Un mare juriu din Texas a decis ca Bela şi Martha Karolyi să nu fie inculpaţi în legătură cu cazul Nassar

Un mare juriu din Texas a decis ca Bela şi Martha Karolyi să nu fie inculpaţi în legătură cu cazul Nassar

Un mare juriu din Texas a refuzat să îi inculpe pe Bela şi Martha Karolyi pentru rolul lor în abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Martha si Bela KarolyiFoto: usagym.org

Procuratura din Walker County a anunţat că nu s-au descoperit dovezi ale unor activităţi condamnabile ale soţilor Karolyi.

Un mare juriu l-a inculpat pe Larry Nassar, pe numele acestuia existând şase capete de acuzare pentru agresiune sexuală a unui copil, pentru acţiunile sale la ferma din Huntsville, aflată la aproximativ 110 kilometri de Houston. Marele juriu a inculpat-o şi pe o fostă antrenoare din cadrul federaţiei de gimnastică, Deborah Van Horn.

Bela şi Martha Karolyi declarau, într-un Interviu pentru NBC, în luna aprilie, că nu au ştiut nimic de agresiunile sexuale care ar fi avut loc la ferma lor. Marta Karolyi a precizat că nu avea cum să ştie că Nassar le abuza pe sportive.

O avocată a mai multor sportive care au fost agresate sexual de Nassar a acuzat cuplul că ar fi ignorat ceea ce se întâmpla la fermă, deşi primiseră numeroase semnale în legătură cu abuzurile.

Larry Nassar, care a lucrat şi pentru Universitatea din Michigan, a fost condamnat în ianuarie, în Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a tinerelor gimnaste care se aflau în grija sa. La procesul din Michigan, au depus mărturie aproximativ 160 de victime ale lui Nassar.

Ferma soţilor Karolyi a fost folosită în mod regulat pentru cantonamente, dar la scurt timp după condamnarea lui Nassar, Federaţia Americană de Gimnastică a anulat şedinţele de pregătire de acolo.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”