​Scrimă: Echipa feminină de sabie a României, locul al patrulea la Europenele de cadeţi

​Scrimă: Echipa feminină de sabie a României, locul al patrulea la Europenele de cadeţi

​Echipa feminină de sabie a României a ocupat locul patru la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Porec (Croaţia), marţi, după ce a fost învinsă în finala mică de Ucraina cu scorul de 45-25, informează Agerpres.

Echipa feminină de sabie a RomânieiFoto: Facebook - Federatia Romana de Scrima

Acesta este cel mai bun rezultat al României la competiţia de la Porec.

Selecţionata compusă din Ilinca Pantiş, Alyssa Ştefănescu, Amalia Stan şi Teodora Neagu a învins Germania în optimi cu 45-38, în sferturi a dispus de Polonia, cu 45-43, iar în semifinale a pierdut cu 39-45 în faţa Ungariei.

Ungaria a cucerit medaliile de aur, învingând Rusia în finală, cu scorul de 45-41.

Echipa masculină de spadă a României, în formula Tudor Zărnescu, Horia Nistor, Florin Mirică, Ştefan Baciu, s-a clasat pe locul 12.

În primul tur, tricolorii s-au impus în faţa Sloveniei cu 45-21, dar au pierdut în optimi în faţa Italiei, cu 40-45. În prima partidă pentru locurile 9-16, România a trecut de Finlanda, cu 45-39, dar apoi a cedat în faţa Suediei cu 43-44. România a câştigat meciul pentru locurile 11-12, cu 44-43 în faţa Estoniei.

Titlul a revenit Italiei, care a trecut de Rusia cu 45-44 în finală. Bronzul a fost adjudecat de Ungaria, care a dispus de Franţa în finala mică, scor 40-37.

Echipa masculină de floretă (Gabriel Pavel, Vlad Roşu, Petru Surcel, Ionuţ Stoe) a învins Suedia în primul tur cu 45-39, dar a pierdut în optimi în faţa Italiei, cu 14-45. În primul meci pentru locurile 9-16, România a fost învinsă de Turcia cu 45-39, apoi a cedat în faţa Slovaciei cu 35-45 (locurile 13-16), pierzând şi meciul pentru locurile 15-16, 40-45 cu Croaţia.

Miercuri vor avea loc ultimele probe pe echipe din cadrul competiţiei, spadă feminin, floretă feminin şi sabie masculin.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5