Simona Halep, despre succesul sau: Joc mai agresiv si ma misc mai bine

Simona Halep, despre succesul sau: Joc mai agresiv si ma misc mai bine

Jucatoarea de tenis Simona Halep, care s-a calificat in semifinalele turneului Premier de la New Haven, faza in care o va intalni pe daneza Caroline Wozniacki, a explicat forma buna in care se afla printr-o evolutie mai agresiva pe teren si printr-o mobilitate mai buna.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Joc mai agresiv si ma misc mai bine in acest an. Ma simt foarte, foarte bine in acest moment. Sunt un pic obosita, dar la ora meciului din semifinale voi incerca sa dau totul", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Halep, locul 23 WTA, a invins-o, joi, in sferturile de finala, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), pe Ekaterina Makarova (Rusia), pozitia 26 in clasamentul mondial, dupa un meci care a durat o ora si 22 de minute. Ploaia a inrerupt intalnirea la scorul de 1-1 in setul al doilea, iar sportiva romana spune ca pauza a incurcat-o.

"Eu am jucat bine in primul set, ea nu a jucat prea bine, a facut o multime de greseli. Dar la 1 egal in al doilea set a inceput sa ploua si partida a fost oprita. Am fost un pic nervoasa dupa aceea si mi-a luat ceva timp sa reintru in meci. Dar am reusit sa revin de la 2-4, am jucat bine din acel moment, asa ca sunt fericita pentru victorie", a explicat Halep, aflata acum in fata celei de-a noua semifinale a carierei, prima pe "hard", potrivit site-ului WTA.

Ea va evolua in penultimul act al turneului impotriva sportivei daneze Caroline Wozniacki, locul 8 WTA si cap de serie numarul 4, de sase ori la rand semifinalista la New Haven si de patru ori castigatoare a turneului.

"Are un an bun. Am jucat o data cu ea la Dubai, a fost un meci greu. Ea chiar joaca un tenis de calitate", a spus Wozniacki despre jucatoarea care a reusit sa se impuna in 27 dintre ultimele 32 de meciuri disputate.

Partida la care face referire Wozniacki, singura intre cele doua spotrive, s-a disputat in 2012, in turul doi la Dubai, cand daneza a avut castig de cauza, cu scorul de 6-2, 6-3. Halep era pe locul 53 WTA atunci si venea din calificari.

Pentru Simona Halep, meciul de vineri reprezinta a cincea semifinala in acest an. Ea va incerca sa-si ajudece al patrulea titlu din cariera, primul din categoria Premier, dupa ce a triumfat in 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch si Budapesta.

Halep nu se gandeste deocamdata la US Open, turneu de Grand Slam ce va incepe luni, la New York, precizand ca vrea intai sa-si termine treaba pe terenurile de langa Yale University.

"Vreau sa termin aici, sa joc cel mai bun tenis, apoi ma gandesc la Open. Nu este usor sa joci acolo. Vreau doar sa o iau saptamana cu saptamana si apoi voi vedea", declara ea in urma cu doua zile.

Vineri, in cealalta semifinala se vor intalni jucatoarele din Cehia Petra Kvitova, locul 9 WTA si cap de serie numarul 3, campioana en-titre la New Haven, si Klara Zakopalova, locul 33 WTA.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

FCSB PRINDE VITEZĂ   VIDEO CU GOLUL  » Revanșa lui Tavi Popescu: „dublă” cu reușită superbă din lovitură liberă! Clasamentul actualizat
Liga 1
06.10
FCSB PRINDE VITEZĂ VIDEO CU GOLUL » Revanșa lui Tavi Popescu: „dublă” cu reușită superbă din lovitură liberă! Clasamentul actualizat
Citește mai mult
FCSB PRINDE VITEZĂ  VIDEO CU GOLUL » Revanșa lui Tavi Popescu: „dublă” cu reușită superbă din lovitură liberă! Clasamentul actualizat
Hagi, assist și roșu!  Ianis a reușit o pasă de gol la meciul 100 pentru Rangers, dar  a fost eliminat  pe final
Stranieri
06.10
Hagi, assist și roșu! Ianis a reușit o pasă de gol la meciul 100 pentru Rangers, dar a fost eliminat pe final
Citește mai mult
Hagi, assist și roșu!  Ianis a reușit o pasă de gol la meciul 100 pentru Rangers, dar  a fost eliminat pe final
GOL COMIC  VIDEO Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0, continuă criza giuleștenilor. Clasamentul actualizat
Liga 1
06.10
GOL COMIC VIDEO Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0, continuă criza giuleștenilor. Clasamentul actualizat
Citește mai mult
GOL COMIC  VIDEO Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0, continuă criza giuleștenilor. Clasamentul actualizat
„Veţi afla zilele viitoare”   Șumudică, misterios  după Botoșani - Rapid 2-0, legat de ce le-a transmis jucătorilor
Liga 1
06.10
„Veţi afla zilele viitoare” Șumudică, misterios după Botoșani - Rapid 2-0, legat de ce le-a transmis jucătorilor
Citește mai mult
„Veţi afla zilele viitoare”  Șumudică, misterios după Botoșani - Rapid 2-0, legat de ce le-a transmis jucătorilor
Schimbat imediat   Panțîru a greșit la gol, iar telefonul patronului  l-a scos din echipă  în doar câteva minute!
Liga 1
06.10
Schimbat imediat Panțîru a greșit la gol, iar telefonul patronului l-a scos din echipă în doar câteva minute!
Citește mai mult
Schimbat imediat  Panțîru a greșit la gol, iar telefonul patronului l-a scos din echipă în doar câteva minute!
Maxim, erou la Gaziantep VIDEO: Internaționalul român, decisiv în meciul cu Beșiktaș + reușită anulată a lui Sorescu
Stranieri
06.10
Maxim, erou la Gaziantep VIDEO: Internaționalul român, decisiv în meciul cu Beșiktaș + reușită anulată a lui Sorescu
Citește mai mult
Maxim, erou la Gaziantep VIDEO: Internaționalul român, decisiv în meciul cu Beșiktaș + reușită anulată a lui Sorescu
SHOW LA GIRONA VIDEO: Gazzaniga a reușit să apere 3 penalty-uri în victoria cu Bilbao, 2-1!
Campionate
06.10
SHOW LA GIRONA VIDEO: Gazzaniga a reușit să apere 3 penalty-uri în victoria cu Bilbao, 2-1!
Citește mai mult
SHOW LA GIRONA VIDEO: Gazzaniga a reușit să apere 3 penalty-uri în victoria cu Bilbao, 2-1!
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a  portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Liga 1
06.10
Adnan Golubovic Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo. Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Citește mai mult
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”