Eșec în derby = afară!   Paulo Fonseca  va fi demis de Milan dacă pierde și cu Inter, în Serie A
Paulo Fonseca are o victorie și două eșecuri în 5 meciuri la Milan Foto: Imago

Eșec în derby = afară! Paulo Fonseca va fi demis de Milan dacă pierde și cu Inter, în Serie A

  • Antrenorul Paulo Fonseca, 51 de ani, ar putea fi concediat de Milan după nici trei luni pe San Siro. 
  • Startul slab în Serie A și înfrângerea acasă cu Liverpool, 1-3 în Ligă, i-au slăbit mult poziția tehnicianului portughez. Un eșec cu Inter, duminică, îi va anula ultima șansă de supraviețuire. 
  • Italienii au și lista posibililor înlocuitori. Favorit: Maurizio Sarri.

Paulo Fonseca a fost adus în vară la AC Milan pentru a readuce jocul-spectacol pe San Siro. 

Noul format UCL, criticat iar  Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta  sănătatea jucătorilor : „Să nu se termine rău”
Citește și
Noul format UCL, criticat iar Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta sănătatea jucătorilor: „Să nu se termine rău”
Citește mai mult
Noul format UCL, criticat iar Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta sănătatea jucătorilor : „Să nu se termine rău”

Fonseca, locul 10 în Serie A: mult prea puțin pentru Milan

Antrenorul portughez, 51 de ani, fost la Shakhtar (2016-2019), Roma (2019-2021) și Lille (2022-2024), a pornit slab mandatul rossonerro în campionat. 

  • O înfrângere (1-2 cu Parma), două egaluri (2-2 cu Torino, 2-2 cu Lazio) și o singură victorie, 4-0 acasă în fața nou-promovatei Venezia. 
  • Ultimul rezultat din Serie A i-a dat un pic de oxigen lui Fonseca, deși locul 10 înseamnă mult prea puțin pentru Milan chiar și după patru etape. 

„Diavolii” lui Fonseca au fost sufocați de Liverpool în Ligă

Și conducătorii, și fanii așteptau trezirea „diavolilor” la prima apariție în noua Ligă a Campionilor. 

Dezamăgirea a fost profundă. 1-3 cu Liverpool marți seară, la capătul unei partide pe care o puteau pierde mult mai rău. 

Mai ales în prima repriză, italienii au fost sufocați de adversari, numai barele și paradele lui Maignan au împiedicat o diferență și mai mare. 

Înfrângere cu Inter: Fonseca va fi demis de Milan

Nu au trecut nici trei luni de când a sosit Fonseca la Milanello și i se pregătește debarcarea, potrivit Gazzetei dello Sport. 

Derbyul de duminică, Inter - Milan, va fi decisiv pentru tehnicianul lusitan. Un alt eșec va fi probabil și ultima sa apariție pe banca squadrei lombarde.

Jurnaliștii peninsulari prezintă și lista favoriților pentru a-l înlocui pe Fonseca dacă va fi demis.

601 milioane de euro
valorează lotul lui AC Milan, conform Transfermarkt. Doar Inter e deasupra sa (672,3 milioane)

Cine l-ar putea înlocui pe Fonseca la Milan

În primul rând, Maurizio Sarri, fost la Napoli, Juventus și Chelsea, ultima oară la Lazio, stagiunea trecută. 

Alte nume luate în calcul la Milan? 

  • Igor Tudor, specialist al fotbalului italian, 9 ani jucător (Juventus și Siena), antrenor la Udinese (2018, 2019), Verona (2021-2022) și Lazio (2024). 
  • Massimiliano Allegri, la Milan între 2010 și 2014, de atunci pregătind Juventus în două perioade (2014-2019, 2021-2024). 
  • Trei variante din afara Italiei: Thomas Tuchel (ultima oară la Bayern), Sergio Conceicao (plecat în vară după 7 ani la Porto) și Edin Terzic (despărțit de Borussia Dortmund după finala Ligii, 0-2 cu Real).

Toți cei aflați pe această listă sunt liberi de contract.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5