„O rușine!”  Marcelo Bielsa dă de pământ cu organizatorii  Copa America : „Minciuni și amenințări!”
Marcelo Bielsa. Foto: IMAGO

„O rușine!” Marcelo Bielsa dă de pământ cu organizatorii Copa America: „Minciuni și amenințări!”

  • Marcelo Bielsa (68 de ani), selecționerul Uruguayului, și-a apărat jucătorii care s-au luptat în tribune cu fanii Columbiei după meciul din semifinalele Copa America, scor 0-1.
  • Tehnicianul a criticat presa pentru modul în care a mediatizat momentul, dar și SUA și CONMEBOL, pentru proasta organizare.
  • Uruguay și Canada se vor întâlni în finala mică a Copa America 2024. Partida va avea loc duminică, de la ora 03:00 (ora României), pe stadionul Bank of America din Charlotte.

Bielsa, unul dintre cei mai respectați antrenori din fotbal, și-a apărat jucătorii pentru modul în care au reacționat la finalul partidei cu Columbia, când mai mulți dintre ei au sărit în tribune pentru a-și apăra familiile.

Ca În ring  Jucătorii uruguayeni și fanii columbieni  și-au împărțit pumni  în tribune. Mama unui fotbalist a leșinat
Citește și
Ca În ring Jucătorii uruguayeni și fanii columbieni și-au împărțit pumni în tribune. Mama unui fotbalist a leșinat
Citește mai mult
Ca În ring Jucătorii uruguayeni și fanii columbieni și-au împărțit pumni în tribune. Mama unui fotbalist a leșinat

Marcelo Bielsa își apără jucătorii după lupta cu fanii Columbiei: „Cum să nu-ți aperi mama, sora, soția sau un copil?”

„Trebuie să vorbesc gândindu-mă la toate amenințările pe care le voi primi dacă vorbesc. Deci, singurul lucru pe care vi-l pot spune este că jucătorii au reacționat la fel cum ar fi făcut-o orice ființă umană”, a declarat Bielsa, citat de ESPN.

Deși nicio sancțiune nu a fost încă anunțată oficial, CONMEBOL a confirmat că a deschis o anchetă și e posibil ca mai mulți jucători uruguayeni să fie suspendați pentru finala mică și chiar mai multe meciuri.

Sancțiunea nu ar trebui să fie pentru jucători, ci pentru cei care i-au forțat să acționeze în acest fel. Ei nu au avut de ales, au fost lăsați fără opțiuni, și totuși noi suntem cei care ne temem de posibile sancțiuni.

Totul este o vânătoare de vrăjitoare. Totul este o rușine, într-o țară care, în calitate de organizator, are responsabilitate.

Suntem în Statele Unite, țara „siguranței”. Aici trebuia să existe prevenție și, dacă aceasta eșua, o ușă de evacuare ca resursă. Nu a existat. Dacă jucătorii nu luau măsuri, ar fi fost condamnați de noi toți. Cum poți să nu-ți aperi mama, sora, soția sau un copil? Marcelo Bielsa

Bielsa îi critică pe jurnaliști: „Asta ar trebui să spuneți voi, nu eu”

Fostul antrenor al echipei Leeds United a criticat presa afirmând că este forțat să spună lucruri pe care nu el ar trebui să le spună.

„Vă întrebați dacă vor exista sancțiuni pentru cei care s-au dus să se apere? Asta ar trebui să spuneți voi, jurnaliștii, nu eu.

Când vezi că există o reacție exagerată, o acțiune violentă, bineînțeles că nimeni nu va fi în favoarea ei. Dar primul lucru pe care trebuie să îl vezi este la ce reacționează. Și dacă a existat o altă modalitate de a acționa diferit.

Și știți cu toții acest lucru, dar vreți ca noi, cei din această parte, să deschidem gura despre asta, astfel încât să nu fiți voi cei care arătați ce s-a întâmplat și apoi să fiți afectați în vreun fel.

Știți perfect că există o parte dintre jurnaliști care nu critică niciodată anumite sectoare de putere care sunt responsabile, pentru că nu este convenabil pentru ei din punct de vedere economic. Este adevărat sau fals?

Există jurnaliști care răspund intereselor celor care administrează puterea și distribuie banii. Și știți asta și vă țineți gurile închise în funcție de puterea pe care vreți să o protejați sau să o răniți”, a mai afirmat Bielsa.

Bielsa: „Sunt numai minciuni. Nu putem vorbi, există amenințări”

Selecționerul a continuat să critice CONMEBOL și SUA cu privire la organizarea turneului, menționând în special lipsa de securitate și starea terenurilor de pe stadioanele folosite în mod regulat de echipele din NFL.

„Ei au spus că terenurile sunt în stare perfectă și toate minciunile pe care le-au spus aici. Au făcut până și o conferință de presă pentru a spune că terenurile sunt perfecte și vedeți cum peticele de iarbă nu funcționează.

Și au spus că facilitățile de antrenament sunt perfecte, dar Bolivia nu s-a putut antrena și am poze care dovedesc că sunt numai minciuni.

Și apoi vorbim - chiar dacă am spus deja tot ce mi-am promis că nu voi spune - și există amenințări. Scaloni a vorbit o dată, a îndrăznit să spună că gazonul nu este pus corect, greșeli care sunt cunoscute de toți”, a adăugat Bielsa.

„Ne mint în mod explicit în întâlniri. Spun că este o problemă vizuală, că terenurile sunt perfecte”

Bielsa a acuzat organizatorii turneului că au mințit cu privire la starea terenurilor, precum și că au redus la tăcere jucătorii și antrenorii pentru a nu vorbi despre acest subiect sub amenințarea unor sancțiuni.

„Nu pot minți în continuare că terenurile sunt perfecte, o fac în mod explicit în întâlniri. Șefa terenurilor de joc, pe care o cunosc și știu perfect ce face și cât de prost o face, se întâlnește cu noi pentru a spune că este o problemă vizuală… că Vinicius nu vede, că Scaloni nu știe despre ce vorbește, că terenurile sunt perfecte.

Americanii nu-ți vor spune: «Îți voi da un gazon perfect». Îți vor spune: «Îți voi da un teren montat acum trei zile», iar peticele de iarbă nu se potrivesc între ele.

Căutați o fază de la meciul de ieri în interiorul careului și veți vedea cum mingea sare de două ori din cauza asta. Și facilitățile de antrenament au fost un dezastru și Bolivia nu a putut să se antreneze, dar ei au spus: «Este în regulă, este Bolivia».

Apoi penalty-ul pentru Brazilia și toate nedreptățile cu clasele inferioare ale competiției, ei nu spun nimic despre asta. Apoi, arbitrii sunt acuzați de președintele federației că nu au dictat un penalty pentru Brazilia, știind cum va afecta meciul următor, știți cum stau lucrurile”, a mai afirmat Bielsa

  • Argentina - Columbia, finala Copa America 2024, va avea loc luni, de la ora 03:00 (ora României), pe Hard Rock Stadium din Miami Gardens, Florida.
  • Canada - Uruguay, meciul pentru locul 3, se va juca duminică, de la ora 03:00, pe Bank of America Stadium din Charlotte, Carolina de Nord.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5