Opțiune Boloni e  deschis la discuții  pentru postul de antrenor: „Eu tot timpul discut cu cei de la FRF”
Ladislau Boloni este în discuții cu FRF. Foto: Imago

OpțiuneBoloni e deschis la discuții pentru postul de antrenor: „Eu tot timpul discut cu cei de la FRF”

  • După EURO 2024, România se pregătește să ia decizii importante privind conducerea tehnică a echipei naționale.
  • Contractul lui Edward Iordănescu se apropie de final, iar posibilitatea ca Ladislau Boloni să devină noul selecționer este luată în calcul.
„Edi, nu pleca!” „Tricolorii” au fost primiți cu o  cerință specială  de suporteri, la baza de la Mogoșoaia
Citește și
„Edi, nu pleca!”„Tricolorii” au fost primiți cu o cerință specială de suporteri, la baza de la Mogoșoaia
Citește mai mult
„Edi, nu pleca!” „Tricolorii” au fost primiți cu o cerință specială de suporteri, la baza de la Mogoșoaia

După eliminarea României în optimile de finală la Euro 2024, Edi Iordănescu își evaluează viitorul la echipa națională. Contractul său expiră în această vară.

Tehnicianul a menționat că va lua o decizie în urma unei discuții cu Federația și cu familia sa.

Dacă FRF și Iordănescu nu ajung la un acord pentru prelungirea contractului, trebuie găsită o altă variantă de antrenor.

Cine ar trebui să fie selecționerul României de-acum înainte?

Edi Iordănescu, el a dovedit că e cel mai potrivit selecționer %
Alt antrenor, pentru că e nevoie de schimbare și de idei noi %

Boloni pleacă de la Metz și poate fi o variantă pentru națională

Boloni a retrogradat cu Metz, echipă din Franța, în liga a doua la finalul sezonului trecut, în urma unei înfrângeri în dubla manșă împotriva lui Saint Etienne.

Tehnicianul a confirmat zilele trecute că se află în negocieri pentru a pleca de la Metz: "Suntem în proces de despărțire, așa este", a declarat antrenorul român, conform sportpesurse.ro.

Întrebat despre posibilitatea de a prelua funcția lui Edward Iordănescu la conducerea naționalei României, Boloni a evitat să ofere un răspuns direct, dar a subliniat că are discuții regulate cu oficialii Federației Române de Fotbal și că nu există ranchiună între ei.

  • Tehnicianul ar fi putut antrena echipa națională a României în locul lui Edi Iordănescu, dacă ar fi acceptat oferta FRF din ianuarie 2022.
  • În acea perioadă, Boloni a decis să nu accepte oferta FRF după două săptămâni de negocieri, motivând că nu e de acord cu condițiile impuse.
  • Oficialii federației i-au propus lui Boloni să îndeplinească obiectivul intermediar de a termina pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor, însă acesta a respins cerința.
Este ceva ipotetic și nu cred că este sănătos să vorbim despre asta acum (n.r. - înlocuirea lui Edi Iordănescu). Eu tot timpul discut cu cei de la FRF și ne transmitem mesaje, nu este război între noi. Suntem oameni cât se poate de civilizați Ladislau Boloni

Boloni a fost selecționerul României între 1 iulie 2000 și 20 iunie 2001, când a demisionat pentru a prelua conducerea echipei Sporting Lisabona. În Portugalia, antrenorul român l-a promovat pe Cristiano Ronaldo.

Ilie Dumitrescu îl vede pe Boloni drept o variantă

Ilie Dumitrescu consideră că Edi Iordănescu este potrivit pentru echipa națională: „Eu îl văd omul ideal pentru echipa națională pe Edi, este omul care a scos tot din această generație.”

Totuși, dacă antrenorul trebuie neapărat înlocuit, fostul internațional a dat câteva nume posibile.

„Sunt mai mulți antrenori liberi. Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, care a cochetat cu echipa națională. Mai e Adi Mutu”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

Rezultatele României sub comanda lui Edi Iordănescu

Sub îndrumarea lui Edward Iordănescu, echipa națională a României a ajuns în optimile de finală, atrăgând un sprijin semnificativ din partea suporterilor

  • România a reușit să se califice la EURO 2024 de pe primul loc într-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra
  • Tricolorii au câștigat și o altă grupă în care lumea nu se arăta încrezătoare, cea de la EURO. Naționala s-a clasat în fața Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5