Măsură dură după scandalul de dopaj: Corona Brașov, exclusă din Cupa EHF

Măsură dură după scandalul de dopaj: Corona Brașov, exclusă din Cupa EHF

Scandalul de dopaj în care este implicată echipa Corona Brașov nu a rămas fără rezultat pe plan european, formația din prima ligă de handbal feminin a României fiind exclusă din Cupa EHF, după cum informează forul european într-un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

La doar o zi distanță după ce Agenția Națională Anti Doping a anunțat că le-a suspendat provizoriu pe toate jucătoarele de la Corona Brașov, EHF a precizat pe site-ul oficial că a exclus echipa din România din Cupa EHF.

Corona era calificată în grupele Cupei EHF, acolo unde făcea parte din Grupa C, alături de MKS Lublin (Polonia), Erd (Ungaria) și HC Odense (Danemarca).

Ce spune EHF-ul

"În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză", se precizează în comunicatul EHF.

Clubul Corona Brașov poate face contestaţie în termen de şapte zile.

Ce spune antrenorul Coronei Brașov

"Suntem dărâmaţi cu toţii. Când trebuia să ne bucurăm de munca noastră, a venit această veste. Toată lumea regretă, toată lumea e supărată. Aceste jucătoare tinere n-au nicio vină. Nici acum nu ştim dacă procedura e interzisă sau nu. Doctorul a vrut să se ducă la ei (n.r. - la ANAD) cu actele pe care le are... Trebuie să se ducă înainte de utilizarea tratamentului. Tratamentul n-a fost utilizat pentru sporirea performanţei sportive, ci pentru refacere" - Ion Crăciun, antrenorul Coronei Braşov, pentru Telekom Sport.

De știut: Federația Română de Handbal a ridicat, joi, suspendările provizorii pentru două jucătoare, Alicia Gogârlă şi Andreea Chiricuţă.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5