Lewis Hamilton refuză să dea un răspuns oficial în legătură cu o retragere din Formula 1 - Mercedes îi caută înlocuitor

Lewis Hamilton refuză să dea un răspuns oficial în legătură cu o retragere din Formula 1 - Mercedes îi caută înlocuitor

Lewis Hamilton a pierdut de-o manieră dramatică titlul mondial al Formulei 1 pe finalul lui 2021, iar de atunci pilotul britanic a dispărut din spațiul public. Există tot mai multe zvonuri din lumea Marelui Circ care spun să Hamiton se va retrage din sportul de performanță. Toto Wolff, șeful Mercedes, neagă o astfel de variantă, dar oficialul lucrează de zor la găsirea unui înlocuitor pentru Lewis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Finalul încordat de cursă de la Abu Dhabi (a fost învins în ultimul tur de Max Verstappen) i-a adus multă supărare lui Hamilton, britanicul dispărând din spațiul public după înfrângerea din Grand Prixul de final al sezonului 2021.

S-a discutat mult pe marginea acestui subiect și nu puține au fost zvonurile care-l dau pe Hamilton retras din Marele Circ. Fost conducător al Formulei 1, Bernie Ecclestone este de părere că britanicul va spune la revedere sportului profesionist.

Nu de aceeași părere este Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes AMG Team. Austriacul nu poate confirma că Hamilton va concura în sezonul 2022 al Formulei 1, dar oficialul spune că se așteaptă ca Hamilton să revină și să "vorbească" pe circuit.

Până la un răspuns concret din partea lui Lewis, oficialul Mercedes a recunoscut că echipa pe care o conduce lucrează de ani de zile pentru a-l găsi pe înlocuitorul lui Hamilton.

Există mai multe piste în acest moment, iar una dintre ele este reprezentată de un "pilot italian" despre care se știe că avea 12 ani în 2018 (16 ani în prezent). Wolff nu îi dezvăluie numele, dar spune că este un real talent.

Mai există o altă variantă: juniorul Frederik Vesti, cel care își va face debutul în F2 în acest sezon (20 de ani, danez). Este un pilot de mare perspectivă pe care Mercedes îl ține atent sub observație.

"Ținem ochii larg deschiși la tot ce se întâmplă pentru a-l identifica pe următorul Lewis Hamilton. Ar fi o rușine pentru Formula 1 ca cel mai bun pilot să se retragă din cauza unor decizii scandaloase. Indiferent de obstacol, Lewis a știut toată viața că trebuie să vorbească și să-și arate valoarea pe circuit", a precizat Wolff.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5