Handbal masculin/ Japonia, surpriza serii la Mondial

Handbal masculin/ Japonia, surpriza serii la Mondial

Islanda, Suedia si Polonia au maximum de puncte dupa disputarea primelor doua meciuri de la Campionatul Mondial de handbal masculin. Ungaria a revenit in lupta pentru calificarea in Main Round, invingand sambata seara selectionata Norvegiei. Surpriza serii a fost selectionata Japoniei, asiaticii reusind sa se impuna in fata Austriei.

Japonia. victorie in fata AustrieiFoto: Reuters

Grupa B:

Ungaria - Norvegia 26-23 (14-16) - Norvegia a inceput tare meciul cu Ungaria, conducand cu 6-0 dupa sapte minute de joc. Ungurii si-au revenit dupa time-out-ul cerut de antrenorul Mocsai si s-au apropiat la un singur gol in minutul 20. Nordicii au intrat la vestiare cu un avans de doua goluri (16-14), insa Ungaria si-a irosit cu usurinta sansele din debutul reprizei secunde, nereusind sa inscrie niciun gol in cele doua minute in care Norvegia a avut doi oameni eliminati. Maghiarii au revenit in joc cu 11 minute inainte de final, egaland la 21. Ungaria a fortat pe final si a obtinut in cele din urma prima victorie de la acest Mondial, invingand Norvegia cu 26-23.

Japonia - Austria 33-30 (18-11) - Japonia a oferit surpriza serii la Mondial, surprinzandu-si adversarii cu un joc in viteza. Austria nu si-a gasit ritmul in repriza secunda si a pierdut cu 30-33 in fata asiaticilor.

Brazilia - Islanda 26-34 (12-19) - Islanda a castigat, conform asteptarilor, si al doilea meci de la Mondial, invingand Brazilia cu 34-26, fiind singura echipa cu maximum de puncte din Grupa B.

Clasament:

1. Islanda 4 puncte (+14)

2. Austria 2 puncte (+7)

3. Norvegia 2 puncte (+3)

4. Japonia 2 puncte (-3)

5. Ungaria 2 puncte (-3)

6. Brazilia 0 puncte (-18)

Grupa D:

Chile - Coreea de Sud 22-37 (12-15) - Dupa remiza surpriza din primul meci, Coreea de Sud a castigat sambata seara primele doua puncte de la Mondial. Asiaticii s-au impus cu 37-22 in fata selectionatei din Chile, portarul Cifuentes fiind cel care a impiedicat ca scorul sa fie mult mai mare, avand 14 interventii salvatoare pentru Chile.

Slovacia - Suedia 22 - 38 (14-15) - Gazda Suedia a castigat al doilea meci de la Mondial si a ramas in continuare in fruntea clasamentului din Grupa D. Avand sprijinul suporterilor si cu un portar aflat in zi de gratie (Sjostrand a avut un procentaj de 57%), suedezii s-au impus cu 38-22 in fata Slovaciei, care este acum condamnata sa castige urmatoarele trei meciuri ale grupei pentru a se califica in Main Round.

Argentina - Polonia 23-24 (6-11) - Argentina nu a putut sa inscrie decat sase goluri in prima repriza a meciului cu Polonia, fiind condusa la pauza cu 11-6. In partea a doua a meciului, sud-americanii au reusit sa-si surprinda adversarii, dar cu opt minute inainte de final, polonezii conduceau cu patru goluri. A urmat insa atacul lui Vieyra la poarta adversa, argentinianul reusind sa inscrie trei goluri consecutive. Argentina s-a apropiat la un singur gol (23-24) insa nu a putut face mai mult si Polonia a obtinut cea de-a doua victorie de la Mondial.

Clasament:

1. Suedia 4 puncte (+26)

2. Polonia 4 puncte (+3)

3. Coreea de Sud 3 puncte (+15)

4. Argentina 1 puncte (-1)

5. Slovacia 0 puncte (-18)

6. Chile 0 puncte (-25)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5