„Sunt aici să schimb povestea” Antrenorul Spartei crede că echipa sa nu va mai pierde în Ligă cu  FCSB , ca în 2016 +57 foto
FCSB - SPARTA. Lars Friis, tehnicianul campioanei Cehiei, ne avertizează că marți nu se va repeta povestea din 2016, când FCSB a învins Sparta cu 2-0 la București după 1-1 la Praga (tot în turul 3 preliminar al Ligii), așa cum s-a întâmplat acum.

„Sunt aici să schimb povestea”Antrenorul Spartei crede că echipa sa nu va mai pierde în Ligă cu FCSB, ca în 2016

  • FCSB - SPARTA. Lars Friis, tehnicianul campioanei Cehiei, ne avertizează că marți nu se va repeta povestea din 2016, când FCSB a învins Sparta cu 2-0 la București după 1-1 la Praga (tot în turul 3 preliminar al Ligii), așa cum s-a întâmplat acum.
  • Antrenorul danez afirmă: „Știam că FCSB e valoroasă. Trebuie să ridicăm nivelul, sper că va fi suficient să câștigăm aici după rezultatul dezamăgitor de marți”. A văzut FCSB la 3-2 cu Farul: „A făcut ce face o echipă de top”.
  • Friis a aflat că stadionul Steaua va fi plin marți seară: „Nu avem prea mulți prieteni aici. Galeria gazdelor va face orice să ne hărțuiască”. 
  • FCSB - Sparta Praga se joacă marți, de la ora 21:30, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Pro TV.

Lars Friis, 48 de ani, danezul care a fost secundul lui Brian Priske până în vară, devenind antrenorul principal al Spartei după plecarea compatriotului la Feyenoord, a părut relaxat la conferința de presă de luni seară. 

FCSB - Sparta Praga. „Avem echipa și stafful să schimbăm istoria”

A aflat ce s-a întâmplat în urmă cu opt ani, când FCSB și Sparta s-au întâlnit tot în turul 3 preliminar al Ligii, în prima manșă a fost tot 1-1 la Praga, precum săptămâna trecută, dar la București a învins FCSB cu 2-0 și s-a calificat mai departe. 

Întrebat dacă nu se teme să se repete povestea, scandinavul a răspuns: 

„Sunt aici să schimb această poveste. Am mare respect față de ce s-a întâmplat în trecut, dar nu cred că ne oferă un avantaj să știm.

Dar e o întrebare simpatică într-un moment simpatic. Sunt sigur că poți crea o poveste, însă eu nu o voi folosi ca un atu asupra meciului. Noi suntem aici să schimbăm istoria, cred că avem echipa și stafful să reușim”.

„Știam că FCSB e valoroasă. Trebuie să ridicăm nivelul, sper că va fi suficient să câștigăm”

Cum vede Friis FCSB acum, după confruntarea de la Praga?

„O văd la fel ca înainte de primul meci. Știam că e o echipă valoroasă, solidă, cu multe calități, jucăm în Liga Campionilor contra celor mai bune echipe, știam cât e de bună. 

Dar le-am zis băieților, am afirmat și după prima partidă, trebuie să ne concentrăm la noi, trebuie să jucăm mai bine, să ridicăm nivelul în mai multe aspecte, o vom face aici, sper că va fi suficient să câștigăm partida”, a afirmat tehnicianul Spartei.

A completat: „Am văzut echipa mea revenindu-și cu Bohemians (n.r. 2-1 în Cehia) după rezultatul dezamăgitor de marți”.

„FCSB a făcut în ultimul meci ce face o echipă de top”

Nu a ascuns că a urmărit FCSB și vineri, la 3-2 cu Farul. 

„Are un lot bun. A început doar cu trei dintre jucătorii care au evoluat contra noastră, a schimbat opt oameni”, a spus Friis. 

„Spre final au intrat să le zicem jucătorii obișnuiți și a schimbat meciul. E ceea ce face o echipă de top, asta a făcut”. 

Krasniqi știe liga, cunoaște adversarul, a jucat aici. Trebuie să folosim toate resursele pe care le avem. Lars Friis, antrenor Sparta Praga

„Nu avem prea mulți prieteni aici. Galeria gazdelor va face orice să ne hărțuiască”

Nu se teme de atmosfera din Ghencea, chiar dacă realizează că „nu avem prea mulți prieteni aici, am auzit că va fi stadionul plin”. 

Se bazează pe susținerea galeriei Spartei. „Vom avea «suspecții de serviciu» cu noi și ei sunt foarte, foarte buni (n.r. vor fi 300 de fani cehi).

Vor fi 30.000 împotrivă, mă aștept la o atmosferă bună, o atmosferă de Champions League. 

Cred că galeria gazdelor va face orice să ne hărțuiască, dar avem experiența sezonului trecut. Ne așteptăm la orice”. 

Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB
Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB

Galerie foto (57 imagini)

Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB Antrenament Sparta Praga înainte de meciul cu FCSB
+57 Fotografii
labels.photo-gallery

„Dă-mi 24 de ore și îți voi răspunde”

A comentat cu umor subiectul atacantului central. Jan Kuchta a fost excelent anul trecut, unul dintre golgheterii echipei, însă în acest start nu are niciun gol. În timp ce rezerva Olatunji a marcat de patru ori. Cine va fi vârf în Ghencea? Kuchta sau Olatunji?

„Am șase sau șapte sau opt jucători foarte buni în ofensivă. Cred că ai uitat câțiva băieți. De aceea e bine să ai o echipă bună. 

Cine e gata, cine performează și cine e mai în formă va juca. Dă-mi 24 de ore și îți voi răspunde”, a răspuns el râzând. 

FCSB e echipă puternică, are unele individualități tari, aștept un meci dur la retur. În tur nu a fost cel mai bun meci al nostru, acum trebuie să ridicăm nivelul, mai ales cu mingea, să aducem mai multă calitate. Kaan Kairinen, mijlocaș Sparta Praga

Antrenament. „Nu cred că terenul va fi o scuză pentru noi”

La conferință, mijlocașul finlandez Kaan Kairinen, 25 de ani, a vorbit despre terenul care nu arată deloc bine. 

„Nu cred că va fi o mare scuză pentru noi. Vom încerca să jucăm așa cum suntem obișnuiți. Vom vedea cum va fi antrenamentul, vom vedea care vor fi condițiile la joc marți”, a declarat acesta. 

Kairinen a accentuat: „Stilul echipei nu se va schimba din cauza terenului”. 

Nordicul și colegii lui au ieșit apoi pe teren pentru antrenamentul oficial. Adversarii s-au pregătit în Ghencea într-o atmosferă liniștită, relaxată chiar. Glumeau la început, la sprinturi și la obișnuitele careuri de menținere a mingii în cadrul echipei.

Kosovarul Ermal Krasniqi, 25 de ani, ex-CFR și Rapid, extrema transferată în vară pentru două milioane de euro, pare integrat bine în grupul campioanei Cehiei. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”