Simona Halep, în semifinale la WTA Linz - A învins-o cu 6-0 în setul decisiv pe Jasmine Paolini

Simona Halep, în semifinale la WTA Linz - A învins-o cu 6-0 în setul decisiv pe Jasmine Paolini

Jasmine Paolini a început mult mai bine partida din sferturile turneului de la Linz și a condus-o cu 6-4, 3-1 pe Simona Halep. Românca nu a renunțat la luptă, a făcut rebreak și s-a calificat în penultimul act al competiției de categorie WTA 250 după ce a câștigat nouă gameuri la rând (4-6, 7-5, 6-0).

Simona HalepFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul de pe arena centrală de la Linz a durat două ore și 13 minute.

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Paolini:

De știut:

  • În semifinale, Simona Halep va da peste învingătoartea partidei din Jaqueline Cristian (100 WTA) și Veronika Kudermetova (32 WTA, favorită 4).

  • Calificarea în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 8.144 de euro şi 110 puncte în clasamentul WTA.

  • În ierarhia Live a WTA, Simona Halep se află pe locul 20, un salt de 2 poziții față de ultimul clasament dat publicității.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Linz

Turul I: Bye

Turul II: 7-5, 6-3 vs Aliaksandra Sasnovich

Sferturi: 4-6, 7-5, 6-0 vs Jasmine Paolini

Semifinale: Jaqueline Cristian / Veronika Kudermetova

Finala: Danielle Collins / Alison Riske.

Desfășurarea partidei Simona Halep - Jasmine Paolini 4-6, 7-5, 6-0

6-0 Simona începe gameul cu o dublă greșeală. Jasmine urcă la fileu și o surprinde pe Halep. Atac bun în colțul terenului al Simonei. Paolini atacă bine cu reverul și obține două mingi de break. Jasmine o ratează pe prima cu un retur prea lung. Încă o eroare a italiencei (40-40). Simona lovește superb în diagonală și obține prima minge de meci. Paolini caută linia, dar ratează și challengeul ei rămâne fără rezultat. Halep se califică în semifinale la Linz.

5-0 Simona returnează bine, Jasmine nu mai are la fel de multe răspunsuri în aceste momente. Dar italianca găsește o lovitură bună în lung de linie. Paolini ratează scurta. Jasmine servește al doilea său as. Simona egalează la 40, pune presiune și în acest game. Din poziție favorabilă, Simona trimite în banda fileului. Forehand câștigător pentru jucătoarea noastră. Încă o lovitură câștigătoare în lung de linie pentru Simona. Paolini răspunde cu aceeași monedă. Simona atacă în colțul terenului. As al italiencei. Încă o minge de break pentru Halep. Paolini cedează în cele din urmă.

4-0 Simona începe gameul cu două erori neforțate. Serviciu bun de această dată. Simona egalează la 30. Halep ajunge la timp la fileu și răspunde cu o scurtă câștigătoare. Simona servește la teu, Paolini cere challenge și are dreptate: dublă greșeală (40-40). Simona închide până la urmă gameul cu un as.

3-0 Jasmine își pierde încrederea puțin câte puțin. Simona returnează excelent. Paolini servește spre corpul Simonei. Halep se apără bine, dar Jasmine ia o decizie bună de lângă fileu. Rever câștigător din alergare și minge de break pentru Simona. Retur prea lung din păcate. Simona nu renunță la game și egalează la 40 cu o lovitură de forehand. Simona găsește linia laterală. Dar Paolini salvează încă o minge de break cu serviciul. Halep se poziționează excelent și returnează decisiv. Încă un retur bun și Simona se desprinde.

2-0 Simona lovește bine dintr-o poziție incomodă și zâmbește. Halep controlează partida în aceste momente. Paolini atacă de lângă fileu și câștigă punctul. Serviciul o ajută pe Simona: Halep închide gameul cu un as.

1-0 Paolini găsește linia de fund. Jasmine câștigă un schimb foarte lung, Simona a ratat cu forehandul. Jasmine servește bine la exterior, face pasul în teren și închide punctul cu o lovitură în cross. Simona câștigă primul său punct în acest set cu o lovitură perfectă în lung de linie. Dublă a italiencei. Simona se apără bine, Paolini face pasul în teren, dar ratează inexplicabil lovitura decisivă (40-40). Simona obține prima minge de break în decisiv. Jasmine mai comite o dublă greșeală.

Setul II

7-5 Paolini ajunge târziu la o minge și trimite în fileu. Lovitură în contre pied câștigătoare a Simonei. Încă o minge bine plasată de Halep. Jasmine pare să fi renunțat la luptă și trimite în fileu. Vom avea set decisiv.

6-5 Simona are o șansă bună la retur: conduce cu 30-0. Lovitură superbă în cross a Simonei, cu reverul. Trei mingi de break. Break la 0.

5-5 Simona începe bine gameul, o prinde pe contre pied pe italiancă. Mingea se oprește în terenul lui Paolini după ce a lovit banda fileului. Simona conduce cu 40-0 după o lovitură bună în lung de linie. Halep egalează.

4-5 Simona ratează o lovitură și își exprimă din nou nemulțumirea. Halep reacționează bine din defensivă și Paolini nu mai ajunge la minge. Serviciul o ajută pe italiancă. Jasmine se afla în poziție favorabilă, dar ratează inexplicabil forehandul. Simona returnează bine și Paolini nu reacționează la timp. Paolini rămâne concentrată și salvează o minge de break. Jasmine pune o scurtă previzibilă, Simona aleargă incredibil și câștigă punctul. Simona caută atacul decisiv, dar mingea se oprește în fileu. Paolini trimite câteva mingi la limită și închide punctul din apropierea fileului. Jasmine atacă și defensiva Simonei cedează.

4-4 Jasmine ratează o lovitură de lângă fileu. Simona ajunge rapid la 40-0. Mingea trimisă de Jasmine aterizează pe linia de fund. Simona închide la timp gameul.

3-4 Jasmine câștigă rapid primele puncte. Italianca servește foarte bine, câștigă gameul și strânge pumnul.

3-3 Simona se apără excelent și o pasează pe Jasmine cu o lovitură din alergare. Simona joacă mai bine în aceste momente. Simona servește bine spre exterior, urcă la fileu și închide cu un smash. Paolini ratează și Simona egalează.

2-3 Simona atacă decisiv cu reverul pe serviciul secund. Serviciul italiencei a fost bun, reluarea oficială a demonstrat acest lucru. Rever în lung de linie superb al Simonei. Halep câștigă un punct de lângă fileu, Paolini s-a întins, dar nu a mai ajuns la minge. Retur ratat de Simona. Paolini găsește o lovitură în contre pied din defensivă și salvează și a doua minge de break. Paolini trimite cu prea mult efect, mingea iese afară. Serviciul o scoate din nou dintr-o situație grea pe italiancă. Lovitură câștigătoare de lângă fileu a italiencei (Simona s-a apărat bine, dar nu a mai putut face nimic). Simona controlează schimbul și câștigă punctul plasând mingea în colțul terenului. Scurtă superbă a Simonei, după ce Paolini s-a apărat incredibil. Jasmine ratează lovitura în cross și Simona face rebreak.

1-3 Jasmine se apără bine, dar ratează lobul și seria câștigătoare se oprește. Simona nu și-a reglat tirul: lovește mult prea puternic cu forehandul. Încă o eroare venită prea ușor (15-30). Halep mai comite o greșeală. Simona pierde și un schimb prelungit și italianca face break.

1-2 Jasmine servește foarte bine. Ce lovitură în lung de linie a găsit Paolini. Italianca închide gameul la 0, cu un as.

1-1 Simona atacă cu forehandul, dar ratează complet lovitura (0-30). Dublă și din partea Simonei. Paolini o prinde prea aproape de fileu pe Simona și face rebreak.

1-0 Paolini câștigă cu noroc primul punct al setului: mingea a lovit banda fileului și s-a oprit în terenul jucătoarei noastre. Simona este mai agresivă la retur. Simona câștigă cel mai spectaculos punct al partidei: a pasat-o pe adversară cu o lovitură în cross, din defensivă. Simona trimite departe de adversară și Paolini comite mai multe erori. Paolini face prima dublă greșeală a partidei și își pierde serviciul.

Setul I

4-6 Simona este din nou nemulțumită. Jasmine stă bine în schimb și Simona este prima care greșește (0-30). Voleu drive câștigător al Simonei. Halep ratează atacul în lung de linie: două mingi de set pentru Paolini. Jasmine o ratează pe prima. Simona ratează complet o lovitură de rever și pierde setul.

4-5 Serviciul lui Paolini funcționează foarte bine astăzi. Simona cere challenge și are dreptate - arbitrul a oprit eronat schimbul. Halep nu pune cea mai bună scurtă, dar Jasmine lovește prea puternic și mingea iese afară. Jasmine trimite în banda fileului - două mingi de rebreak. Retur perfect al Simonei, care recuperează break-ul.

3-5 Simona o prinde pe adversară pe contre pied cu forehandul. Lovitură prea lungă a italiencei. Simona ratează o lovitură și se ceartă singură. Ratare dintr-o poziție favorabilă pentru Jasmine. Paolini revine de la 40-15 și egalează la 40. Simona servește bine într-o situație dificilă. Simona trimite în banda fileului și dă cu racheta de pământ. Serviciul o salvează încă o dată într-un moment greu pe jucătoarea noastră. Paolini returnează foarte aproape de linia de fund și Simona nu reacționează la timp. Halep închide în cele din urmă gameul cu un as.

2-5 Paolini caută linia cu forehandul, din defensivă, dar ratează de puțin. Jasmine ezită și ratează o lovitură: 30-0 pentru Simona, la retur. Simona trimite prea scurt și Jasmine atacă decisiv. Italianca revine în game (30-30). Simona nu poate returna o lovitură puternică a adversarei. Paolini caută lovitura în lung de linie, dar mingea se oprește în fileu. Serviciu bun la exterior. Jasmine revine de la 0-30 și se apropie de câștigarea setului.

2-4 Puțin noroc pentru Simona, mingea se oprește lângă fileu după ce a lovit banda. Paolini atacă o lovitură scurtă a Simonei: a trimis în colțul terenului. Jasmine se află într-o poziție bună, dar ratează lovitura din săritură. Serviciu bun pentru Simona (40-30). Retur prea lung al italiencei.

1-4 Rever marcă înregistrată Simona Halep: foarte precis, în lung de linie. Jasmine trimite pe linie (15-15). Halep găsește un unghi din care Paolini nu mai poate returna. O ratare la retur a româncei. Jasmine lovește pe contre pied. O minge joasă trimisă de Simona, Paolini nu are răspuns (40-40). Serviciu bun într-un moment dificil pentru italiancă. Lovitură prea lungă a Simonei, Jasmine își păstrează avantajul.

1-3 O lovitură bună în diagonală din partea Simonei. Mingea trimisă de româncă a aterizat pe linia de fund și a incomodat-o pe italiancă. Serviciu bun al Simonei spre exterior. Game alb pentru Simona, după un lob ratat de puțin de Jasmine.

0-3 Încă o lovitură câștigătoare în cross pentru italiancă. Paolini joacă perfect - lovește din nou decisiv cu reverul. Jasmine servește foarte bine, se apropie de fileu și închide cu un forehand puternic. Simona atacă pe serviciul secund al adversarei, dar mingea se oprește în fileu.

0-2 Lovitură prea puternică a Simonei - jucătoarea noastră încă nu a punctat. Rever superb în diagonală al italiencei (0-30). Jasmine caută lovitura în lung de linie, dar mingea se oprește în bandă. Schimburi superbe în acest start de partidă: mingea trimisă de Simona lovește banda fileului, Jasmine rămâne concentrată și obține două mingi de break. O ratează pe prima (a căutat linia, dar a ratat forehand-ul). Lovitură din săritură ratată de Simona - break pentru Jasmine.

0-1 Paolini se află la serviciu și câștigă primul punct după un raliu frumos. Lovitura Simonei se oprește în fileu. Jasmine se descurcă excelent în acest game și se impune la 0 (a reușit o lovitură câștigătoare în lung de linie).

Manuel Weiss este arbitrul din scaun al partidei.

Cele două sportive se află la încălzire, meciul va începe în curând.

Alison Riske (favorită 8) a învins-o pe Xinyu Wang, scor 6-3, 7-5. Pe arena centrală urmează meciul dintre Halep și Paolini.

WTA Linz are loc în perioada 6-12 noiembrie, se dispută pe hard indoor, are premii totale în valoare de $235.238, iar pe tabloul principal au fost 32 de jucătoare. Face parte din categoria WTA 250.

Ultimele trei câștigătoare ale întrecerii au fost Aryna Sabalenka (2020), Cori Gauff (2019) și Camila Giorgi (2018). Are și România o campioană la Linz: Raluca Olaru, la dublu - ediția din 2014, alături de Anna Tatishvili.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1  Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu  aproape 40%  peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Campionatul Mondial
05.07
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Citește mai mult
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
Cupa Romaniei
05.07
„Asta nu e ultraserie”MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui Chiricheș
Citește mai mult
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
IMAGINEA DE PE ECRAN  De ce a plâns de fapt  Ronaldo  la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
EURO 2024
05.07
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Citește mai mult
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Salvat de Dibu  Messi a ratat un penalty, dar  Argentina s-a calificat  în semifinalele Copa America 2024
Campionate
05.07
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024
Citește mai mult
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024