Un român la City - Inter  Alexandru Deaconu , delegat la cel mai tare meci al primei etape din Champions League: campioana Angliei vs campioana Italiei
Alexandru Deaconu (foto: frf.ro)

Un român la City - InterAlexandru Deaconu, delegat la cel mai tare meci al primei etape din Champions League: campioana Angliei vs campioana Italiei

  • Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, va fi observator de arbitri din partea UEFA la meciul Manchester City - Inter, din prima etapă din Liga Campionilor.
Pe tot terenul  Marius Marin,  „ștergătorul de parbriz”  al liderului Pisa, a jucat excelent, dar a ieșit accidentat
Citește și
Pe tot terenul Marius Marin, „ștergătorul de parbriz” al liderului Pisa, a jucat excelent, dar a ieșit accidentat
Citește mai mult
Pe tot terenul  Marius Marin, „ștergătorul de parbriz” al liderului Pisa, a jucat excelent, dar a ieșit accidentat

Cel mai tare și mai interesant meci va fi cel care va opune campioanele țărilor care se află pe primele două locuri în clasamentul coeficienților cupelor europene: Anglia și Italia. Partida va fi Manchester City - Inter și va avea loc miercuri, în Anglia, de la 22:00.

Observatorul de arbitri de la City - Inter va fi românul Alexandru Deaconu

UEFA a decis să trimită și un român ca oficial la această întâlnire. E vorba despre Alexandru Deaconu, fost arbitru FIFA, în prezent observator și vicepreședinte al CCA. El va sperviza brigada de arbitri care va oficia la Manchester. 

La centru se va afla Glenn Nyberg, din Suedia, asistat la cele două tușe de compartrioții săi, Mahbod Beigi și Andreas Soderkvist. Al patrulea arbitru e Adam Ladeback, tot din Suedia, arbitru VAR va fi Pol van Boekel, din Olanda, iar AVAR va fi Ricardo de Burgos, din Spania

City - Inter, reeditarea finalei UCL din 2023

City - Inter e și reeditarea finalei UCL din sezonul 2022-2023. Atunci, englezii s-au impus scor 1-0, într-un meci care a avut loc la Istanbul și care a fost arbitrat de polonezul Marciniak.

Alexandru Deaconu bifează al doilea meci internațional important în luna septembrie. Duminica trecută a fost observator la Elveția-Spania 1-4, joc care a avut loc în etapa a doua din Divizia A a Ligii Națiunilor.

Deaconu e cel care, la Comisia Centrală a Arbitrilor, se ocupă de proiectul VAR. El a fost cel care a condus programul de instruire în cadrul căruia arbitrii au fost pregătiți pentru a primi certificarea UEFA că pot fi în cabina VAR la meciurile din campionatul României. 

Nu doar Alexandru Deaconu e observator de arbitri pe plan extern, dintre cei care se află acum la CCA. Și Kyros Vassaras e pe această listă. El chiar a fost și la turneul final al Campionatului European, disputat în această vară în Germania. 

Vassaras e delegat ca observator de arbitri la meciul Bayern Munchen - Dinamo Zagreb, programat marți, de la 22:00.

Arbitrul partidei e Juan Martínez Munuera, din Spania, alături de compatrioții săi aflați la cele două tușe: Diego Barbero și Miguel Martinez. Al 4-lea arbitru: Guillermo Cuadra (Spania). Arbitru VAR: Ricardo de Burgos (Spania) și AVAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia)

Unde se vor vedea meciurile de Champions League

Toate meciurile din UEFA Champions League, la fel și cele din Europa și Conference League, vor fi transmise în direct de două posturi TV: Prima Sport și Digital Sport.

Competiția se deschide marți, cu două confruntări care vor începe de la 19:45: Juventus - PSV și Young Boys Berna - Aston Villa. În prima etapă, cele mai atractive meciuri sunt:

  • Milan - Liverpool, marți, 22:00
  • City - Inter, miercuri, 22:00

Mâine debutează noua ediție de UEFA Champions League.

Liga Campionilor va avea un format schimbat, fără grupe de câte 4 echipe. Toate cele 36 de participante sunt în același campionat, iar prima etapă, care va avea 18 confruntări, e programată la mijlocul acestei săptămâni. Se va disputa pe parcursul a 3 zile, marți, miercuri și joi.

  • Atalanta - Arsenal, joi, 22:00
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5