Sondaj: 85% dintre români ar vizita un muzeu al fotbalului. Marea deschidere Football Museum Bucharest va avea loc în curând

Sondaj: 85% dintre români ar vizita un muzeu al fotbalului. Marea deschidere Football Museum Bucharest va avea loc în curând

Muzeul Fotbalului se va deschide în curând în centrul istoric al Bucureștiului, iar iubitorii fotbalului vor avea parte aici de o experiență completă: expoziții cu tricouri și alte articole pline de istorie, instalații new media și simulatoare inedite, dar și meciuri și evenimente la care vor participa alături de de idolii lor din fotbal.

Football Museum Coming SoonFoto: Football Museum Bucharest

Experții în market research de la Data Diggers au realizat o cercetare referitoare la comportamentul locuitorilor Capitalei cu privire la obiectivele de turism și entertainment, precum și nevoia unui muzeu al fotbalului, așa cum există în majoritatea capitalelor europene.

Rezultatele studiului arată că majoritatea respondenților (67%) evaluează oferta din prezent a Bucureștiului ca fiind insuficientă, în topul acestora regăsindu-se Parcul Herăstrău, Palatul Parlamentului, Muzeul Satului și Muzeul Antipa. Mai mult, 94% dintre respondenți consideră că un muzeu al fotbalului ar crește atractivitatea Bucureștiului în ochii turiștilor străini.

„Românii se așteaptă ca un astfel de muzeu, pe lângă îndeplinirea misiunii clasice a unui muzeu, să ofere și alte activități legate de fotbal, care împreună pot oferi o experiență mai intensă decât ar face-o luate separat.” a declarat Liviu Micu, Senior Researcher DataDiggers.

Românii își doresc un loc în care să întâlnească legende ale fotbalului

Întrebați ce își doresc să ofere un astfel de muzeu, 65% dintre cei chestionați au spus că vor să admire obiecte istorice din fotbal (tricouri sau articole care au aparținut fotbaliștilor), iar 54% dintre ei speră ca într-un astfel de loc să aibă ocazia să-și întâlnească idolii din fotbal - o altă experiență pe care o vor putea “bifa” la Football Museum Bucharest prin evenimentele organizate alături de Gică Popescu, căpitanul FMB, și invitații săi din fotbal.

„Prin cele 8 niveluri de experiențe pe care le-am pregătit vizitatorilor suntem convinși că vom entuziasma diverse categorii de public. Football Museum Bucharest îmbină farmecul și gloria momentelor care au marcat istoria fotbalului cu noutatea și unicitatea unor instalații moderne. Prin interacțiuni inedite, evenimente speciale și un bistro dedicat, FMB va fi și un pol de entertainment și engagement, nu doar o expoziție de tricouri și alte obiecte de valoare. Ne dorim ca atât bucureștenii, cât și turiștii străini să adopte locația și să o includă în topul recomandărilor”, a declarat Tiziana Gagiu, Chief Deputy Director Football Museum Bucharest.

În cadrul FMB va exista și un fan shop – 50% dintre respondenți au spus că muzeul ar trebui să aibă un magazin din care să poată cumpăra suveniruri sau cadouri pentru pasionații de fotbal.

Doar 33% dintre cei chestionați se consideră mulțumiți de evenimentele și obiectivele turistice sportive din România, iar când au fost întrebați ce obiective turistice din București ar vizita, aceștia au amintit Arena Națională, Stadionul Ghencea și Stadionul Arcul de Triumf.

- Sondaj Data Diggers realizat în perioada 22-31 august, în rândul a 750 de persoane din mediul urban, cu vârsta 16-55 ani

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini ai Bucureștiului o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului: www.footballmuseum.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”