Litigiu  Tensiuni între U Cluj și Botoșani, după cedarea lui  Dican la Farul . Iftime: „E adevărat!”
Victor Dican / Foto: Sport Pictures

Litigiu Tensiuni între U Cluj și Botoșani, după cedarea lui Dican la Farul. Iftime: „E adevărat!”

  • Probleme pentru FC Botoșani, după ce l-a cedat pe Victor Dican (23 de ani) la Farul Constanța.
  • Fostul club al fundașului, Universitatea Cluj, își cere banii stipulați în contractul de cedare, convenit în ianuarie 2022.

FC Botoșani l-a cedat pe Victor Dican la Farul Constanța, însă nu a încasat vreun ban.

În schimb, moldovenii l-au primit pe mijlocașul Ștefan Bodișteanu (21 de ani) și există șanse să mai primească și alți jucători, dar sub formă de împrumut.

U Cluj își așteaptă banii

Universitatea Cluj, club care l-a cedat pe Victor Dican la FC Botoșani în iarna lui 2022, contra sumei de 100.000 de euro, mai avea o clauză în contract prin care ar mai fi încasat 20% dintr-un viitor transfer (n.r. - 25%, după cum susțin clujenii), însă nu mai puțin de 125.000 de euro.

Așadar, în acest moment, cu fotbalistul plecat la Farul, „șepcile roșii” își așteaptă cei 125.000 de euro. Totuși, Valeriu Iftime nu vrea să plătească această sumă, motivând că nu a încasat nimic de la Gică Hagi pentru a face această plată.

„Așa este! Se pare că voi avea un litigiu cu cei de la U Cluj. Ei dețin 20 la sută dintr-un viitor transfer al lui Victor Dican la o altă formație, dar nu mai puțin de 125.000 de euro.

Eu am discutat cu cei de la U Cluj și le-am explicat că nu le pot da 125.000 de euro, că nici eu nu am luat bani de la Farul Constanța lui Gică Hagi. Am încercat să le propun o sumă mai mică, dar dânșii nu au dorit.

Apoi le-am explicat că jucătorul nu mai voia să stea deloc la FC Botoșani, iar dacă îl mai țineam peste voința lui, deși mai avea contract cu mine, atunci la anul riscam să îl pierd gratis.

Și chiar nu am dorit să îl pierd gratis pe Dican. Astfel că, am fost nevoit să îl dau la Farul Constanța”, a declarat Valeriu Iftime pentru prosport.ro.

Valeriu Iftime a păstrat procente din Victor Dican

La rândul său, Victor Iftime a păstrat și el un procent mai mic de 20% dintr-un viitor transfer al lui Victor Dican de la Farul Constanța.

„Nu am procente foarte multe dintr-un viitor transfer, undeva sub 20 la sută, dar m-am ales și cu Bodișteanu. Voi vedea ce vom face în zilele următoare cu cei de la U Cluj.

Probabil că acum sunt supărați pe mine că l-am dat la Farul, dar voi mai încerca să mai negociez cu dânșii în zilele următoare.

Poate că vom ajunge în cele din urmă la o înțelegere și nu vom ajunge într-un litigiu pe la comisii. Vă mai spun încă o dată că Dican nu mai voia să rămână la Botoșani. Voia să plece, iar eu dacă nu îl dădeam acum, atunci riscam să îl pierd gratis pe Dican”, a completat Iftime.

TELEVIZARE România - Lituania   Cine transmite  revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Nationala
08.09
TELEVIZARE România - Lituania Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Citește mai mult
TELEVIZARE România - Lituania  Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital,  vorbește cu emoție  despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Nationala
16:10
„Îl invidiez pe Lucescu!” Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Citește mai mult
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Liga 1
13:33
Cerere respinsă Dinamo a fost refuzată de LPF
Citește mai mult
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat  premiul Puskas  pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019 
Liga 1
14:53
Oficial UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019
Citește mai mult
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019