"Il Fenomeno" Ronaldo se retrage de la nationala in amicalul cu Romania

"Il Fenomeno" Ronaldo se retrage de la nationala in amicalul cu Romania

Ronaldo isi va incheia oficial cariera la echipa nationala in amicalul pe care Brazilia il va disputa impotriva selectionatei Romaniei, a confirmat miercuri, Ricardo Teixeira, presedintele Federatiei Braziliene de Fotbal. Partida dintre Brazilia si nationala lui Razvan Lucescu se va disputa in data de 7 iunie, pe stadionul Pacaembu (Sao Paulo).

Ronaldo se retrage in amicalul cu RomaniaFoto: Reuters

"Ronaldo merita un meci de adio si fanii brazilieni vor avea ocazia sa-l vada pentru ultima data in tricoul selectionatei Braziliei in tara lor. Sunt sigur ca va fi o petrecere mare, pe masura carierei acestui mare jucator", a declarat intr-un comunicat Teixeira, citat de presa din Brazilia.

Brazilia va disputa doua amicale in luna iunie: cu Olanda (pe stadionul Serra Dourada din Goiania) si Romania (pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo), intalnirea cu echipa lui Bert Van Marwijk urmand a fi prima de cand Olanda a eliminat-o de la Mondialul din Africa de Sud. La trei zile distanta, brazilienii vor intalni selectionata Romaniei, acesta urmand a fi si ultimul meci in care "Fenomenul" Ronaldo va mai imbraca tricoul nationalei sale.

In tricoul nationalei, Ronaldo a participat la patru Campionate Mondiale, din SUA in 1994 (in care nu a jucat insa niciun minut), Franta in 1998, Japonia/ Coreea de Sud in 2002 si Germania in 2006. Ronaldo a marcat 15 goluri la Mondiale, fiind e cel mai bun marcator din istoria competitiei. In cariera sa de 12 ani de la nationala, brazilianul a inscris 62 de goluri, fiind pe locul doi in topul marcatorilor, dupa Pele (95 goluri).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”