dopaj involuntar De unde a pornit conflictul Pompiliu Popescu - Mihai Stoica: „O  substanță interzisă  luată de Ghionea”
Pompiliu Popescu (dreapta) a fost medicul echipei naționale mai bine de 25 de ani. Foto: Sportpictures.eu

dopaj involuntarDe unde a pornit conflictul Pompiliu Popescu - Mihai Stoica: „O substanță interzisă luată de Ghionea”

  • Fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu, a avut timp de mai mulți ani un conflict cu Mihai Stoica, actualul președinte al Consiliului de Administrație de la FCSB
  • El spune că totul a pornit de la Sorin Ghionea, fundaș care a evoluat pentru Steaua/FCSB în perioada 2002-2009

Fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu (73 de ani), a declarat că neînțelegerile pe care le-a avut cu președintele Consiliului de Administrație al lui FCSB, Mihai Stoica (59 de ani), au pornit de la un caz anume.

Fundașul Sorin Ghionea (45 de ani) a ingerat o substanță dopantă dintr-un medicament, iar el i-a solicitat jucătorului să iasă din antrenament pentru a nu fi găsit pozitiv, în cazul unui test doping inopinat.

Dezvăluiri Cum  a boicotat Iordănescu senior  un meci al „tricolorilor”, după ce i se blocase achiziționarea unui hotel
Citește și
DezvăluiriCum a boicotat Iordănescu senior un meci al „tricolorilor”, după ce i se blocase achiziționarea unui hotel
Citește mai mult
Dezvăluiri Cum  a boicotat Iordănescu senior un meci al „tricolorilor”, după ce i se blocase achiziționarea unui hotel

Pompiliu Popescu, despre conflictul cu Mihai Stoica: „Totul a plecat de la o substanță dopantă luată de Ghionea”

„Conflictul cu MM (Stoica) a plecat de la Sorin Ghionea. Luase ceva pentru gât, avea o răceală și luase niște pastile care erau dopante, fără să știe.

Nici medicul lor de atunci nu știa. Era pe la începutul anilor 2000”, a spus Pompiliu Popescu în cadrul EuroCast, podcast moderat de redactorul șef adjunct al GOLAZO.RO, Dan Udrea.

Atunci, Mihai Stoica a luat foc, că de ce mă bag eu. Ghionea nu s-a mai antrenat, m-a ascultat și a reapărut la antrenamente după ce s-a eliminat substanța din corp. Am rămas în relații normale, nu trebuie nimeni să-mi mulțumească pentru nimic Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale

Popescu a povestit că a intervenit și i-a solicitat lui Sorin Ghionea să părăsească ședința de pregătire în care se afla, pentru a nu risca să fie găsit pozitiv la substanța dopantă.

„Eu am intervenit pentru că urma, după o perioadă, să vină la echipa națională.

În activitatea mea, urmăream permanent jucătorii între convocări (…) Jucătorul m-a anunțat că a luat aceste pastile. Nu mai știu ce medicament era, dar conținea o substanță dopantă”, a completat Pompiliu Popescu.

Pompiliu Popescu a negat și că specializarea sa ar fi ginecologie, așa cum a apărut în media. El a precizat că tot Mihai Stoica a lansat această informație pe piață:

Specializarea mea nu este ginecologie, asta este o aberație a lui MM Stoica. La vremea respectivă se făcea grupa de specialități chirurgicale și era chirurgie generală, urologie, oftalmologie, ginecologie, traumatologie și așa mai departe.

Trebuia să treci prin toate. MM Stoica a prins o fotografie și a folosit-o peiorativ, ca și cum aș fi fost un strungar, un tablagiu sau un zidar ceva”.

Istoria conflictului Pompiliu Popescu - Mihai Stoica

2004 - Sorin Ghionea a fost lăsat acasă pentru meciul pe care România urma să îl dispute în Armenia, în preliminariile Cupei Mondiale, pentru că luase un medicament pentru tratarea faringitei acute, care conținea o substanță dopantă.

Finanțatorul Gigi Becali, care se afla în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, a reacționat la scandalul Ghionea, spunând că „toți dau acum în Steaua pentru că sunt în campanie și n-am voie să apar la TV, să-mi protejez echipa”.

În 2011, Pompiliu Popescu a lansat mai multe acuzații la adresa medicului de atunci al FCSB, Radu Paligora, pentru că Janos Szekely și Ifeanyi Emeghara au absentat mai multe luni din cauza unor accidentări netratate corespunzător.

Replica lui Stoica a fost: „Pompiliu Popescu e un ginecolog, un măscărici al medicinii sportive din România! Paligora este un doctor adevărat, nu ca alţi vraci care se cred medici. Popescu atacă Steaua pentru că noi am refuzat să cumpărăm medicamente de la clinica lui”.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”