Radu Voina, avertizat - Va fi inlocuit daca Romania nu se califica la Olimpiada de la Londra

Radu Voina, avertizat - Va fi inlocuit daca Romania nu se califica la Olimpiada de la Londra

Radu Voina, antrenorul echipei nationale de handbal a Romaniei, va fi inlocuit de la carma primei reprezentative in cazul in care nu va obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra (vara lui 2012). Informatia a fost confirmata de catre Cristian Gatu, presedintele forului de specialitate. "Daca nu isi realizeaza obiectivul, ii inceteaza contractul, la fel cum s-a intamplat si in cazul lui Tadici, Stanga sau Otelea", a precizat Gatu.

Radu VoinaFoto: AGERPRES

"Daca o sa am vreo discutie cu jucatoarele, pentru ca nu as prea vrea sa mai am, le voi spune sa invinga Franta, sa plece cu ideea de a castiga contra lor. Obiectivul lui Radu Voina este sa participe la Olimpiada si sa ia o medalie. Daca nu isi realizeaza obiectivul, ii inceteaza contractul sau nu mai continua, cum s-a intamplat si in cazul lui Tadici, al lui Stanga si al lui Otelea, toti cei care au fost la echipa nationala", a declarat Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, pentru Digisport.

Cine s-a calificat pana acum la JO

Marea Britanie (tara gazda), Norvegia (campioana mondial en-titre), Suedia (vicecampioana Europei) si Coreea de Sud (campioana Asiei), Brazilia (vicecampioana Panamericana). Campionatul Africii se va desfasura in perioada 11-20 ianuarie 2012, in Maroc. Marea castigatoare va merge la Londra.

In intervalul 25-27 mai 2012 se vor desfasura trei turnee de calificare la Jocurile Olimpice, primele doua clasate se vor califica la competitia gazduita de Londra.

Turneul 1 se va desfasura in Franta. Vor lua parte echipele din Franta, Angola, Romania si Japonia.

Turneul 2 se va desfasura in Spania. Vor lua parte echipele din Spania, Croatia, Argentina si Muntenegru.

Turneul 3 se va desfasura in Danemarca. Vor lua parte echipele din Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii si Republica Dominicana.

* In cazul in care Angola va castiga Campionatul Africii, atunci Muntenegru va intra in grupa Romaniei, in timp ce Olanda va intra si ea in turneul preolimpic. In aceasta situatie, grupele de calificare vor arata astfel:

Turneul 1 (in Franta): Franta, Muntenegru, Romania, Japonia;

Turneul 2 (in Spania): Spania, Croatia, Argentina, Olanda;

Turneul 3 (in Danemarca): Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii, Republica Dominicana.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5