L'Equipe: "Meritul Simonei Halep este că a rezistat în faţa tsunamiului Serena Williams fără să se descompună"

L'Equipe: "Meritul Simonei Halep este că a rezistat în faţa tsunamiului Serena Williams fără să se descompună"

L'Equipe a comentat partida dintre Simona Halep și Serena Williams, din optimile Australian Open, iar evoluția liderului mondial a fost apreciată. Publicația franceză a precizat că românca a rezistat bine după începutul fulminant de meci al adversarei. "Marele său merit a fost cel de a rezista acestui tsunami fără să se descompună", a scris L'Equipe.

Simona Halep, la MelbourneFoto: ausopen.com

"Serena Williams a început ca o rachetă şi a terminat în trombă. Totul a fost foarte impresionant, de la maniera în care şi-a împrăştiat adversara la începutul meciului până la modul în care a rezistat revenirii Simonei Halep, pentru a-şi regăsi rezistenţa psihică în finalul unui meci de mare intensitate. (...) Copleşită pe a doua ei minge (n.r. - la serviciu) şi sufocată în faţa unei Serena Williams care dicta ritmul, Halep, numărul 1 mondial, nu părea să aibă un plan de joc. Marele său merit a fost cel de a rezista acestui tsunami fără să se descompună.

Este adevărat că nu ne puteam imagina ca Halep să nu se lupte. Progresiv, punct după punct, românca a început să ţină mai bine cadenţa de pe fund, profitând la fel de mult de o viteză regăsită, cât şi de o scădere de regim a adversarei. Mai puţin bine plasată, Serena nu şi-a putut pedepsi repede adversara, lăsând schimburile să apară. Românca, foarte eficientă la loviturile cu dreapta în lung de linie, a reuşit să o facă pe americancă să se îndoiască, într-un meci care a luat o dimensiune epică, prin schimburile feroce angajate.

După ce a câştigat setul al doilea, Halep a avut trei ocazii de a lua conducerea cu 4-2 în decisiv. Două servicii câştigătoare ale Serenei Williams şi o mişcare greşită din mâna ei dreaptă au stricat toate aceste eforturi ce erau aproape să deraieze campioana americană. Reîncărcată, Serena Williams a reuşit break-ul în pas alert, punând capăt meciului cu atacurile sale de voleu înalt.

De la revenirea ei după ce a născut, Williams nu câştigase decât o dată în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA, din patru partide. La Melbourne, ea a învins pentru a XVII-a oară o jucătoare numărul 1 mondial, pentru a se califica a 50-a oară într-un sfert de finală de grand slam", a scris L'Equipe, citat de News.ro.

Finalistă la ediția de anul trecut a Australian Open, Simona Halep a fost învinsă în optimi de Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

A fost a zecea întâlnire directă dintre Simona Halep și Serena Williams, care conduce acum cu 9-1. Singura victorie a liderului mondial în fața americancei datează din 2014, la Turneul Campioanelor (faza grupelor), scor 6-0, 6-2.

Pentru un loc în careul de ași de la Melbourne, Serena Williams o va înfrunta pe Karolina Pliskova (8 WTA), cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), scor 6-3, 6-1.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, la conferința de presă: "Lăsaţi-mă să încep cu o glumă. În primul set m-am simţit că și cum aș fi fost lovită de tren"

Ultimele calcule - Cum mai poate rămâne Simona Halep lider mondial - Șanse mici să-și păstreze locul

VIDEO Australian Open: Simona Halep, eliminată de Serena Williams (1-6, 6-4, 4-6)/ Începutul dezastruos, revenirea și șansele de break ratate la 3-2 în decisiv

Serena Williams, după calificarea în sferturi la AO: "Sunt o luptătoare și muncesc foarte mult pentru fiecare punct. Simona merită să fie lider mondial"

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5