Decizie Thiago Alcantara  se retrage  din fotbal
Thiago Alcantara în tricoul celor de la FC Liverpool foto: Imago

DecizieThiago Alcantara se retrage din fotbal

  • Mijlocașul spaniol Thiago Alcantara (33 de ani), ultima oară sub contract cu FC Liverpool, a decis să se retragă din activitatea profesionistă
  • Anunțul a fost făcut de către Fabrizio Romano, cel mai cunoscut jurnalist pe zona de transferuri internaționale

Alcantara este fiul fostului internațional brazilian Mazinho (58 de ani, câștigător al Cupei Mondiale din 1994) și fratele mai mare al lui Rafinha (31 de ani, ultima dată la Al-Arabi SC).

„Exclusiv: Thiago Alcantara a decis să se retragă din fotbalul profesionist. Fostul jucător al echipelor Barcelona, Bayern, Liverpool și Spaniei a luat această decizie după ce a analizat-o atent”, a anunțat Romano, pe paginile sale de socializare.

Potrivit lui Romano, pasiunea și dragostea lui Thiago pentru fotbal continuă, acesta urmând ca, după câteva luni de odihnă, să înceapă o nouă etapă.

Mijlocașul de origine braziliană a evoluat în cariera de seniori pentru doar trei echipe de club, FC Barcelona, Bayern Munchen și FC Liverpool.

Alcantara s-a confruntat cu numeroase probleme fizice în cei patru ani pe care i-a petrecut la FC Liverpool, unde performanțele sale nu s-au ridicat la nivelul celor de la FC Barcelona sau Bayern Munchen.

Thiago Alcantara, CV important

Thiago Alcantara a câștigat de două ori Liga Campionilor, o dată cu FC Barcelona și o dată cu Bayern Munchen, de două ori Cupa Mondială a cluburilor, de 7 ori Bundesliga, de 4 ori la Liga și de trei ori Supercupa Europei.

Născut la San Pietro Vernotico, Italia, pe când tatăl său evolua la Lecce, a început fotbalul în Brazilia, la Flamengo.

La 5 ani s-a mutat în Spania cu familia și a început să joace la echipe de juniori din Galicia. A revenit în Brazilia, la Flamengo, când avea 10 ani, iar în 2005 a semnat cu Barcelona.

Fiind cetățean brazilian și spaniol, a avut de ales între cele două naționale, optând pentru iberici, pentru care a bifat 46 de selecții și 2 goluri, fără a câștiga un trofeu la seniori.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5