JO 2020, skateboarding: Japoneză medaliată cu argint în proba de park la doar 12 ani - Bronz obținut de o britanică de 13 ani

JO 2020, skateboarding: Japoneză medaliată cu argint în proba de park la doar 12 ani - Bronz obținut de o britanică de 13 ani

Podiumul în proba de park la skateboaring din cadrul JO 2020 a avut media de vârstă de doar 14,7 ani. Deși campioana are 19 ani, medaliata cu argint are vârsta de 12 ani, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat o britanică de 13 ani.

Hiraki Kokona locul doi la skateboarding in cadrul JO Tokyo 2020 la 12 aniFoto: olympics.com

Japoneza Sakura Yosozumi (19 ani) a devenit prima campioană olimpică la Park, una dintre cele două probe din cadrul concursului de skateboard, noul sport inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Cu o notă de 60,09 puncte, Yosozumi a devansat-o pe compatrioata sa Kokona Hiraki (59,04), în vârstă de 12 ani, 11 luni şi 9 zile, şi pe o altă mare favorită, britanica Sky Brown (56,47), care are 13 ani.

Japonia câştigase deja, săptămâna trecută, primele titluri olimpice din istoria skateboard-ului, prin Momiji Nishiya (13 ani), la feminin, şi Yuto Horigome (22 ani), la masculin, în proba stradală.

Skateboard-ul este unul dintre cele cinci noi sporturi incluse în programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alături de surfing, karate, escaladă şi baseball/softball, potrivit Agerpres.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”