VIDEO Novak Djokovic, învins categoric în finala US Open: Daniil Medvedev, campion   după o evoluție entuziasmantă

VIDEO Novak Djokovic, învins categoric în finala US Open: Daniil Medvedev, campion după o evoluție entuziasmantă

A treia oară a fost cu noroc pentru Daniil Medvedev: rusul a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră după o evoluție entuziasmantă în fața lui Novak Djokovic. Al doilea favorit al competiției de la Flushing Meadows a surprins întreaga lume a tenisului învingându-l cu 3-0 la seturi (6-4, 6-4, 6-4) pe cel care se afla la o singură victorie distanță de doborârea mai multor recorduri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medvedev a început perfect finala de la New York: a făcut break încă din primul game al partidei și nu și-a pierdut serviciul până la sfârșitul setului (6-4).

Situația nu era una nouă pentru Djokovic. Sârbul a pierdut primul set și în precedentele patru confruntări de la US Open (cu Nishikori, Brooksby, Berrettini și Zverev), dar a reușit să revină de fiecare dată și să se impună fără prea mari probleme.

Medvedev a părut a fi însă făcut din alt material: rusul a reușit să mențină nivelul ridicat, i-a trimis mereu mingea înapoi lui Nole și liderul mondial a comis mai multe erori decât ne-a obișnuit. După alte două 53 de minute de joc, Daniil a câștigat setul secund reușind să salveze cinci mingi de break și impunându-se la retur în al cincilea game (6-4).

Medvedev a pornit în trombă în setul al treilea, a făcut două break-uri și a ajuns în poziția de a servi pentru câștigarea trofeului. Aflat la un singur punct distanță de victorie, Daniil a cedat sub presiune (deranjat și de zgomotul din tribune), a comis două duble greșeli la rând și Nole a redus din diferență (5-4). Rusul a mai obținut două mingi de meci în următorul game de serviciu, a mai făcut o dublă, dar a reușit să facă pasul decisiv (6-4) și să obțină primul trofeu de Grand Slam din carieră.

Rezumatul finalei dintre Medvedev și Djokovic:

Sursa video: Eurosport

Momentul în care Daniil Medvedev a devenit campion la US Open:

Statistica partidei dintre Daniil Medvedev și Novak Djokovic:

Ași: 16 - 5

Duble greșeli: 9 - 3

Puncte jucate cu primul serviciu: 58% - 54%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 81% - 80%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 58% - 40%

Puncte de break câștigate: 4/8 - 1/6

Puncte câștigate la fileu: 6/12 - 31/47

Erori neforțate: 31 - 38

Lovituri câștigătoare: 38 - 27.

Daniil Mevedev, traseul de la US Open

Turul I: 6-4, 6-3, 6-1 vs Richard Gasquet (79 ATP)

Turul II: 6-4, 6-1, 6-2 vs Dominik Koepfer (57 ATP)

Turul III: 6-0, 6-4, 6-3 vs Pablo Andujar (74 ATP)

Optimi: 6-3, 6-4, 6-3 vs Daniel Evans (27 ATP)

Sferturi: 6-3, 6-3, 4-6, 7-5 vs Botic Van De Zandschulp (117 ATP)

Semifinale: 6-4, 7-5, 6-2 vs Felix Auger-Aliassime (15 ATP)

Finala: 6-4, 6-4, 6-4 vs Novak Djokovic (1 ATP).

De știut:

  • Pentru Daniil Medvedev este al 13-lea titlu din carieră (al patrulea din 2021, după Marsilia, Mallorca și Toronto).
  • Rusul a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră: a pierdut în ultimul act la US Open 2019 (vs Rafael Nadal) și la Australian Open 2021 (vs Novak Djokovic).
  • Daniil Medvedev este primul tenismen în mai mult de un deceniu care câştigă US Open pierzând doar un set pe tot parcursul turneului.
  • Novak Djokovic a ratat şansa de a face Marele Slam, adică de a câştiga cele patru turnee de Grand Slam într-un an. Sârbul s-a impus la Australian Open, Wimbledon şi Roland Garros.

  • Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovic ar fi obţinut al 21-lea titlu de Grand Slam și i-ar fi depășit pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.
  • Daniil Medvedev va primi 2.5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP, iar Djokovic 1.25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5