„Mami, tati, am reușit!”  Mihaela Cambei,  prima reacție  după argintul de la Jocurile Olimpice. Cum a învins durerea: „Am zis: «Ori la bal, ori la spital!»”
Mihaela Cambei (foto: Imago)

„Mami, tati, am reușit!” Mihaela Cambei, prima reacție după argintul de la Jocurile Olimpice. Cum a învins durerea: „Am zis: «Ori la bal, ori la spital!»”

  • Mihaela Cambei, 21 de ani, este vicecampioană olimpică, după medalia de argint cucerită la haltere, la Jocurile Olimpice de la Paris.

După festivitatea de premiere, Mihaela Cambei a vorbit la TVR Sport.

Mihaela Cambei: „Am avut un cârcel foarte mare la mâna stângă și o durere la cot. Am zis: «Ori la bal, ori la spital»”

„Muncesc de doi ani pentru acest vis. La aruncat, tactica a fost să reușesc orice ar fi. Am avut un cârcel foarte mare la mâna stângă și la cot. Am zis: «Ori la bal, ori la spital!».

Mă așteptam ca Zhihui Hou să câștige, pentru că a ridicat mult mai mult, dar am avut acolo o mică speranță că ar simți bara mai tare și că ar putea rata.

Mă simt extraordinar de bine, nu am cuvinte. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu, în primul rând, mie și familiei mele care mi-a dat viață și nu în cele din urmă antrenorului și staff-ului meu care au avut grijă de mine.

Este un sentiment pe care nu cred că-l pot descrie decât sportivii care trăiesc acest moment și trăiesc în sală durerile și toată munca depusă”, a spus Mihaela Cambei.

„Mami, tati, am reușit!”

Mihaela le-a mulțumit părinților, antrenorilor și tuturor fanilor care au susținut-o la Paris:

„Este o medalie foarte grea, exagerat de grea. Sincer,
nu mă așteptam să fie atât de grea. Dar această medalie, care pentru unii poate este doar o simplă medalie, pentru noi înseamnă extraordinar de mult. Cam asta înseamnă doi ani de muncă pentru o calificare.

Singurul mesaj pe care vreau să-l transmit tuturor e că le mulțumesc tuturor pentru toată susținerea, m-a ajutat extraordinar de mult, mi-a dat putere mai mare.

Părinților mei vreau să le spun: mami, tati, am reușit!”

Înaintea de a veni la Paris, nu mă așteptam la medalie de argint, speram la un bronz, sinceră să fiu.

Antrenorii m-au luat în brațe și s-au bucurat pentru că am reușit. Eu sunt mult mai mândră de mine și mult mai bucuroasă pentru că prin munca mea și a antrenorilor am reușit asta.

Antrenorul meu, domnul Calancea Valeriu, nu a reușit să ia o medalie olimpică, dar eu, fiind sportiva lui, am reușit”.

Mesaj pentru fetele care vor să se antreneze la haltere

Întrebată dacă are un mesaj pentru fetele care se gândesc să se apuce de acest sport, Cambei a spus:

„Vreau să le transmit că trebuie să fie serioase și să se apuce de treabă. Multe fete în ziua de azi... generația asta, în general, nu mai trage atât de tare. Să fie serioase, asta e cel mai important, să-și urmeze visul și să nu renunțe”, a spus Mihaela Cambei la TVR Sport.

Mihaela Cambei, 6 încercări din 6 în finala de la Jocurile Olimpice

Mihaela Cambei nu a ratat nicio încercare, a bifat 6 din 6!

La stilul smuls, cele 3 încercări au fost: 89, 91 și 93 kg (TOTAL: 93 kg)

La aruncat: 106, 110, 112 kg (TOTAL: 112 kg)

TOTAL: 205 kg

  • Articolul face parte din proiectul "Team Romania", dezvoltat de GOLAZO.ro & powered by Banca Transilvania, în parteneriat cu COSR
  • BT X COSR, un parteneriat pentru susținerea efortului sportivilor români. BT a devenit Banca Oficială a Echipei Olimpice Team România pentru susținerea performanței și a sportivilor români care se pregătesc să ne reprezinte la Jocurile Olimpice. Susținem tot efortul lor și miile de ore de antrenament.
Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1:  Concluzii la cald  de la masa presei
Nationala
09.09
Contraatacul care ne place România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
Citește mai mult
Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
VAR tricolor Două  faze cruciale  judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Nationala
09.09
VAR tricolorDouă faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Citește mai mult
VAR tricolor Două faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital,  vorbește cu emoție  despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Nationala
09.09
„Îl invidiez pe Lucescu!” Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Citește mai mult
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Liga 1
09.09
Cerere respinsă Dinamo a fost refuzată de LPF
Citește mai mult
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF