VIDEO Europa League: Young Boys Berna vs CFR Cluj 2-1 / Ardelenii părăsesc competiția, după ce arbitrul a făcut praf finalul partidei

VIDEO Europa League: Young Boys Berna vs CFR Cluj 2-1 / Ardelenii părăsesc competiția, după ce arbitrul a făcut praf finalul partidei

CFR Cluj s-a aflat la doar câteva minute distanță de 16-imile Europa League. Obligați să câștige în Elveția, ardelenii au deschis scorul în minutul '84 (Debeljuh a marcat din poziție de ofsaid), însă nu au rezistat până la final. Benoit Bastien a dictat ușor un penalti și l-a eliminat pe Bălgrădean pentru proteste ('90+1), Nsame a egalat de la 11 metri ('90+3) și a primit cartonaș roșu la faza următoare ('90+5), însă Gaudino a adus victoria celor de la Young Boys Berna (2-1) după ce echipa lui Edward Iordănescu a pierdut balonul și a fost prinsă pe contraatac ('90+6). Djokovic a fost și el eliminat ('90+7), după ce l-a insultat pe arbitrul francez.

Young Boys Berna vs CFR Cluj, in Europa LeagueFoto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Vezi aici cele mai importante momente ale partidei dintre Young Boys Berna și CFR Cluj.

Declarații la finalul partidei:

"Simt că ni s-a făcut o mare nedreptate, pentru că din punctul meu de vedere echipa a dat dovadă de foarte, foarte mult caracter, personalitate, atitudine, echipa a gestionat foarte bine momentele de joc. Am jucat pe un teren extrem de dificil, cu toate acestea şi din punct de vedere tactic ne-am organizat foarte bine.

A fost ceea ce ne-am plănuit că să rămânem în joc, să fim în joc, să ne agăţăm de rezultat, să încercăm să gestionăm bine momentele importante din joc. Am întâlnit un adversar extrem de valoros, campiona Elveţiei, o echipă cu multă experienţă în Europa. În partea a doua ne-am propus să ne asumăm alte riscuri şi să încercăm să forţăm calificarea. Tot planul a decurs extraordinar până în ultimul moment.

Cred că decizia este total greşită, cred că delegarea este total neinspirată, ţinând cont că am avut brigadă din Franţa la jocul trecut cu ŢSKA şi vine acest penalti la care nici gazdele nu au avut reacţie. Nimeni nu a solicitat nimic, nu ştiu de unde până unde această decizie. Eu îmi felicit echipa, sunt extrem de mândru de jucătorii pe care îi antrenez, dacă reuşeam calificarea era calificarea lor sută la sută.

De acum înainte cea mai mare provocare va fi cum reuşim să ne recuperăm şi să gestionăm perioada extrem de grea care urmează în competiţia internă. Nu vreau să alimentez şi alte speculaţii, deja s-a creat foarte mult în jurul acestui moment. La un moment dat simţeam că este calificarea noastră şi toţi eram foarte încrezători, de pe un minut pe altul s-a evaporat această calificare, din păcare cu o mare nedreptate. E un rezultat frustrant, mai ales după jocul pe care l-am făcut, dar trebuie să avem tăria să mergem mai departe. Va fi foarte greu să reuşim în zilele foarte puţine pe care le avem la dispoziţie să recuperăm echipa din punct vedere mental, dar şi fizic", a declarat Iordănescu, la Telekom Sport.

"E greu de descris ce simţi după o asemenea partidă. Lucrurile s-au desfăşurat bine până în acel moment când o greşeală mare de arbitraj a făcut ca lucrurile să ia o altfel de întorsătură. N-am avut nimic cu adversarii noştri, ei nu sunt de vină cu nimic, nici n-au cerut penalti. Nimeni n-a crezut în penalti. Am ajuns la final şi din nou avem această frustrare că o decizie de arbitraj ne trimite acasă. Nemeritat din nou, dar nu putem decât să privim înainte.

Acum trebuie să câştigăm campionatul. A fost un joc bun, ne-am creat ocazii, am ratat. Echipa care merita să meargă mai departe. Am fost echipa mai bună aici. E frustrant pentru că sunt luate decizii de arbitraj împotriva ta în momente esenţiale. Nu avem altă soluţie decât să mergem înainte. S-a văzut că am reuşit să aliniem un prim 11 cât mai aproape de ce ne dorim să aliniem noi în Europa. Sper să trecem peste această nedreptate şi să încercăm să obţinem maxim de la acest final de campionat", a spus Bilaşco la Digi Sport.

"Ce mai e de spus după o asemenea fază, cred că a văzut toată lumea la televizor ce penalti a putut să dea acest arbitru. Cred eu că suntem prea mici, probabil a dat penalti pentru că suntem români, dar asta este, din păcate nu mai putem întoarce rezultatul, este o dezamăgire mare în rândul echipei. Cred eu că în rândul României este o dezamăgire foarte mare, pentru că nu meritam să pierdem această califcare, dar acest arbitru a făcut să pierdem această calificare.

Nici nu am apucat să ajung la el că mi-a dat roşu. Mi-a zis că pentru proteste, dar ce proteste, că nici nu am ajuns la tine. L-am întrebat doar cum poate să dea penalti la asemenea fază. Suntem prea mici, trebuia să meargă o echipă din Elveţia, nu din România. Este frustrant, mai ales că am făcut cel mai bun meci al nostru. Cred că a văzut toată România şi toată Europa ce s-a întâmplat. Din păcate pentru CFR şi România s-a terminat campania europeană", a declarat Bălgrădeanla Digisport.

"Echipa a făcut un meci excelent din toate punctele de vedere. Apoi, pe final, acest arbitru a fost penibil. Noi vorbim de arbitrii de la noi... Nu am alt cuvânt pentru acest arbitru decât penibil. La nivel european aşa ceva n-am văzut în viaţa mea. Nici la televizor, nici pe propria piele. Aşa ceva... Nu am cuvinte. Echipa a făcut un meci excelent, a dominat, meritam să mergem mai departe dacă nu era acest arbitru", a spus Camora la Digi Sport.

Au evoluat următoarele echipe:

Young Boys: Von Ballmoos - Hefti, Burgy (Siebatkeu '86), Lefort, Garcia - Ngamaleu (Zesiger '82), Aebischer, Rieder (Martins '59), Sulejmani (Gaudino '59) - Mambimbi (Elia Meschack '59), Nsame. Antrenor: Gerardo Seoane;

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Burcă, Vinicius, Camora - Djokovici, Hoban - Deac (Sandomierski '90+2), Păun (Debeljuh '74), Pereira (Susici '87) - Rondon. Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitri: Benoît Bastien - Hicham Zakrani şi Frederic Haquette - Karim Abed (toţi din Franţa).

  • Au avut loc joi:

Young Boys Berna vs CFR Cluj 2-1

Au marcat: Nsame '90+3 (penalti), Gaudino ('90+6) / Debeljuh '84

Au fost eliminați: Nsame '90+5 / Bălgrădean '90, Djokovic '90+7

ȚSKA Sofia vs AS Roma 3-1

Au marcat: Tiago Rodrigues '5, Sower '34, '55 / Milanese '22

Clasament final:

1. AS Roma (13-5 golaveraj) 13 puncte

2. Young Boys (9-7) 10

3. CFR Cluj (4-10) 5

4. ŢSKA Sofia (3-7) 5

Cele mai importante momente ale partidei dintre Young Boys Berna și CFR Cluj:

Final de meci. Aventura europeană a CFR-ului se oprește în această seară.

'90+7 Nervos, Djokovic îl insultă pe Bastien și este eliminat direct.

'90+6 Gol Young Boys! Susic ratează intervenția din poziție de ultim apărător, Meschack și Gaudino scapă singuri cu Sandomierski și Gaudino înscrie în poarta goală.

'90+5 Sulejmani primește galben pentru proteste.

'90+4 Nsame este eliminat, după ce îl oprește pe Burcă. Arbitrul încearcă probabil să echilibreze balanța.

'90+3 Gol Young Boys! Sandomierski sare bine, dar Nsame a trimis balonul în plasa laterală.

Sandomierski intră în poarta CFR-ului. Polonezul îi ia locul lui Deac.

Arbitrul a precizat că Bălgrădean a fost eliminat "pentru reacție":

'90 Momente incredibile la Berna. Bălgrădean este eliminat după ce îl lovește pe Zesiger și elvețienii vor beneficia de un penalti. Încă o decizie discutabilă: portarul CFR-ului a atins mingea prima oară.

'89 Camora respinge de pe linia porții lovitura de cap a lui Lefort.

'89 Burcă primește cartonaș galben pentru proteste, după ce arbitrul a dictat un corner pentru elvețieni.

'88 Susic intră în locul lui Pereira.

Elvețienii fac ultima schimbare: Siebatcheu intră în locul lui Burgy.

'84 Goool CFR Cluj! Ardelenii combină superb, Deac pasează pentru Hoban, acesta îl găsește pe Rondon, șutul venezueleanului lovește bara, dar Debeljuh urmărește și împinge balonul în poartă. Dacă ar fi existat VAR, golul ar fi fost anulat (atacantul se afla în poziție neregulamentară).

'82 Ngalameu este înlocuit cu Zesiger.

'79 Manea îl așteaptă bine pe Rondon, însă șutul acestuia nu are suficientă putere și von Ballmoos prinde fără probleme.

'78 Deac trimite o pasă surprinzătoare peste apărarea elvețiană, însă Pereira nu ajunge suficient de repede la balon și ratează o ocazie importantă.

'75 Meschack cere penalti, după ce trimite cu capul din plonjon și mingea pare că îl atinge pe Burcă. Arbitrul ignoră protestele.

'74 Debeljuh îl înlocuiește pe Păun.

'71 Păun îl faultează și Meschack și primește cartonaș galben.

Camora este pe tot terenul. Căpitanul ardelenilor pune probleme în atac și se apără ireproșabil.

'63 Djokovic ratează voleul, mingea ajunge la Camora și acesta îi pune mari probleme lui von Ballmoos, însă portarul se întinde și respinge. Pereira pasează în fața porții, dar Burgy are o intervenție bună.

'62 Burcă vede portarul ieșit și încearcă un șut de la distanță, dar nu prinde cadrul porții.

'61 Gaudino șutează puternic pe centrul porții, Bălgrădean boxează.

Elvețienii fac trei schimbări: au intrat Gaudino, Martins și Meschack, au ieșit Rieder, Sulejmani și Mambimbi.

'56 Aebischer centrează foarte bine din corner, Nsame trimise pe lângă poartă cu o lovitură de cap.

A început repriza secundă.

Pauză în Elveția.

'44 Rondon combină superb cu Păun, intră în careu, dar șutul său este respins în ultimul moment în corner de von Ballmoos.

'43 Nsame scapă singur cu Bălgrădean, portarul ardelenilor iese și închide unghiul de șut. A fost oricum ofsaid.

'41 Rondon pornește într-o cursă individuală, însă rămâne fără energie și șutează slab.

'36 Mambimbi încearcă o execuție spectaculoasă, dar lovește greșit balonul. Ngamaleu urmărește, șutează puternic și îl lovește pe Hoban.

'24 Mambimbi pasează în fața porții, dar Bălgrădean este atent și intervine în fața lui Nsame.

'9 Acțiune prelungită a CFR-ului. Rondon pasează pentru Deac, șutul acestuia este deviat, iar portarul Von Ballmoos intervine înainte ca mingea să ajungă la Păun.

'1 Un prim moment bun pentru CFR: Rondon trimite mingea în careu, dar Păun ajunge prea târziu.

A început partida. Ardelenii au avut lovitura de start.

Un moment de reculegere a fost ținut în memoria fostului atacant italian Paolo Rossi

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport