Sloane Stephens, zâmbetul și marele pericol pentru Simona Halep

Sloane Stephens, zâmbetul și marele pericol pentru Simona Halep

​Finala, turneul și satisfacția. Mă întorc zâmbind de la sala principală de conferințe, acolo unde am urmărit-o în direct pe Sloane Stephens. Am dorit să îi iau un pic "pulsul", să văd, cum se spune pe la noi, <în ce ape se scaldă>. Trebuie să urc până la etajul doi, acolo unde mi-a fost "casa" preț de două săptămâni. Mai mult ca niciodată în toată această perioadă, pe holuri redescopăr un poster imens care îmi dă fiori: Jelena împreună cu trofeul, ipostază imortalizată cu doar un an în urmă.

Sloane Stephens, zambitoare la o conferinta de presaFoto: Captura YouTube

Entuziasmul, Simona și temperarea bucuriei

După un meci în care stările au fost amestecate și a rezultat un pentru simțurile mele, nu am timp să ies total din atmosfera de meci, "ajutat" fiind și de prieteni. Primesc mesaje de felicitare de parcă eu voi juca cu titlul de la Roland Garros pe masă în după amiaza zilei de sâmbătă.

Mă trezește la realitate anunțul făcut de organizatori care răsună efectiv în centrul de presă: Simona Halep este în drum spre în sala principală de conferințe. Mă ridic și mă îndrept spre locul cu pricina.

Aici, găsesc o Simona zâmbitoare (cum ai putea să fii după o victorie și o calificare într-o nouă finală la Roland Garros?), dar un lider mondial cumpătat, calculat, care dă senzația că se gândește deja la meciul de sâmbătă. Brusc îmi mai temperez din euforie și mă gândesc că mai este totuși un meci - cel mai important și cel mai greu.

Halep glumește când este întrebată în legătură cu ceea ce a învățat după trei finale de Grand Slam pierdute (n.r. putem să schimbăm subiectul?, uite ce frumos e afară), însă răspunsul este doar unul care să îi distragă pe jurnaliști de la ceea ce are cu adevărat în minte (cel puțin asta simt eu).

Revenim la Sloane și la fotografia cu Jelena

Am zărit-o din prima zi și m-am gândit instant că aici ar fi putut fi zâmbetul Simonei. Este vorba de imensul poster cu Ostapenko și trofeul de la Roland Garros. Ne-am evitat reciproc zile consecutive, însă după ce am trecut rând pe rând prin meciurile solide făcute de Halep la acest turneu, am ajuns să ne salutăm discret.

Am început pas cu pas să văd altfel acel cu Jelena până joi, după conferința lui Sloane. A fost momentul care mi-a aruncat niste "săgeți" în simțuri, iar gândurile mi-au zburat în același loc, dar cu vreo 360 și ceva de zile în urmă.

Conferința de presă a americancei (că doar de acolo pornisem discuția) mi-a tras niște semnale de alarmă. Sloane în mod evident simte mai puțină presiune decât Simona. A spus relaxată (cum a fost de altfel pe întreaga durată a conferinței) că este doar un meci și că cineva trebuie să piardă, iar altcineva să câștige (că doar așa-i în tenis, nu?). Este atât e împăcată cu ideea, încât dintr-o dată îmi devine periculoasă. Un om care nu are ce pierde este un om care își poate arăta cel mai bun tenis, însoțit desigur și de un mental care l-ar putea scoate din orice fundătură.

Stephens vorbește despre finala de sâmbătă ca despre un bonus, că doar zgura nu a fost niciodată suprafața ei favorită. Întreabă glumind (în glumă se spun multe lucruri serioase) cât este premiul (n.r. pentru învingătoare) și dacă este la fel ca la US Open - dintr-o dată ochii îi sclipesc, semn că motivația financiară este foarte importantă pentru ea (bun, cine n-ar dori să fie cu două milioane si ceva de euro mai bogat peste salariul încasat lunar?)

Există o singură soluție

Simona are de partea ei (desigur, pe lângă evoluțiile foarte bune de pe zgura pariziană) durerea strânsă în cele trei finale pierdute. Știe prin ce a trecut și cu siguranță nu-și mai dorește repetarea episoadelor. Acest lucru poate fi evitat doar printr-un joc solid, agresiv și hotărât precum a arătat în disputele cu puternicele Kerber și Muguruza. Ar fi o mare greșeală să o subestimăm pe Sloane, outsider-ul poate lovi adânc de multe ori în toate părerile specialiștilor (să mai aduc în discuție ce a văzut Chatrier-ul la finala de anul trecut?). În acest moment, specialiștii au redescoperit-o pe Simona, după ce înainte de meciul cu Garbine mulți nu-i dădeau nicio șansă...

Posterul cu Jelena Ostapenko din centrul de presă:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”