Karim Adeyemi, puștiul cu origini românești dorit de granzii Europei - Cifrele reușite de internaționalul german pentru Salzburg

Karim Adeyemi, puștiul cu origini românești dorit de granzii Europei - Cifrele reușite de internaționalul german pentru Salzburg

Karim Adeyemi, fotbalist de 19 ani cu origini românești, a debutat cu gol în luna septembrie pentru naționala de seniori a Germaniei. Atacantul lui Salzburg a impresionat în acest sezon, iar cluburi precum Real Madrid, Bayern Munchen sau AC Milan îl urmăresc atent.

Karim AdeyemiFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

La începutul lunii septembrie, „Die Mannschaft” se dezlănțuia (6-0) contra Armeniei într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.

În minutul 72 al meciului, Karim Adeyemi a fost trimis în teren și nu a dezamăgit. El a marcat în minutul 91, debutând astfel cu gol la naționala Germaniei.

Adeyemi ar fi putut juca pentru naționala României, mama sa fiind româncă, iar tatăl nigerian. Cu toatea acestea, atacantul a ales să evolueze pentru naționala Germaniei, iar la Under 21 a cucerit Campionatul European de tineret din acest an.

Jucătorul lui Salzburg a fost urmărit ani buni de cluburi precum Barcelona, Chelsea sau Liverpool, iar acum o lună au apărut zvonuri că ar fi dorit de Bayern Munchen, potrivit Marca.com.

Florian Plettenberg, jurnalist Sport1, susține că agentul lui Adeyemi s-ar fi întâlnit deja cu reprezentanți ai lui Atletico și Real Madrid. Totodată, reprezentantul fotbalistului ar fi avut o întâlnire și cu AC Milan. În urmă cu câțiva ani, atacantul lui Salzburg a refuzat Chelsea.

Adeyemi are cifre foarte bune în campionatul austriac, atingând borna de 10 goluri în 12 partide pentru Salzburg. Atacantul a înscris și 3 goluri în actuala ediție a Ligii Campionilor.

Dacă acum două luni era cotat la 10 milioane de euro, Transfermarkta dublat deja cota jucătorului cu origini românești.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”