VIDEO Serena Williams, campioană la Auckland / Al 73-lea titlu al carierei, primul după trei ani

VIDEO Serena Williams, campioană la Auckland / Al 73-lea titlu al carierei, primul după trei ani

​​Serena Williams (38 ani) a câștigat titlul de la Auckland, al 73-lea al carierei, după ce a învins-o în finală pe compatrioata sa Jessica Pegula, scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o ora și 35 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serena a avut un debut mai dificil de partidă, și-a pierdut serviciul la chiar primul game, însă nu a mai făcut-o până la sfârșitul confruntării. În primul set, ea a făcut break-urile decisive în game-urile șase și opt, iar în setul secund în jocul cu numărul trei (a ratat trei mingi de meci pe serviciul adversarei, în game-ul al nouălea).

Cu procentaje bune la serviciu (72% cu , 61% cu ), Serena a fost mai bună în momentele importante ale meciului și a profitat de experiența superioară.

Pentru Serena, acesta este primul trofeu după ce a născut o fetiţă, în septembrie 2017. Ea a revenit în competiţii în martie 2018. Jucătoarea din SUA câştigase ultima dată un trofeu în ianuarie 2017, la Australian Open. De atunci, ea a jucat cinci finale, la Wimbledon de două ori, la US Open de două ori şi la Toronto, toate pierdute, scrie News.ro.

Pe parcursul turneului de la Auckland, Serena Williams a mai trecut de Camila Giorgi (6-3, 6-2), Christina McHale (3-6, 6-2, 6-3), Laura Siegemund (6-4, 6-3) și Amanda Anisimova (6-1, 6-1).

Grație acestui succes, Serena va urca o poziție în clasamentul WTA, până pe locul 9. Jessica face un salt mai spectaculos (18 locuri), până pe 64.

Serena Williams a declarat că își va dona premiul câștigat (43.000 de dolari) și câte o rochie din timpul fiecărui meci pentru victimile incendiilor de vegetație din Australia.

În finala de dublu, Serena Williams și Caroline Wozniacki au fost învinse de perechea Asia Muhammad/Taylor Townsend (SUA), scor 6-4, 6-4.

Rezumatul finalei dintre Williams și Pegula:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5