Fotbal american: Legendarul John Madden a murit la 85 de ani

Fotbal american: Legendarul John Madden a murit la 85 de ani

John Madden, legendar antrenor de fotbal american și realizator TV, care a dat numele unei populare francize de jocuri video, a murit marţi dimineaţă la vârsta de 85 de ani, anunţă Variety.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liga Naţională de Fotbal (NFL) a anunţat decesul său marţi după-amiază într-un comunicat de presă, scriind că Madden a murit pe neaşteptate. Cauza morţii nu a fost dezvăluită imediat.

Madden a fost antrenorul principal al Oakland Raiders timp de 10 sezoane, câştigând Super Bowl XI în 1976 şi un important realizator de emisiuni dedicate fotbalului american.

Madden şi-a început activitatea în televiziune pentru CBS Sports în acelaşi an în care s-a retras. În 1981, a făcut echipă cu Pat Summerall pentru acoperirea NFL la CBS.

În 1994, după ce Fox Broadcasting Co. a lui Rupert Murdoch a luat pachetul de drepturi NFC al ligii de la CBS, Madden şi Summerall s-au mutat şi ei la Fox.

Madden a fost, de asemenea, analist şi comentator pentru "Sunday Night Football" de la NBC din 2006 până în 2008. În 2006, a fost inclus în Pro Football Hall of Fame.

A comentat 11 meciuri Super Bowl pentru patru reţele în perioada 1979-2009 şi a adunat 16 premii Sports Emmy, precum şi premiul pentru întreaga carieră în 2010.

Şi-a jucat propriul rol în mai multe filme, inclusiv "Christine", "Little Giants" şi "The Replacements" şi a găzduit "Saturday Night Live" în 1982, informează News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”