Liga 1. Concordia Chiajna vs Chindia Târgoviște: necoptul Zicu îl provoacă pe blajinul Săndoi

Liga 1. Concordia Chiajna vs Chindia Târgoviște: necoptul Zicu îl provoacă pe blajinul Săndoi

Primul meci de baraj pentru rămânerea/accederea în Liga 1 la fotbal se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30, între divizionara secundă Concordia Chiajna și prim-divizionara Chindia Târgoviște. Se anunță un duel echilibrat, disputat în sistem tur-retur, cu un ușor avantaj de partea formației din prima ligă.

Pontul zileiFoto: Profimedia

În Ilfov se poate face predarea ștafetei: rocada ar cuprinde-o pe Academica Clinceni, care a retrogradat la capătul unui sezon cu mari probleme financiare, iar în locul său poate urca pe prima scenă o altă reprezentantă a zonei, Concordia Chiajna, care s-a mai perindat în trecut prin Liga 1.

Concordia a terminat pe locul 5 în play-off-ul de Liga 2, devansând o singură echipă, Unirea Slobozia. A profitat de pe urma faptului că CSA Steaua București n-are drept nici de promovare și, implicit, nici pentru a susține meci de baraj.

Echipa din Chiajna a început sezonul regular cu antrenorul Claudiu Niculescu pe bancă, dar l-a terminat cu un alt fost dinamovist, Ianis Zicu, care deține și în prezent frâiele echipei.

Schimbarea s-a făcut la începutul lunii martie, după un 0-4 dureros la Cluj. Noul tehnician nu s-a impus încă la echipă, iar rezultatele indică o stare de instabilitate: doar două victorii a realizat echipa în cele 10 partide din play-off.

Concordia are destulă experiență în echipă, incluzând nume precum Azdren Llullaku sau Paul Batin. Defensiva este dirijată de nemțeanul Andrei Marc, trecut și pe la Dinamo. Iar terenul sintetic de la Chiajna avantajează gazdele și provoavă probleme pentru orice vizitator.

Chindia Târgoviște a terminat cu 3 puncte peste Dinamo în play-out, dar la 5 puncte sub CS Mioveni, formație care s-a salvat direct. Locul 7 o trimite să susțină baraj de menținere, dar echipa nu arată precum o armată căzută. A arătat bine inclusiv la unltimul joc, 3-0 cu retrogradata Gaz Metan Mediaș.

Antrenorul Emil Săndoi a făcut minuni la Chindia, o formație care n-a avut la dispoziție un teren propriu pe care să-și dispute meciurile socotite acasă, fiind nevoită să meargă ba în Buzău, când pe la Ploiești. Aflați mereu cu "casa în spate", târgoviștenii n-au putut face mai mult decât să prindă un loc de baraj.

Istoria le poate da o mână de ajutor oaspeților. Pe 18 mai, Chindia o învingea pe Dacia Unirea Brăila cu 3-0 și promova în Divizia A, așa cum se numea la vremea respectivă Liga 1.

Superbet propune cota 3.2 la pariul X (remiză).

Concordia Chiajna vs Chindia Târgoviște
Cotă
X (remiză) 3.2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”