Înfrângere la revenire: Roger Federer, eliminat în optimi la Geneva

Înfrângere la revenire: Roger Federer, eliminat în optimi la Geneva

I-a luat un set să se încălzească, având parte de un start mai greoi de meci. Roger Federer a avut argumentele necesare să revină în partidă și să conducă ostilitățile până spre finalul decisivului. Au reapărut erorile, iar Pablo Andujar a profitat și a reușit surpriza: l-a eliminat pe marele campion elvețian în optimile de la Geneva (6-4, 4-6, 6-4).

Roger FedererFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Lipsa meciurilor oficiale se poate vedea cu ochiul liber chiar și în cazul marilor campioni: Roger Federer a oferit multe momente de ezitare în primul set al partidei cu Andujar, iar erorile decisive au venit la 5-4 în favoarea adversarului. Ibericul a profitat de cadourile făcute de Roger, iar manșa i-a revenit cu 6-4.

Trezit parcă de un duș rece, Roger a trecut la o viteză superioară: a lovit mingea din urcare, a făcut un pas în față și a impus ritmul. Break-ul a venit rapid, în game-ul al treilea, iar setul a curs liniștit în favoarea elvețianului (6-4).

Coordonatele s-au păstrat în mare parte și in decisiv, cel puțin în primele șase game-uri. Federer a fost la conducerea partidei (4-3), a avut break, dar finalul de meci avea să aducă o înmulțire a erorilor comise de Mister Perfect.

Serviciul nu l-a mai ajutat atât cât ar fi trebuit pe Roger, backhand-ul a fost atacabil, iar ramele pe forehand și-au făcut și ele apariția.

Nesperat, Andujar a revenit în meci, a egalat la 4, iar seria de trei game-uri consecutive i-a adus una dintre cele mai importante victorii ale carierei (6-4, 4-6, 6-4). Partida a durat o oră și 52 de minute.

De știut:

  • Următoarea competiție la care Roger Federer va participa va fi turneul de Grand Slam de la Roland Garros (30 mai - 13 iunie).

Mingea de meci fructificată de Andujar contra lui Federer:

Federer vs Andujar:

"Gonet Geneva Open" se dispută pe zgură, în perioada 16-22 mai, face parte din categoria "250" și are premii totale în valoare de €481.270. Are loc la Parc des Eaux-Vives, cel mai vechi și mai mare centru de tenis din Elveția. Ultimul campion este Alexander Zverev (2019).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5