Tragedie in handbal/ Oleg Velyky a decedat la 32 de ani

Tragedie in handbal/ Oleg Velyky a decedat la 32 de ani

Handbalistul german Oleg Velyky a murit la varsta de 32 de ani, campionul mondial din 2007 fiind rapus de cancer, informeaza AP. "Suntem coplesiti de durere, inca nu ne vine sa credem", a declarat Andreas Rudolph, presedintele lui Hamburg, echipa la care legitimat. Nascut in Ucraina, Oleg a fost naturalizat, sportivul bifand 38 de partide pentru Germania.

"Suntem complesiti de durere, inca nu ne vine sa credem ca nu mai este printre noi. Handbalul mondial a pierdut o mare personalitate, rar iti e dat sa vezi un asemenea jucator", a declarat Andreas Rudolph, presedintele echipei din Hamburg.

Nascut in Ucraina, Oleg a fost naturalizat, aceasta castigand titlul mondial alaturi de Germania in anul 2007. A fost varful carierei de jucator pentru Velyky.

Tratat cu ajutorul chimioterapiei inca din anul 2003, Oleg nu a evoluat niciun minut la Mondialul din 2007, cu toate ca s-au facut eforturi mari in acest sens (a facut parte din lotul cu care nemtii au cucerit lumea).

Starea sanatatii lui Oleg s-a inrautatit in martie 2008, dar a continuat sa lupte cu boala. A evoluat pana la jumatate lui 2009, fiind prezent pe teren in patru partide alaturi de Hamburg in prima liga a tarii. Velyky a bifat 38 de prezente pentru nationala Germaniei si 59 pentru Ucraina, tara in care s-a nascut. Era casatorit si avea un copil in varsta de 6 ani.

Vezi aici imagini cu Oleg:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”