„Tolerăm așa ceva?”  Selecționerul Ion Marin reacționează, după  scandalul de la U19 : „Este foarte grav ce s-a întâmplat”
Selecționerul Ion Marin Captură Pro TV

„Tolerăm așa ceva?” Selecționerul Ion Marin reacționează, după scandalul de la U19: „Este foarte grav ce s-a întâmplat”

  • Mijlocașii Gabriel Gheorghe (Rapid, 17 ani) și Luca Băsceanu (Farul, 18 ani) l-au sfidat pe selecționerul Ion Marin (69 de ani) la amicalul cu Finlanda, scor 0-0, și au fost trimiși acasă.
  • Clubul Rapid a emis ieri un comunicat prin care și-a apărat jucătorul

Selecționerul Ion Marin a comentat acuzațiile că jucătorul rapidist a fost trimis acasă singur, cu avionul, deși este minor.

„Serios și cuminte”   Rapid își apără juniorul exclus de la naționala României U19 +  săgeți către staff
Citește și
„Serios și cuminte” Rapid își apără juniorul exclus de la naționala României U19 + săgeți către staff
Citește mai mult
„Serios și cuminte”   Rapid își apără juniorul exclus de la naționala României U19 + săgeți către staff

„Nu am văzut comunicatul celor de la Rapid. Treaba lor. Dacă așa apreciază ei educația acestui copil, că refuză să iasă la încălzire, e problema lor. El nu a venit singur în țară, a fost însoțit de celălalt copil, care era major.

Nu a plecat singur, ci cu Băsceanu, care era major. Nu am făcut nimic special, nu s-a ales altă cursă. Cu escală am venit, cu escală ne și întoarcem. Ceea ce s-a găsit. El nu a plecat singur. 

Luca Băsceanu și Gabriel Gheorghe Luca Băsceanu și Gabriel Gheorghe
Luca Băsceanu și Gabriel Gheorghe

De la cantonament, a plecat cu un om din staff, fiind condus la aeroport. Omul nu a plecat de la aeroport până când cei doi nu s-au urcat în avion. Care e problema dacă zborul a fost cu escală?

E păcat că ei se simt supărați și jigniți de această măsură. Îi întreb altceva. Dacă în timpul campionatului, la un anumit meci, acest copil refuza să iasă la încălzire, ce făceau?! Aici discutăm despre un copil care a făcut treaba asta.

Ce facem, tolerăm așa ceva?! Închidem ochii și mergem înainte? După părerea mea, ar trebui tras un semnal de alarmă, este foarte grav ce s-a întâmplat. Dacă ei la clubul lor vor să tolereze așa ceva, este problema lor”, a declarat Ion Marin pentru gsp.ro.

Ce s-a întâmplat la Finlanda U19 - România U19 0-0

„Tolerăm așa ceva?”  Selecționerul Ion Marin reacționează, după  scandalul de la U19 : „Este foarte grav ce s-a întâmplat” „Tolerăm așa ceva?”  Selecționerul Ion Marin reacționează, după  scandalul de la U19 : „Este foarte grav ce s-a întâmplat”

Mijlocașii Gabriel Gheorghe (Rapid, împrumutat la FC Argeș) și Luca Băsceanu (Farul) au refuzat să mai iasă la încălzire, în minutul 69.

România efectuase 2 schimbări la pauză, iar în minutul 70 au mai fost făcute alte 4. Ultimele două modificări au apărut în minutele 85 și 90+1.

De pe banca României, în afară de Gheorghe și Băsceanu, doar portarul Radu nu a prins minute pe teren cu Finlanda.

Refuzul celor doi i-a costat scump. Selecționerul Ion Marin nu a tolerat comportamentul și a decis ca jucătorii să fie trimiși de urgență acasă.

România mai are programat un amical cu Finlanda, azi, de la ora 11:00. Cele două partide cu Finlanda marchează startul perioadei de pregătire pentru EURO 2025.

  • Luca Băsceanu: zero meciuri în Liga 1, la Farul
  • Gabriel Gheorghe: un meci (11 minute) în Liga 1, la Rapid

Echipa României la meciul cu Finlanda:

ROMÂNIA: 1. Munteanu – 2. Chinteș, 3. Fălcușan – cpt., 25. Marincău (4. Bărăitaru 85’), 16. Techereș (14. R. Răzvan 70’) – 13. Cercel (5. Ureche 90+1’), 6. Cepoi (18. Laszlo), 8. Matei (19. Stoian 70’) – 21. Guțea (11. Păcuraru 46’), 9. Vermeșan (22. Doicaru 70’), 17. Dănciuțiu (7. Tarbă 46’)

Rezerve: 12. R. Riccardo – 20. Gheorghe, 10. Băsceanu

Selecționer: Ion Marin

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”