Roger Federer, "intrusul" din semifinalele de la Madrid

Roger Federer, "intrusul" din semifinalele de la Madrid

Rafael Nadal - Nicolas Almagro si David Ferrer - Roger Federer sunt semifinalele turneului Masters de la Madrid, liderul mondial fiind singurul jucator non-spaniol din aceasta faza a competitiei. Federer a reusit sa isi ia revansa in fata lui Ernests Gulbis desi a cedat primul set (3-6, 6-1, 6-4), iar David Ferrer si-a confirmat forma extraordinara, eliminandu-l pe scotianul Andy Murray in doua seturi (7-5, 6-3).

Federer, in semifinale la MadridFoto: Agerpres

Dupa ce l-a eliminat pe Victor Hanescu in optimile de la Madrid, scotianul Andy Murray s-a lovit de "zidul" David Ferrer. Spaniolul, aflat intr-o forma de exceptie in aceasta perioada (semifinale la Monte Carlo si Barcelona, finala la Roma), s-a impus in fata numarului patru mondial in doua seturi, scor 7-5, 6-3.

Favoritul numarul noua al turneului, Ferrer a reusit sa-l invinga pe Murray pentru a doua oara in ultimele doua saptamani, dupa victoria din optimile de finala de la Roma (6-3, 6-4), avand un inceput de meci foarte bun. Spaniolul i-a luat primul serviciu scotianului, dupa cateva minute de joc avand un avans de trei game-uri. Murray a revenit in game-ul al noualea, facand break. Britanicul putea intoarce meciul in favoarea sa dupa alte doua game-uri, dar spaniolul a salvat doua mingi de break si s-a impus in cele din urma in primul set, cu un forehand in cross.

Murray a irosit sansele de break avute in debutul setului secund, iar Ferrer, sprijinit de suporterii spanioli, a reusit break-ul. Scotianul a reusit inca o data sa revina in meci in game-ul al cincilea din setul secund cu un break, dar "masinaria" spaniola de pe zgura a fructificat o a treia minge de break si a servit pentru meci.

Roger Federer, campionul en-titre de la Madrid, a revenit de la 0-1 la seturi in fata celui care l-a eliminat neasteptat in turul al doilea de la Roma, letonul Ernests Gulbis, si a reusit sa se califice in semifinale, invingand cu 3-6, 6-1, 6-4.

Dupa 6-3 in primul set, Gulbis a facut break in debutul setului secund, dar liderul mondial si-a regasit imediat ritmul si a castigat urmatoarele sase game-uri, incheiand setul cu 6-1. Un break in setul decisiv i-a fost suficient elvetianului sa obtina biletul pentru semifinalele de la Madrid.

Sferturi:

Ferrer - Murray 7-5, 6-3

Federer - Gulbis 3-6, 6-1, 6-4

Nadal - Monfils 6-1, 6-3

Almagro - Melzer 6-3, 6-1

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5