MP al Belgiei   Leclerc  va pleca din pole-position, după penalizarea lui Verstappen
Leclerc, Verstappen și Perez/ Foto: Imago

MP al Belgiei Leclerc va pleca din pole-position, după penalizarea lui Verstappen

  • Monegascul Charles Leclerc va pleca din pole-position, duminică, în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei.
  • Olandezul Max Verstappen a fost cel mai rapid pe pista de la „Spa-Francorchamps”, însă va luat startul doar de pe poziția a 11-a din cauza unei penalizări.
  • MP al Belgiei va avea loc duminică, de la ora 16:00, în direct pe Antena 1.

Max Verstappen a fost cu 0.595 secunde mai rapid decât Charles Leclerc de la Ferarri, sâmbătă, în calificări, însă, din cauza penalizării de 10 locuri pentru noi modificări aduse motorului (peste limita admisă) va începe cursa de pe locul 11.

Al treilea s-a clasat colegul lui Max Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, însă acesta va fi promovat pe grilă pe locul doi, după retrogradarea multiplului campion mondial.

Pole-position pentru Charles Leclerc

De pe locul 3 va pleca Lewis Hamilton de la Mercedes. Locurile patru și cinci vor fi ocupat de cei doi piloți de la McLaren - Lando Norris, respectiv Oscar Piastri.

De pe locul șapte va pleca George Russell, în timp ce Carlos Sainz Jr. de la Ferrari va pleca de pe opt. Locurile nouă și 10 sunt ocupate de Fernando Alonso - Aston Martin, și Esteban Ocon - Alpine.

Tot Verstappen e marele favorit

Totuși, plecarea lui Max Verstappen de pe locul 11 nu este deloc privită ca o problemă.

În ultimele două sezoane, olandezul a câștigat Marele Premiu al Belgiei plecând de pe locurile 11 (2022) și 6 (2023).

A fost o sesiune de calificări frumoasă. Din fericire, vremea a fost OK. A plouat puțin, dar am reușit să facem o sesiune bună.

Totul a mers bine. Cu fiecare set de anvelope, am reușit să facem timpi buni pe tur. Mașina a funcționat destul de bine pe ploaie. Am reușit să facem tururi curate.

Mâine (n.r. - duminică) va fi o zi diferită, mai caldă și fără ploaie, deci va fi vorba despre o degradare a anvelopelor. Nu știu cât de rapizi vom fi”, a declarat Max Verstappen, sâmbătă, după calificări, conform bbc.com.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5