MVP  Nico Williams, desemnat jucătorul finalei Euro 2024: „Cel mai periculos”
Nico Williams (sursă foto: imago)

MVP Nico Williams, desemnat jucătorul finalei Euro 2024:„Cel mai periculos”

  • Nico Williams a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Euro 2024. Williams a marcat primul gol al Spaniei în finala cu Anglia, scor final 2-1.
  • Nico Williams este doar al doilea cel mai tânăr marcator într-o finală de Campionat European

Spania a învins Anglia cu 2-1 în finala Campionatului European.

Nico Williams a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al meciului de pe Olympiastadion și anunță că „vrea și titlul mondial”

Nico Williams, omul finalei EURO 2024

MVP-ul Nico Williams a cucerit cel mai important trofeu al carierei. Până la finala de pe Olympiastadion, puștiul în vârstă de doar 22 de ani avea în CV doar Cupa și Supercupa cu Athletic Bilbao și trofeul Nations League cu naționala.

Williams a fost desemnat MVP-ul turneului de către comisia tehnică a UEFA din care face parte și Ionuț Lupescu

A fost cel mai periculos în atac, s-a apărat mult, l-a acoperit pe Cucurella și a intrat în combinații la mijlocul terenului cu Dani Olmo. A marcat primul gol și a fost unul dintre cei mai periculoși jucători de pe teren. Comisia tehnică UEFA

Williams este al optulea fotbalist care câștigă trofeul pentru cel mai bun fotbalist al finalei și al treilea spaniol, după Fernando Torres și Andres Iniesta.

  • 1996: Karel Poborský (Cehia)
  • 2000: Francesco Totti (Italia)
  • 2004: Theodoros Zagorakis
  • 2008: Fernando Torres (Spain)
  • 2012: Andrés Iniesta (Spain)
  • 2016: Pepe (Portugalia)
  • 2020: Leonardo Bonucci (Italia)
  • 2024: Nico Williams (Spania)

Nico mai are vis: Cupa Mondială

Imediat după meci, Nico Williams a declarat că următorul obiectiv este Cupa Mondială din 2026.

„Sunt foarte fericit, euforic. Toți oamenii noștri merită, familia, suporterii. Suntem campioni europeni, acum vrem și Cupa Mondială. Nimeni nu ne poate bate, am spus că suntem o echipă grozavă.

Am suferit mult, Anglia are jucători care pot face diferența, dar am reușit să îi contracarăm”, a declarat Nico Williams pentru as.com

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”