Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie  penalizată . Reacția Nadiei +10 foto
Sabrina Voinea la sol Captură NBC

Nu a călcat linia NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată. Reacția Nadiei

  • Sabrina Voinea (17 ani) a terminat competiția la sol pe locul 5, cu 13.700, la egalitate cu o altă sportivă din România, Ana Maria Bărbosu.
  • Gimnasta din Constanța a fost sancționată cu 0,1 puncte deoarece călcâiul său ar fi ieșit din covor, la una dintre liniile acrobatice. Punctaj care i-ar fi permis să obțină medalia de bronz.

Americanca Jordan Chiles, cea care terminase pe locul 5, a făcut contestație pentru nota primită la dificultate, iar arbitrii i-au acceptat-o.

PAIE PE FOC Reacția antrenoarei, după contestația care a lăsat  România fără bronz : „Nu am crezut că vom avea succes” + Jordan Chiles: „Ia să vedem, cine știe?"
Citește și
PAIE PE FOCReacția antrenoarei, după contestația care a lăsat România fără bronz: „Nu am crezut că vom avea succes” + Jordan Chiles: „Ia să vedem, cine știe?"
Citește mai mult
PAIE PE FOC Reacția antrenoarei, după contestația care a lăsat România fără bronz : „Nu am crezut că vom avea succes” + Jordan Chiles: „Ia să vedem, cine știe?"

În urma acestei schimbări, Chiles a reușit să adune 17.666 puncte și a trecut peste reprezentantele României, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, care au terminat cu 17.600.

Și Sabrina Voinea a făcut o contestație, însă arbitrii au decis să nu îi dea dreptate, iar Chiles a obținut bronzul.

NBC a difuzat imagini cu zoom și slow motion, din care reiese că Sabrina Voinea nu a călcat linia și nu trebuia să fie penalizată:

Sabrina Voinea la sol Captură NBC
Sabrina Voinea la sol Captură NBC

Galerie foto (10 imagini)

Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC
+10 Fotografii
labels.photo-gallery

Nadia atrage atenția asupra erorii arbitrilor

Nadia Comăneci a postat pe contul său de Instagram, în feed și pe story, despre evoluția Sabrinei Voinea: „Eu nu văd călcâiul atingând solul. Voi vedeți?”.

Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie  penalizată . Reacția Nadiei Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie  penalizată . Reacția Nadiei
Mă voi adresa TAS pentru nedreptatea creată. Este normal ca FRG să nu apere drepturile Sabrinei?! Dacă va face FRG vreo plângere, este strict pentru zecimea furată Sabrinei, nicidecum contestarea notei altei sportive, nu ai voie să contești nota altei sportive Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei

„Aici am întrerupt gimnastica”

Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie!

Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni!

Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a anunțat aseară Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei.

COSR cere oficial reanalizarea cazului: „Aduce grave prejudicii”

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a anunțat azi printr-un comunicat că a trimis ieri o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea:

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Sabrina Voinea FOTO: facebook.com/olympicromania Sabrina Voinea FOTO: facebook.com/olympicromania
Sabrina Voinea FOTO: facebook.com/olympicromania

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul, periclitând chiar sănătatea mintală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale”.

Novak: „Moment absolut jenant! Măcar noi să le arătăm respect”

Eduard Novak, fost ministru al Tineretului și Sportului, a postat un mesaj pe acest subiect pe pagina sa de Facebook:

„Ieri, Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea, gimnastele noastre, au fost discriminate în fața întregii lumi, un moment absolut jenant pentru lumea sportului.

Fetelor, sper să nu lăsați ceea ce s-a întâmplat să vă afecteze, voi sunteți puternice şi peste patru ani o să le dovediți tuturor ce puteți!

Dacă aş avea astăzi puterea de decizie, aş propune un act normativ prin care Ana şi Sabrina să fie premiate cu valoarea medaliei de bronz.

Măcar noi să le arătăm respect pentru munca lor, dar şi să le ajutăm să depăşească acest coşmar. Hai, România!”.

Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Liga 1
09:29
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Citește mai mult
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor