REAL MADR15  Toate momentele unei seri  magnifice  pentru „galactici”
REAL MADRID #15

REAL MADR15 Toate momentele unei seri magnifice pentru „galactici”

  • Real Madrid a învins Borussia Dortmund, 2-0, și a câștigat a 15-a Ligă a Campionilor din istoria clubului
  • Golurile au fost marcate de Carvajal (74) și Vinicius (83)
  • A fost ultimul meci al lui Toni Kroos pentru Real Madrid, mijlocașul se va retrage din fotbal după EURO 2024
  • Los blancos n-au pierdut niciun meci în acest sezon al competiției europene supreme
  • Real Madrid are acum mai multe trofee UCL decât au toate echipele engleze la un loc. De asemenea, Nacho, Kroos, Modric și Carvajal, cu 6 titluri, au mai multe decât clubul FC Barcelona
  • Formația merengue a pierdut cu un singur adversar în tot acest sezon: în campionat și în Cupă cu Atletico. Asta deși i-au lipsit pe perioade lungi Courtois, Alaba și Militao, cu accidentări grave și recidive, și fără un înlocuitor la același nivel pentru „Balonul de Aur” Karim Benzema.

Euforia „galacticilor” din finala de la Londra a produs mai multe momente memorabile, interesante sau inedite, pe care le puteți urmări mai jos:

Carvajal, performanță unică

Un singur fotbalist a fost titular în toate cele 6 finale de Champions câștigate în ultimii 10 ani: Dani Carvajal. De altfel, este singurul cu această performanță din istoria fotbalului!

alt-text alt-text
Toate finalele în care a jucat Carvajal

Fundașul dreapta este format la Real Madrid și unul dintre căpitanii echipei. Aseară a fost omul meciului, reușind al doilea său gol în Liga Campionilor.

Alături de „Pitbullul din Leganés”, doar alți 3 jucători au reușit să cucerească 6 Ligi: Kroos, Modric și Nacho.

Azi și mâine sărbătorim a 15-a Ligă, de luni ne gândim la a 16-a Lucas Vazquez

Vinicius Junior, Balonul de Aur 2024?

Carlo Ancelotti a spus că brazilianul merită Balonul de Aur anul acesta, iar jucătorul care a marcat al doilea gol al madrilenilor în finală a declarat că vrea să rămână pe viață la club: „Sper ca Florentino Perez să vadă acest interviu și să-mi prelungească iarăși contractul. Vreau să rămân aici, ca Modric, Kroos, Carvajal și Nacho”.

La finalul meciului, Vini a sărbătorit sărind direct în peluză:

Nu mai au mâini pentru atâtea trofee :D

Luka Modric a oferit un moment amuzant aseară, când a vrut să pozeze cu trofeul.

Croatul a realizat că „nu are suficiente mâini” la dispoziție pentru a arăta numărul de Ligi câștigate și să țină și „urecheata” în brațe, așa că a pus trofeul jos pentru a se fotografia:

alt-text alt-text
Modric are 26 de trofee la Real Madrid

Nacho, record de trofee: 26

Căpitanul lui Real Madrid, Nacho, a continuat tradiția lui Raul și a lui Sergio Ramos, făcând spectacol în fața galeriei cu mantia de toreador.

Fundașul de 34 de ani a terminat contractul și ar putea pleca, iar după meci a vorbit printre lacrimi de performanța reușită: „E, practic, o viață. O viață dedicată acestui club. E o muncă dificilă să reușești să câștigi atâtea trofee. E una dintre cele mai fericite zile din viața mea, fără îndoială. În special pentru că sunt căpitan, mi-am dedicat viața lui Real Madrid. Visele pot deveni realitate!”.

alt-text alt-text
24 de Ligi ale Campionilor într-o singură poză: 4 jucători x 6 trofee fiecare

„Sunt atât de mândru de Nacho. Eu i-am dat debutul la Real Madrid și e un sentiment extraordinar pentru mine. Merită totul! Iubește enorm acest club”, a spus Jose Mourinho.

Joselu, performanță unică

Joselu are, poate, cea mai impresionantă poveste legată de acest trofeu: e singurul fotbalist din istorie care retrogradează și câștigă campionatul și Liga Campionilor în sezoane consecutive. În 2022, el era spectator la Paris, la finala Real Madrid - Liverpool, în 2023 retrograda în Segunda cu Espanyol, iar în 2024 a luat titlul, a dus Realul în semifinalele UCL și a ridicat trofeul:

„Nu pot explica în cuvinte ce simt. E superb. Trebuie să visezi, uneori lucrurile astea chiar se întâmplă! Merităm acest trofeu. Fanii Realului sunt grozavi, neobosiți tot sezonul, în momentele bune, în momentele mai proaste… Acest trofeu e pentru ei!”.

Am fost OK până când am văzut fețele părinților mei, în tribună. Mi-am amintit instantaneu în câte nopți puteau fi acasă la ora 7 seara, dar erau pe drumuri până la 11-12 noaptea pentru a mă duce și aduce pe mine de la antrenamente Jude Bellingham

Courtois, magnific

Thibaut Courtois a fost decisiv în finală, primul său meci ca titular în UCL în acest sezon. După accidentarea gravă la ligamente, belgianul a jucat doar de 4 ori, însă prestația sa cu Dortmund a fost vitală în obținerea trofeului.

E primul portar din istoria lui Real Madrid care menține poarta închisă în două finale de Liga Campionilor: 2022 și 2024.

alt-text alt-text
Courtois, în august și aseară

„Pentru toți cei care ați crezut în mine, cei care m-ați încurajat, m-ați ajutat să trec peste probleme, pentru colegii mei, pentru acest club, cel mai bun din lume… în acest fel vă mulțumesc pentru că îmi sunteți mereu alături. Suntem campionii Europei! Toate lunile de sacrificii au meritat efortul. Hala Madrid!”, a scris Courtois pe Twitter.

Zizou a venit cu trofeul

Zidane a fost cel care a adus pe gazon trofeul pentru premierea lui Real Madrid. Francezul s-a întreținut cu Ancelotti pe gazon, iar fanii s-au emoționat pe rețele de socializare:

alt-text alt-text
Ancelotti și Zidane după meci

„Cei mai buni antrenori din istorie”, „Fiecare are câte 3 Ligi cu Realul, cum să nu-i iubești”, „Ancelotti a câștiga trofeul, Zidane a venit cu el. Ce poate fi mai perfect de atât?”, „Ce «flex», să vină antrenorul cu care ai luat 3 Ligi, înainte de cel curent - cu care ai luat alte 3 Ligi, să-ți aducă trofeul pe care l-ai câștigat iar. Cine se mai poate lăuda cu așa ceva?”.

Cei doi au câștigat împreună a 10-a Ligă, în 2014, cu italianul principal și francezul secund.

Kroos a repetat gestul de la Cardiff

alt-text alt-text
Toni Kroos are 6 Ligi: 5 cu Real și una cu Bayern. Prima și ultima sunt câștigate în finale cu Dortmund

Toni Kroos, 34 de ani, a trăit ultimul meci la Real Madrid la cote maxime: a avut de două ori ocazia de a înscrie din lovitură liberă, a dat pasa de gol la reușita lui Carvajal și a ieșit de pe teren ovaționat de fanii blancos.

Germanul a repetat la schimbare gestul de triumf, cu pumnii în aer, pe care l-a făcut și la Cardiff, în finala cu Juventus, și care a rămas memorabil pentru suporterii lui Real Madrid, și a fost îmbrățișat de toată lumea:

Kroos e primul jucător din ultimii 29 de ani care se retrage după ce a câștigat Liga Campionilor ca titular în finală. În 1995 o făcuse Frank Rijkaard.

23 de trofee
în 465 de meciuri are Kroos la Real în 10 ani. Plus 93 de assisturi, 28 de goluri, 94% acuratețea paselor

Valverde, moștenitorul lui Kroos

Fede Valverde e purtătorul numărului #15 la Real Madrid, corespunzător celei de-a 15-a Ligi. După retragerea lui Toni Kroos, uruguayanul a primit ca moștenire de la idolul său tricoul cu numărul 8, pe care îl va îmbrăca din sezonul viitor „15 e numărul cu care a început acest vis, această etapă la Real Madrid. Mă bucur că am terminat-o cu succes, în câteva luni voi apărea cu alt număr pe spate” a spus Fede după meci.

Ancelotti, dans cu jucătorii

Carlo Ancelotti, 64 de ani, n-a ratat ocazia de a dansa cu fotbaliștii săi, gest pe care l-a mai făcut și în trecut și despre care a declarat că e unul dintre favoritele sale.

Antrenorul italian este extrem de apreciat de aceștia pentru relația apropiată pe care o are cu ei și comunicarea deschisă.

„E vina lui Joselu că nu suntem în vacanță acum”, spusese Ancelotti la conferința de presă premergătoare partidei, referindu-se amuzat la golurile reușite de atacantul spaniol cu Bayern, în semifinale.

Tehnicianul abia așteaptă să sărbătorească la Madrid, cu fanii: „Mâine - ochelari de soare, trabuc, dans”.

Jude a intrat pe listă

O performanță inedită a fost bifată aseară, pe Wembley: Jude Bellingham a câștigat trofeul la el acasă, după ce o mai făcuseră și Ronaldo la Lisabona, Bale la Cardiff și Benzema la Paris:

alt-text alt-text
4 trofee în țările de origine a 4 jucători ai Realului

Imediat după fluierul final, Jude a mers să îi consoleze pe foștii săi colegi de la Dortmund:

alt-text alt-text
Jude a mers direct la jucătorii lui Dortmund, abia apoi s-a bucurat de câștigarea trofeului

Talismanul portorican

Jeremy de Leon, de la RM Castilla, a călătorit cu Real Madrid în toate deplasările de anul acesta din Ligă. Portoricanul de 20 de ani s-a antrenat cu echipa mare și a fost remarcat de Ancelotti pentru calitățile sale. Antrenorul a decis să-l ia și la meci, cu lotul, chiar dacă De Leon nu are drept de joc în UCL.

Atacantul s-a integrat rapid în grup, iar jucătorii au considerat ca prezența lui le-a adus noroc și au cerut să vină la toate meciurile pe care le-au jucat în deplasare în Liga Campionilor.

L-au luat, desigur, și la Londra și i-au oferit un moment special: Jeremy a ridicat trofeul în fața suporterilor Realului, în uralele acestora.

Mama lui Jude și Mourinho

Jude Bellingham i-a făcut o poză mamei sale după meci, alături de Jose Mourinho: „Scuze, dar mama te admiră de ani de zile!”, i-a spus englezul antrenorului. Mou a glumit cu Jude: „Gata, acum hai la Fenerbahce!”, viitoarea echipă pe care o va pregăti.

Cumnații decisivi

Un tweet cu Joselu și Carvajal a devenit viral: „Eroul semifinalelor și eroul finalei. Imaginați-vi-i pe cumnați la următoarea masă de Crăciun”. Joselu și Dani sunt căsătoriți cu Melanie, respectiv Daphne, care sunt surori gemene. Ambii au câte 2 băieți.

alt-text alt-text
Joselu și Carvajal au fost decisivi pentru al 15-lea trofeu

Vorbesc deja de Liga #16

Multe voci din fotbal s-au arătat sceptice că echipa Realului se mai poate mobiliza după ce unii dintre jucători au câștigat deja 5 Ligi ale Campionilor. Declarațiile tinerilor fotbaliști de după meciul cu Dortmund au arătat că setea de trofee e foarte prezentă:

„E puțin ciudat când ei vorbesc în vestiar de atâtea Ligi câștigate și tu nu poți contribui în conversație cu nimic legat de asta. E un reminder constant să mergi mai departe. Poți fi fericit cu una sau poți încerca să câștigi cât mai multe. Aleg a doua variantă. Asta e mentalitatea acestui club!”, a spus Jude Bellingham în dialog cu Thierry Henry.

Unii au 6 trofee ale Ligii Campionilor acum... Eu am abia una. Trebuie să mă întorc la muncă, am multe de făcut Aurelien Tchouameni

Tinerii Realului vin tare din urmă

  • Vini Jr: 12 trofee
  • Fede Valverde: 12 trofee
  • Militão: 11 trofee
  • Rodrygo: 11 trofee
  • Camavinga: 9 trofee
  • Tchouaméni: 6 trofee
  • Brahim: 5 trofee
  • Jude Bellingham: 3 trofee
  • Arda Güler: 3 trofee

Real Madrid, fără regrete față de Reus

Fanii madrilenilor au glumit pe seama rivalilor care își doreau ca Marco Reus să câștige Liga Campionilor la ultimul său meci la Dortmund, amintindu-și de Buffon, în 2017:

„Real Madrid când oamenii spun: «Buffon merită să câștige UCL și Reus la fel»”. Chiar suntem personajele negative”

alt-text alt-text
Buffon și Reus n-au reușit să câștige UCL în fața Realului

„Nu, aveți destule Ligi, merită și Dortmund una / Asta nu e o organizație de caritate, fiule”

alt-text alt-text
Un meme devenit viral

Bale: „Eram sigur că vor câștiga trofeul”

Gareth Bale, eroul Realului în finala de la Kiev și marcator în finala pentru La Decima, a fost prezent la meci. A pronosticat înainte de partidă că scorul va fi 3-0 pentru los blancos, iar după s-a întreținut cu Toni Kroos, unul dintre jucătorii de care a fost cel mai apropiat la club:

„Am jucat mult timp la Real Madrid, mă uit mereu la meciurile lor și îi susțin, așa cum făceam când eram copil. Eram sigur că vor câștiga trofeul. Jucătorii înțeleg presiunea și știu la ce să se aștepte”.

alt-text alt-text
Gareth Bale și Toni Kroos după meci

Galezul a povestit și un moment amuzant: „N-am revăzut recent golul meu cu Liverpool, dar fiul meu e mic, abia acum începe să fie pasionat de fotbal și nu mă crede când îi spun că am fost un fotbalist bun. Cu siguranță o să i-l arăt de multe ori”.

Într-un dialog la TV cu Mourinho, Bale a spus: „Mi-a plăcut enorm să lucrez cu el”, la care antrenorul a replicat: „La acel moment deja se gândea să câștige la Augusta (n.r. turneu de golf din Georgia, SUA)”.

Fiesta pe Bernabeu

Fanii lui Real Madrid au avut ocazia de a urmări meciul împreună pe „Santiago Bernabeu”, unde au fost instalate 4 ecrane uriașe, așa cum s-a mai întâmplat la finalele precedente.

Suporterii au umplut stadionul, care a fost amenajat extrem de rapid, după ce pe 29 și 30 mai au avut loc aici două concerte ale lui Taylor Swift.

Tchouameni, ca Xabi

Tchouameni s-a pozat în stilul Xabi Alonso cu trofeul. Spaniolul ratase și el finala, cea de la Lisabona 2014, din cauza unei suspendări, și nu a putut participa direct la câștigarea trofeului.

Francezul e accidentat și n-a putut fi recuperat pentru ultimul act, dar a repetat imaginea memorabilă a lui Xabi:

alt-text alt-text
Imaginile postate de Xabi Alonso și Aurelien Tchouameni, la 10 ani distanță
3
antrenori trecuți de 60 de ani au câștigat trofeele europene anul acesta împotriva unor antrenori mult mai tineri: UCL - Ancelotti (64), în fața lui Terzic (41), EL - Gasperini (66) în fața lui Alonso (42) și Conference - Mendilibar (63) în fața lui Italiano (46)

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1