Criticat   Southgate  s-a enervat la conferința de presă după calificarea Angliei: „Sigur nu ești englez?”
Gareth Southgate, selecționerul naționalei engleze, a respins criticile privind un posibil traseu ușor.

Criticat Southgate s-a enervat la conferința de presă după calificarea Angliei: „Sigur nu ești englez?”

  • Gareth Southgate, selecționerul Angliei, replică după ce i s-a spus că a avut noroc de adversari slabi la turneele finale.
  • Anglia și-a asigurat locul în semifinalele EURO 2024 după o victorie în fața Elveției în sferturile de finală, 1-1 și 4-2 la penalty-uri. Următorul adversar va fi Olanda.
Harry Kane Căpitanul Angliei, prima reacție după ce a fost  schimbat  înainte de penalty-uri cu Elveția
Citește și
Harry KaneCăpitanul Angliei, prima reacție după ce a fost schimbat înainte de penalty-uri cu Elveția
Citește mai mult
Harry Kane Căpitanul Angliei, prima reacție după ce a fost schimbat înainte de penalty-uri cu Elveția

Un jurnalist german a sugerat că Anglia a fost norocoasă că a evitat echipele mari din turneu: „În urmă cu 3 ani ați înfruntat Croația, Scoția, Cehia, o echipă slabă a Germaniei, Danermarca...”

Southgate, enervat la conferința de presă: „Sigur nu ești englez?”

Southgate a respins însă vehement ideea: „O Germanie slabă? Aveau 8 câștigători de Liga Campionilor!”.

„Da, dar au jucat slab. Anul acesta ați întâlnit Danemarca, Slovenia, Serbia, Slovacia și Elveția. Fără Belgia, Olanda, Spania, Franța sau Portugalia”, a continuat jurnalistul.

Southgate a replicat iritat: „Sigur nu ești englez? Sigur ești german?”.

„Am întâlnit echipele pe care le-am întâlnit pentru că am câștigat grupa. În trecut, Anglia a avut rute mai dificile către finală pentru că nu a reușit să câștige grupa.

Când joci 2-3-4 meciuri cu echipe mari, diferențele sunt foarte mici. Acele partide sunt echilibrate, câștigi una, pierzi una, remizezi. E greu să treci prin atâtea meciuri dificile. Nu știu ce să spun. E marea problemă a acestei meserii. E o seară minunată și voi încerca s-o mențin la fel, dacă asta e ok și pentru tine”, a adăugat Southgate.

Anglia și-a câștigat grupa în ambele campanii EURO de sub conducerea lui Southgate. Tot cu Southgate, Anglia a obținut cel mai bun rezultat, a fost finalista EURO 2020, dar a pierdut la loviturile de departajare în fața Italiei.

Parcursul Angliei la turneele finale cu Southgate pe bancă

  • CM 2018: 2-1 cu Tunisia, 6-1 cu Panama și 0-1 cu Belgia (locul 2 în grupă), 1-1 și 4-3 la penalty-uri cu Columbia în optimi, 2-0 cu Suedia în sferturi, 1-2 după prelungiri cu Croația în semifinale și 0-2 cu Belgia în finala mică.
  • Euro 2020: 1-0 cu Croația, 0-0 cu Scoția și 1-0 cu Cehia (locul 1 în grupă), 2-0 cu Germania în optimi, 4-0 cu Ucraina în sferturi, 2-1 după prelungiri cu Danemarca în semifinale și 1-1 și 2-3 la penalty-uri cu Italia în finală.
  • CM 2022: 6-2 cu Iran, 0-0 cu SUA și 3-0 cu Țara Galilor (locul 1 în grupă), 3-0 cu Senegal în optimi, 1-2 cu Franța în sferturi.
  • Euro 2024: 1-0 cu Serbia, 1-1 cu Danemarca și 0-0 cu Slovenia (locul 1 în grupă), 2-1 după prelungiri cu Slovacia în optimi și 1-1 și 4-2 la penalty-uri cu Elveția în sferturi.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”