Două nume noi  Mircea Lucescu a anunțat  lista preliminară a stranierilor  pentru primele două meciuri din Liga Națiunilor
Mircea Lucescu

Două nume noi Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru primele două meciuri din Liga Națiunilor

  • Mircea Lucescu și-a început misiunea la echipa națională. Selecționerul a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru primele două meciuri din Liga Națiunilor 2024/2025.
  • Două nume noi apar pe listă: Virgil Ghiță (Cracovia, Polonia) și Daniel Paraschiv (Oviedo, Spania)
  • Kosovo - România se joacă pe 6 septembrie, ora 21:45, pe stadionul Fadil Vokrri (Priștina).
  • România - Lituania, 9 septembrie, ora 21:45, pe stadionul Steaua.

Se remarcă două noutăți, Virgil Ghiță și Daniel Paraschiv, plus o absență notabilă: Florin Niță.

Lotul naționalei lui Lucescu: surprize și absențe

Virgil Ghiță are un meci la echipa națională, în mandatul lui Mirel Rădoi. El și-a făcut debutul sub tricolor pe 5 septembrie 2021, contra lui Liechtenstein, 2-0. A jucat 11 minute.

Ghiță are 26 de ani, e crescut de Hagi la Viitorul, iar din 2022 joacă în Polonia, la Cracovia. Este cotat la 1,5 milioane de euro.

Daniel Paraschiv are și el o prezență sub tricolor, în mandatul lui Edward Iordănescu. A debutat pe 20 noiembrie 2022, într-un amical cu Moldova, câștigat cu 5-0. A jucat 20 de minute.

Paraschiv (25 de ani) s-a remarcat la Hermanstadt, pentru care a marcat 31 de goluri în 95 de meciuri. În această vară, el a fost cumpărat de Oviedo, echipă din a doua ligă spaniolă, cu aproximativ 800.000 de euro.

Florin Niță, titularul României la Euro 2024, nu a fost convocat pentru că, în acest moment, nu are echipă. Portarul în vârstă de 37 de ani s-a despărțit de Gaziantep și, până își găsește un nou angajament, se pregătește de unul singur. Dacă Lucescu va dori să-l convoace în cele din urmă, atunci o va putea face în momentul în care va anunța numele fotbaliștilor selecționați din campionatul intern. Niță a fost titularul României la Euro 2024, unde naționala a jucat optimi de finală.

Pe de altă parte, Iani Hagi a fost convocat, deși se află și el într-o situație complicată: Glasgow Rangers l-a trimis să se antreneze cu echipa a doua.

Lotul final pentru meciurile naționalei cu Kosovo și Lituania, care va fi format dintr-o parte dintre stranierii de mai jos plus jucătorii din competiția internă, va fi anunțat ulterior.

Lista preliminară cu 19 fotbaliști care evoluează la cluburi din străinătate

Portari

  • Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid, Spania);

Fundași

  • Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano, Spania), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham, Anglia), Adrian RUS (Pisa, Italia), Ionuț NEDELCEARU (Palermo, Italia), Andrei BURCĂ (Baniyas , Emiratele Arabe Unite), Virgil GHIȚĂ (Cracovia, Polonia);

Mijlocași

  • Deian SORESCU (Gaziantep, Turcia), Marius MARIN (Pisa, Italia), Alexandru CICÂLDĂU (Galatasaray, Turcia), Răzvan MARIN (Cagliari, Italia), Nicolae STANCIU (Damac, Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma, Italia), Valentin MIHĂILĂ (Parma, Italia), Ianis HAGI (Glasgow Rangers, Scoția), Florinel COMAN (Al Gharafa, Qatar);

Atacanți

  • Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor, Turcia), George PUȘCAȘ (Bodrumspor, Turcia), Daniel PARASCHIV (Oviedo, Spania).
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”