunoscut Echipa lui Răzvan Lucescu, învinsă de OFI pe „Toumba” după 31 de ani + Cum a fost surprins antrenorul la tribuna oficială
Citește mai mult
PAOK, de nerecunoscut  Echipa lui Răzvan Lucescu , învinsă de OFI pe „Toumba” după 31 de ani + Cum a fost surprins antrenorul la tribuna oficială