Fernando Alonso, dialog amuzant cu inginerul său la ultimul Grand Prix din carieră

Fernando Alonso, dialog amuzant cu inginerul său la ultimul Grand Prix din carieră

​Spaniolul Fernando Alonso a avut un dialog amuzant cu inginerul său de cursă, Wilf Jospeh, în timpul Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultimul Grand Prix pentru pilotul de la McLaren-Renault în Marele Circ, informează News.ro.

Fernando AlonsoFoto: Captura YouTube

Alonso a avut parte de o retragere amară din Formula 1, în timpul marelui premiu de duminică, nereuşind să intre în primii zece clasaţi.

În partea finală a etapei de la Abu Dhabi, Alonso rula pe poziţia a XI-a, iar inginerul său îi cerea să mărească ritmul pentru a-l ajunge pe Kevin Magnussen de la Haas, situat pe locul zece, care este recompensat cu un punct.

"Am deja 1.800 de puncte în Formula 1", i-a spus Alonso lui Joseph, prin radio, iar acesta i-a răspuns: "Bine, dar încearcă să faci 1.801".

Interesant este că Alonso, dublu campion mondial, a acumulat 1.899 de puncte în cariera începută în 2001, iar punctul de la Abu Dhabi i-ar fi adus un număr rotund în palmares.

Probabil că spaniolul era conştient de acest lucru, ţinând cont de faptul că, în ultimele tururi ale cursei, a tăiat de trei ori la rând virajele 8 şi 9, sperând că, dacă rulează în partea a doua plutonului, nu-l vede nimeni şi se poate apropia astfel de Magnussen.

Comisarii FIA s-au amuzat de ceea ce a făcut Alonso, dar nu au ezitat să-l penalizeze cu 15 secudne, câte cinci pentru fiecare dată când a tăiat virajele, şi cu retragerea a trei puncte de pe superlicenţa de pilot.

Fernando Alonso, 37 de ani, risca chiar o descalificare cu steagul negru, dar Charlie Whiting, directorul de competiţii al FIA, spune că nu ar fi fost frumoasă o astfel de sancţiune.

"Era finalul cursei şi nu cred că ar fi fost foarte frumos să-i arăţi cuiva ca Fernando un steag negru la ultima lui cursă, nu? Nu cred că s-a discutat de steagul negru", a declarat Whiting pentru motorsport.com.

După cursă, Fernando Alonso a salutat publicul, făcând "donuts" alături de protagoniştii sezonului, Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel. Alonso nu va mai concura în Formula 1, cel puţin anul viitor, însă nu este exclusă o revenire a lui, în 2020.

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Momentul în care Fernando Alonso, Lewis Hamilton și Sebastian Vettel fac "donuts".

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CONFLICT LA CFR    VIDEO  Moment tensionat între Dan Petrescu și Louis Munteanu 
Liga 1
19.10
CONFLICT LA CFR VIDEO Moment tensionat între Dan Petrescu și Louis Munteanu
Citește mai mult
CONFLICT LA CFR  VIDEO Moment tensionat între Dan Petrescu și Louis Munteanu 
Drama unui superjucător  Căpitanul lui Chelsea  a pierdut 680 de zile și 129 de meciuri  din cauza accidentărilor
Campionate
19.10
Drama unui superjucător Căpitanul lui Chelsea a pierdut 680 de zile și 129 de meciuri din cauza accidentărilor
Citește mai mult
Drama unui superjucător  Căpitanul lui Chelsea a pierdut 680 de zile și 129 de meciuri din cauza accidentărilor
Tony Da Silva uimește  Discurs surprinzător, după imaginile șocante oferite de Pancu:  „Sunt mândru  de ce a făcut”
Nationala
19.10
Tony Da Silva uimește Discurs surprinzător, după imaginile șocante oferite de Pancu: „Sunt mândru de ce a făcut”
Citește mai mult
Tony Da Silva uimește  Discurs surprinzător, după imaginile șocante oferite de Pancu:  „Sunt mândru de ce a făcut”
Nadal, învins de Djokovic Nole, victorie în  ultimul episod  al unei rivalități istorice » Rafa, în multe momente la nivelul sârbului
Tenis
19.10
Nadal, învins de DjokovicNole, victorie în ultimul episod al unei rivalități istorice » Rafa, în multe momente la nivelul sârbului
Citește mai mult
Nadal, învins de Djokovic Nole, victorie în ultimul episod al unei rivalități istorice » Rafa, în multe momente la nivelul sârbului
Dawa în Premier League?    Charalambous  nu se opune: „Ar fi bine pentru toată lumea”
Liga 1
19.10
Dawa în Premier League? Charalambous nu se opune: „Ar fi bine pentru toată lumea”
Citește mai mult
Dawa în Premier League?  Charalambous nu se opune: „Ar fi bine pentru toată lumea”
Rednic, supărat  „Puriul” știe care au fost punctele slabe ale arădenilor: „Noi le-am dat posibilitatea” + A criticat  camera VAR : „Poate au ieșit la o țigară”
Liga 1
19.10
Rednic, supărat „Puriul” știe care au fost punctele slabe ale arădenilor: „Noi le-am dat posibilitatea” + A criticat camera VAR: „Poate au ieșit la o țigară”
Citește mai mult
Rednic, supărat  „Puriul” știe care au fost punctele slabe ale arădenilor: „Noi le-am dat posibilitatea” + A criticat camera VAR : „Poate au ieșit la o țigară”
Man și Mihăilă  „Săgețile Parmei”, note diferite după egalul de la Como: „Unul și-a dorit, altul  nu a adus nimic echipei”
Stranieri
19.10
Man și Mihăilă „Săgețile Parmei”, note diferite după egalul de la Como: „Unul și-a dorit, altul nu a adus nimic echipei”
Citește mai mult
Man și Mihăilă  „Săgețile Parmei”, note diferite după egalul de la Como: „Unul și-a dorit, altul nu a adus nimic echipei”
Măldărășanu, ca și demis  Patronul Claudiu Rotar: „Cu Buzăul,  era să scap telefonul din mână ”. Care este clauza despărțirii
Liga 1
19.10
Măldărășanu, ca și demis Patronul Claudiu Rotar: „Cu Buzăul, era să scap telefonul din mână”. Care este clauza despărțirii
Citește mai mult
Măldărășanu, ca și demis  Patronul Claudiu Rotar: „Cu Buzăul, era să scap telefonul din mână ”. Care este clauza despărțirii