Pontul zilei la Euro 2020: Cum se poate profita de pe urma meciului Turcia vs Țara Galilor

Pontul zilei la Euro 2020: Cum se poate profita de pe urma meciului Turcia vs Țara Galilor

Turcii sunt la podea, după KO-ul administrat de Italia. Un 3-0 care nu le oferă mari speranțe pentru viitor. Yilmaz și Yazici, turcii care sperie continentul, au fost mici la debut.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa A: Turcia - Țara Galilor (ora 19.00, Baku, Pro TV)

Echipa națională de la Ankara a obținut calificarea pentru acest european cu personalitate, ajungând pe locul al doilea în grupa Franței (cu doar două puncte mai puțin decât ”cocoșii”), dar fără să piardă vreodată împotriva campionilor mondiali: 2-0 acasă și 1-1 la Paris.

Echipa națională a lui Gunes s-a descurcat bine și în primele meciuri ale calificărilor de la CM din Qatar 2022, cu o victorie frumoasă, 4-2, contra Olandei. Astfel că startul la Europene este de neînțeles.

După meciul de deschidere, cu Italia, la Roma, pe 11 iunie, va juca apoi celelalte două meciuri ale grupei la Baku, Azerbaidjan, în fața unui public preponderent musulman, care o va aplauda.

Senol Gunes, în vârstă de 69 de ani, se află la a doua sa experiență internațională. În prima, din 2002 până în 2004, a sprijinit Turcia să obțină cele mai bune rezultate din istoria sa, cele două medalii de bronz de la Cupa Mondială din Coreea și Japonia și Cupa Confederațiilor din 2003.

Ca portar, a câștigat 18 trofee, între anii 70 și în anii '80, ca antrenor a câștigat 8, inclusiv două campionate cu Beșiktas. S-a întors pe banca Semilunei în 2019, după eșecul avut de Mircea Lucescu.

Burak Yilmaz, 35 de ani, este cel mai proeminent jucător, decisiv în victoria celor de la Lille în Liga 1. Acasă a jucat pentru cei trei mari la Istanbul, urcând pe scenă în special cu Galatasaray, cu care a câștigat două campionate. Pentru echipa națională a marcat 28 de goluri în 66 de prezențe și a pedepsit recent Olanda cu un hat-trick.

Yusuf Yazici, 24 de ani. Cu Yilmaz a împărțit marele sezon la Lille, înfrumusețat de șapte goluri în Liga 1 și tot atâtea în Europa League, inclusiv un hat-trick la San Siro împotriva Milanului. Mijlocaș-atacant, este unul dintre jucătorii căruia trebuie să acorde o atenție deosebită în turneu.

Calhanoglu n-a produs nimic magic pentru Turcia, dar o lovitură liberă l-ar ajuta să se deblocheze. Dincolo, galezii așteaptă salvarea de la eternal Gareth Bale.

Se așteaptă un meci deschis, în care ambele formații să puncteze. Pentru ambele echipe marcatoare, Superbet oferă cota 2,16.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport