VIDEO Monte Carlo: Rafael Nadal, în marea finală - Reduta lui Dimitrov a rezistat un set

VIDEO Monte Carlo: Rafael Nadal, în marea finală - Reduta lui Dimitrov a rezistat un set

Grigor Dimitrov i-a pus reale probleme lui Rafael Nadal doar în primul set al semifinalei de la Monte Carlo, bulgarul reușind să contracareze jocul de forță al ibericului de pe baseline. Mai inspirat pe finalul manșei, liderul mondial s-a impus totuși cu 6-4. Lucrurile i-au scăpat însă de sub control lui Grigor în al doilea set, unul în care Rafa (dezlănțuit) s-a impus cu 6-1. Câștigător al trofeului din Principat de zece ori, Nadal se află la un singur meci distanță de titlul cu numărul 31 de categorie Masters.

Rafael NadalFoto: montecarlotennismasters.com

După un început ezitant de partidă (e drept, și Nadal a avut un start lansat), Dimitrov a făcut pasul în teren, a lovit mingea devreme și a reușit să revină pe tabelă de la 0-3 la 3-3. S-a ajuns la 4-4, iar echilibrul domina prima manșă a semifinalei de la Monte Carlo.

Aflat pentru prima dată sub presiune, Nadal s-a mobilizat exemplar, a servit bine și a făcut break-ul izbăvitor (6-4). Bulgarul s-a ridicat la valoarea adversarului, a fost foarte bun în jocul de pe fundul terenului și l-a obligat de multe ori pe adversar sa trimită o dată în plus. Diferența a fost făcută de Nadal grație experienței superioare pe zgură (este cel mai bun din istorie pe această suprafață).

Setul al doilea a fost "în oglindă" cu primul doar până la 3-0 pentru Rafa. Avertizat de ceea ce s-a întâmplat în prima manșă, Nadal nu a mai lăsat lucrurile să îi scape de sub control. L-a împins pe adversar mult în spatele baseline-ului, l-a plimbat dintr-un colț în altul, iar minge cu minge Grigor a fost tot mai departe de adversar pe tabelă (s-a ajuns până la 5-0).

În cele din urmă, bulgarul a evitat bagel-ul (n.r. să pierzi un set la zero), Nadal câștigând la unu. Confruntarea de pe arena centrală a durat o oră și 32 de minute.

În luptă cu recordurile

Rafael Nadal se află la o singură victorie distanță de titlul cu numărul 11 de la Monte Carlo (record absolut). Dacă va reuși să cucerească încă o dată trofeul, Rafa va ajunge la cota 31 de titluri Masters, performanță cu care l-ar depăși pe Novak Djokovic (cu care se află la egalitate în acest moment).

În finala de duminică, Nadal îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Alexander Zverev și Kei Nishikori.

Rezumatul partidei Rafael Nadal vs Grigor Dimitrov:

Clasament titluri pe zgură:

1 Rafael Nadal 53

2 Guillermo Villas 49

3 Thomas Muster 40

4 Bjorn Borg 30

4 Manuel Orantes 30.

Primii zece favoriți de la Monte Carlo:

1 Rafael Nadal

2 Marin Cilic

3 Alexander Zverev

4 Grigor Dimitrov

5 Dominic Thiem

6 David Goffin

7 Lucas Pouille

8 Pablo Carreno Busta

9 Novak Djokovic

10 Diego Schwartzman

Premii și puncte la Monte Carlo:

Turul întâi: € 17.350 și 10 puncte ATP

Turul doi: € 32.135 și 45 de puncte ATP

Turul trei: € 60.945 și 90 de puncte ATP

Sferturi: € 117.375 și 180 de puncte ATP

Semifinale: € 230.830 și 360 de puncte ATP

Finalist: € 458.640 și 600 de puncte ATP

Câștigător: € 935.385 și 1000 de puncte ATP.

  • Este ediția cu numărul 112 din istoria turneelor de categorie Masters.
  • Competiția din Principat are premii totale în valoare de €4.872.105. În România, turneul este în direct pe Digisport și Telekom Sport.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5