Val de Critici  Cârțu, despre Gâlcă:  „A greșit formația” . Nici jucătorii n-au scăpat de reproșuri
Maribor - Craiova / Foto: Facebook@Universitatea Craiova

Val de Critici Cârțu, despre Gâlcă: „A greșit formația”. Nici jucătorii n-au scăpat de reproșuri

  • Universitatea Craiova a fost învinsă de NK Maribor, scor 0-2, joi, în deplasare, în turul doi preliminar al Conference League, iar șansele de calificare s-au redus considerabil.
  • Sorin Cârțu, legenda oltenilor, nu a iertat pe nimeni după acest eșec, de la jucători până la antrenorul Constantin Gâlcă.

Sorin Cârțu, fost jucător, antrenor și conducător al formației din Bănie, i-a criticat în termeni duri pe jucătorii Universității Craiova, după eșecul din Slovenia.

Fostul atacant nu înțelege, în primul rând, de ce a lipsit atitudinea într-un astfel de duel european, când oricare fază poate fi decisivă, indiferent de faptul că au jucat o oră în inferioritate numerică.

Sorin Cârțu, după Maribor - Craiova 2-0: „Sunt dezamăgit”

Cârțu a declarat că mai trage speranța la o „remontada” în retur, însă recunoaște că șansele sunt destul de mici.

Fostul internațional român simte că diferența de două goluri a fost rezultatul numeroaselor greșeli individuale, dar și al alegerilor neinspirate din alcătuirea primului „11”.

Eu sunt dezamăgit. Mai aștept returul, când ai posibilitatea de revanșă, dar am speranțe mai mici. Să dai trei goluri mi se pare dificil. Nu văd cine poate să facă treaba asta.

N-avem atacanții ăia centrali. Ar trebui să iasă în prim-plan nouarii. Sunt într-o stare confuză, mai ales că am jucat 10 contra 11 și poți să le oferi o scuză.

În schimb, eu spun că n-am văzut o atitudine specifică pentru un meci de cupele europene. N-ai voie să ai superficialitatea lui Maldonado la un meci ca acesta. Maldonado e un apărător care ne-a demonstrat în ultimul timp că ne-am putea baza pe el, dar trebuie o atitudine specifică pentru partidele europene. Nu e un meci de campionat unde mai ai posibilitatea să-l îndrepți în 34 de etape.

Mi se pare aiurea. Cum să finalizeze adversarul dintr-o poziție de unu la unu cu portarul? Când rămâi 10 contra 11, te strângi mai mult. Măcar să iei cât mai puține goluri ca să faci un scor care poate fi întors la retur. La fel și la golul doi. Nu e prima dată când echipa primește goluri de tipul ăsta cu acea infiltrare printre fundașii centrali.

Când te aperi cu patru, prima ideea e să nu lași adversarul să paseze printre. Badelj și Zajkov au fost foarte largi, iar Ilicic nu a fost întâmpinat cu o agresivitate specifică pe axul central. Nu poți să-l lași pe Ilicic să-ți facă niște execuții de acest tip fără să aibă agresivitate din partea adversarului.

La golul doi, putea fi evitat numai prin poziționarea fundașului dreapta. Când se centrează din lateral, poziția fundașului dreapta e clară, se știe unde trebuie să fie”, a declarat Sorin Cârțu, conform fanatik.ro.

Sorin Cârțu: „Gâlcă a greșit formația!”

Apoi, fostul președinte al clubului și-a îndreptat atenția către antrenorul Constantin Gâlcă, despre care afirmă că a greșit strategia pentru acest meci, mai ales prin titularizarea lui Andrei Ivan pe postul de atacant central.

Gâlcă a greșit și el. Inclusiv formația. Nu e prima dată când jucăm cu Ivan într-o poziție de atacant central și nu dă randament. La multe partide în care Ivan a jucat atacant central, multe pase lungi au fost pierdute, rar au fost fructificate.

Adversarul îl așteaptă și fundașii tot timpul au câștig de cauză, Ivan nu e tipul acesta de atacant. Chiar și Koljic are multe baloane pierdute, dar ar fi fost un mai mare câștig cu el.

M-am uitat și la ăștia, la Paradela, la Mora, la Anzor. Au vândut foarte repede mingea! Mingea n-a stat la noi două-trei pase.

Se pierdeau, nu intrau într-un joc de posesie. Am fost dezamăgit, prestația m-a dezamăgit, dar mai e returul. Singurul care a mai încercat a fost Mitriță, cu o acțiune-două”, a completat Sorin Cârțu.

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”