Prea poluată Proba de triatlon, unde România are reprezentant,  amânată  din cauza calității scăzute a apei din Sena
Paris 2024

Prea poluatăProba de triatlon, unde România are reprezentant, amânată din cauza calității scăzute a apei din Sena

  • Triatlonul olimpic s-a amânat cu 24 de ore din cauza nivelului de poluare din Sena.
  • Startul va avea loc miercuri, de la 10:45, de pe Pont Alexandre III.
  • Team România îl are la start pe Felix Duchampt (34 de ani).

Nici sesiunile de antrenament din weekend nu s-au desfășurat după ce testele de apă din Sena au indicat valori negative, din cauza ploilor abundente căzute în ultima săptămână în capitala Franței.

Oranizatorii au vrut să mute concursul de înot din cadrul triatlonului olimpic la Stade Nautique de Vaires-sur-Marne, locația unde au loc întrecerile de canotaj.

Cu unghiile Din nou,  David Popovici a întors miraculos  o cursă aproape pierdută!
Citește și
Cu unghiileDin nou, David Popovici a întors miraculos o cursă aproape pierdută!
Citește mai mult
Cu unghiile Din nou, David Popovici a întors miraculos o cursă aproape pierdută!

Sena poluată, start întârziat

Întrecerile de înot ale triatlonului olimpic ar fi trebuit să se desfășoare pe 30 iulie (masculin) și 31 iulie (feminin).

World Aquatics, care a declarat că nu răspunde pentru siguranța sanitară a sportivilor, a decis împreună cu organizatorii să mute proba masculină miercuri, 31 iulie, fetele urmând să concureze o zi mai târziu.

TRIATLON OLIMPIC

  • proba de înot: 1,5 kilometri
  • ciclism: 40 de kilometri
  • alergare: 10 kilometri
  • Kristian Blummenfelt (Norvegia) este campion olimpic en-titre în proba masculină. Sportivul scandinav a înregistrat următorii timpi la Tokyo: înot - 18:04 minute, ciclism - 56:19 minute, alergare - 29:34 minute
  • Flora Duffy (Bermuda) a câștigat întrecerea feminină de la Tokyo. Duffy a înregistrat următorii timpi: înot - 18:32, ciclism - 1:02:49 , alergare - 33:00
Prea poluată Proba de triatlon, unde România are reprezentant,  amânată  din cauza calității scăzute a apei din Sena Prea poluată Proba de triatlon, unde România are reprezentant,  amânată  din cauza calității scăzute a apei din Sena

Un francez luptă pentru România

Născut în Franța, Felix Duchampt reprezintă România la Jocurile Olimpice pentru a doua oară consecutiv. Felix va fi susținut de familie la startul care se va da de pe celebrul Pont Alexandre III.

  • Considerat cel mai frumos pod al Parisului, Podul Alexandru al III-lea este cu siguranță podul cu cele mai multe decorațiuni al orașului și o minune a ingineriei secolului XIX. Finalizat în anul 1900, cu ocazia Expoziției Universale de la Paris, podul poartă numele țarului Rusiei, Alexandru al III-lea, în cinstea relațiilor ruso-franceze, stabilite în urma Alianței din 1892.
  • Podul Alexandru al III-lea este construit din oțel și decorat în stil Art Nouveau cu elemente inspirate din heraldica franceza si rusă.
  • Construcția a durat aproape 3 ani iar podul oferă vedere către Domul Invalizilor și către Champs-Élysées. Este un pod larg de 40 metri, cu o singura coloană înaltă de 107,5 metri și o înălțime de doar 6 metri.

1,5 miliarde euro, pe apa Senei

Începând din 2015, Primăria Parisului a investit 1,5 miliarde de euro pentru îmbunătățirea calității apei în vederea organizării Jocurilor Olimpice.

Înainte de startul competiției, Primarul Anne Hidalgo și Ministrul Sportului, Amélie Oudéa-Castéra, au înotat în Sena pentru a da asigurări că nu va fi niciun pericol pentru sportivii de la triatlon.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”