VIDEO Simona Halep, în sferturi la Gippsland Trophy după o victorie în două seturi (6-2, 6-4 vs Laura Siegemund)

VIDEO Simona Halep, în sferturi la Gippsland Trophy după o victorie în două seturi (6-2, 6-4 vs Laura Siegemund)

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului "Gippsland Trophy", după ce a învins-o pe Laura Siegemund (51 WTA), scor 6-2, 6-4. Halep a lansat foarte bine (86% cu primul serviciu), a făcut mult mai puține erori neforțate decât adversara și a egalat situația la nivelul confruntărilor directe (2-2), după un meci care a durat o oră și 33 de minute.

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Halep și Siegemund.

De știut:

  • În sferturi, Simona o va întâlni pe Ekaterina Alexandrova (Rusia, 33 WTA și a noua favorită), care a trecut de Iga Swiatek (Polonia, 17 WTA și cap de serie nr. 6), scor 6-4, 6-2.
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • "Gippsland Trophy" este turneu pregătitor pentru Australian Open (va debuta pe 8 februarie). De altfel, competiția se dispută chiar în complexul Grand Slam-ului de la Melbourne.

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei:

"Sunt fericită pentru victoria de azi, de ambele meciuri de fapt, plus victoria de la dublu. Sunt foarte fericită să revin aici, nu am mai jucat un meci oficial din octombrie şi apreciez munca tuturor, ştiu cât este de greu. Este unul din marile mele obiective să câştig Australian Open, dar nu e uşor, trebuie să muncesc din greu şi să cred în mine" - Simona Halep.

Ultimul punct al finalei dintre Halep și Siegemund:

Reverul în lung de linie, lovitura care rar dezamăgește:

Desfășurarea LiveText a partidei dintre Simona Halep și Laura Siegemund:

6-4 Simona câștigă cel mai disputat punct al partidei, după ce a plimbat-o pe Siegemund pe tot terenul. Serviciu foarte bun pentru Simona. Siegemund profită de un serviciu secund mai moale și o surprinde pe Simona în contre-pied (30-15). As pentru Simona! Halep ratează prima minge de meci (a lovit dintr-o poziție incomodă). Siegemund trimite mult afară și Simona obține victoria!

5-4 Laura comite două erori neforțate consecutive, Simona poate forța break-ul decisiv. Retur foarte bun al Simonei (trei mingi de break). Siegemund o salvează pe prima cu un smash de lângă fileu. Laura servește bine la exterior, mai rămâne o ocazie pentru jucătoarea noastră. Rever moale al Simonei... Egalitate la 40. Intenția a fost bună, dar Siegemund a ratat execuția. Simona va servi pentru meci, după încă o dublă greșeală a adversarei.

4-4 Retur fulgerător care îi permite să avanseze în teren nemțoaicei - Siegemund începe bine game-ul. Laura ratează un smash facil (30-15). Nivelul jocului este scăzut în ultimele game-uri, se fac erori multe de ambele părți. Laura trimite în fileu cu reverul. Simona egalează la 4.

3-4 Simona ajunge la timp la o scurtă și o pasează pe adversară. Simona este puțin nemulțumită, a jucat bine punctul, dar nu a luat o ultimă decizie corectă. Soarele o incomodează puțin pe jucătoarea noastră (acoperă o parte a terenului). Simona returnează superb, în lung de linie (40-30). Siegemund îi oferă un cadou Simonei. Halep ratează de puțin passing-ul în lung de linie. Simona ratează forehand-ul în cross, game pentru Siegemund.

3-3 După un start dificil de game, Simona revine cu lovituri mai agresive și un serviciu excelent la exterior (30-15). Un forehand moale al nemțoaicei se oprește în fileu. Game facil pentru Simona.

2-3 Laura reușește să o paseze pe Simona dintr-o poziție incomodă. Halep scapă reverul afară. Serviciu bun la mediană pentru jucătoarea din Germania. Game alb la serviciu pentru Siegemund.

2-2 Laura returnează în corpul Simonei. Lovitură superbă a Simonei, care ajunge la o minge foarte joasă și o trimite în cross. Jocul Simonei nu este la cel mai înalt nivel în aceste momente - două erori neforțate la rând (în primul set a avut cinci în total). Siegemund returnează în banda fileului - mingea iese afară (rămâne o minge de break). Game-ul se prelungește, sunt erori de ambele părți. Simona ajunge târziu la o minge și o lovește prea puternic. Simona salvează și a treia minge de break din acest game (a fost mai mult o greșeală a adversarei). Simona servește bine la teu și egalează la 2.

1-2 Simona trece printr-un moment mai dificil, a adunat deja câteva erori neforțate în setul secund. Revine cu un retur bun, dar mai greșește o dată (40-15). Încă un retur reușit, Simona poate forța un rebreak rapid. Dublă greșeală (40-40). Siegemund încearcă o lovitură decisivă în lung de linie, dar mingea aterizează pe culoarul de dublu. Siegemund ezită într-un moment în care putea închide punctul și Simona revine în set.

0-2 Simona urmărește mingea și lovește smash-ul cu multă precizie. Simona s-a aflat prea departe de minge și a ratat complet lovitura. Siegemund mai încearcă o scurtă surprinzătoare, dar mingea se oprește în banda fileului (30-15). Laura trimite în spatele liniei. Retur puternic și lung, Simona nu se aștepta (40-30). Simona lovește prea scurt, Siegemund nu ratează oportunitatea și egalează la 40. Încă o eroare a jucătoarei noastre - minge de break. Simona se redresează rapid, Laura se apără bine, dar nu poate face față. Forehand în cross câștigător pentru Siegemund. Simona mai ratează o lovitură, primul break pentru Laura.

0-1 Setul secund începe tot cu Siegemund la serviciu. După un schimb prelungit, Simona ratează cu reverul. Returul româncei aterizează puțin în afara terenului. Dublă greșeală a Laurei. Siegemund este din nou agresivă și câștigă un punct de lângă fileu. Simona a părut că s-a grăbit și a trimis mult afară.

Irina Begu a obținut o victorie incredibilă în fața Johannei Konta, după un meci care a durat trei ore și 23 de minute. Românca a salvat două mingi de meci în tiebreak-ul setului secund, a trimis cu greu partida în decisiv (la a opta oportunitate) și a obținut calificarea în sferturi (unde o va întâlni pe Naomi Osaka), după ce a fructificat a noua minge de meci. Aproape nouă ore a petrecut Irina pe teren la Gippsland Trophy.

Setul I

6-2 Serviciul Simonei s-a aflat la un nivel înalt până în aceste momente. Siegemund prinde linia cu o lovitură în contre-pied. Simona controlează schimbul de lângă fileu și închide cu un smash. Simona comite câteva erori inexplicabile și oferă o minge de break adversarei. Dar Siegemund forțează și ratează returul (40-40). Halep lovește bine cu backhand-ul. Simona închide setul după 38 de minute - retur în afara terenului.

5-2 După un serviciu bun, Laura face o dublă greșeală (15-15). Siegemund face pasul în teren, Simona ratează un passing (a trimis direct spre adversară) și Laura închide cu un voleu. Simona forțează pe reverul Laurei (30-30). Combinație reușită de jucătoarea din Germania - serviciu spre exterior, forehand în colțul opus. Simona este prinsă pe picior greșit de lovitură în lung de linie a adversarei.

5-1 Simona servește bine și închide punctul în contre-pied. Retur în fileu al nemțoaicei. Simona schimbă direcția și nu îi dă nicio șansă adversarei - 40-0. Încă un game alb la lansare - serviciu bun spre exterior.

4-1 Lipsită de soluții, Laura caută liniile, dar nu prea le găsește - încă o eroare. O lovitură prea puternică a Simonei (15-15). Incredibil - Simona plasează perfect o lovitură de backhand din deplasare. Halep are și noroc - mingea lovește banda și cade în terenul adversarei (două mingi de break). Scurta Simonei a fost previzibilă, Laura a profitat și a lobat excelent. Siegemund mai câștigă un punct folosind aceeași tehnică - trimite o minge peste Simona. Halep ajunge la timp la minge, dar ratează voleul. Laura lovește puternic și forțează o eroare a Simonei - jucătoarea din Germania punctează pentru prima oară pe tabelă (a câștigat patru puncte la rând).

Pe Terenul 7, Irina Begu a ratat 7 mingi de meci împotriva Johannei Konta (5-5 în decisiv).

4-0 Laura nu are răspuns pentru loviturile Simonei, încă o minge trimisă afară. Simona insistă pe reverul germancei și câștigă fără probleme punctul (30-0). Retur în fileu. Game alb pentru Simona - românca defilează în aceste momente.

3-0 Siegemund reacționează prea târziu la returul Simonei și trimite mingea în fileu. Halep se apără bine, dar Siegemund urcă la fileu și obține punctul (15-15). Prima dublă greșeală a partidei îi aparține Laurei. Simona returnează foarte lung, o incomodează pe Siegemund și obține încă două mingi de break. Laura realizează că nu are șanse pe linia de fund, avansează în teren și închide punctul cu un voleu reușit. Simona atacă superb cu reverul în lung de linie și mai face un break.

2-0 Simona controlează punctul, Laura greșește prima. Retur prea lung al nemțoaicei (30-0). Siegemund încearcă să se opună ofensivei Simonei (folosește foarte mult slice-ul), dar Simona nu are probleme deocamdată (40-0 - punct închis cu un smash). Simona ratează prima minge de game, dar o fructifică pe a doua cu un backhand care se oprește în colțul terenului.

1-0 Meciul începe cu Siegemund la serviciu. Simona returnează lung și nemțoaica trimite afară. Laura rupte ritmul cu o scurtă, Simona ajunge la minge, dar nu o mai poate trimite înapoi în teren (15-15). Siegemund lovește puternic, o plimbă pe Simona dintr-o parte în cealaltă a terenului și obține punctul. Laura trimite mingea în colțul terenului cu un forehand foarte bun (40-15). Prea agresivă, Siegemund ratează prima minge de game lovind fileul. Simona egalează la 40, după ce forțează o eroare pe rever a adversarei. Simona ajunge la o scurtă, dar Laura o pasează în cross. Forehand în lung de linie superb reușit de Simona! Slice ratat complet de Laura, prima minge de break pentru Simona. Retur bun, Simona începe meciul excelent (break).

Simona și Laura se află pe teren. Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

În aceste momente, Irina Begu are parte de o adevărată luptă în optimile turneului "Gippsland Trophy": românca o conduce pe Johanna Konta (14 WTA, a cincea favorită), scor 4-6, 7-6(10), 4-3 (se joacă deja de trei ore). Dacă va trece de britanică, Irina o va întâlni în sferturi pe Naomi Osaka (cap de serie nr. 2).

Sorana Cîrstea a avut nevoie de doar 48 de minute pentru a câștiga primul meci disputat în 2021: 6-1, 6-4 vs Oksana Kalashnikova (Georgia), în primul tur al turneului "Grampians Trophy". În turul următor, Sorana o va întâlni pe Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA și a doua favorită).

Ashleigh Barty câștigă meciul cu Marie Bouzouka, scor 6-0, 4-6, 6-3, după două ore de joc. Pe Margaret Court Arena urmează confruntarea dintre Simona Halep și Laura Siegemund.

Așteptarea continuă: Marie Bouzkova a câștigat setul secund al confruntării cu Ashleigh Barty, scor 6-4.

Meciul Simonei va începe după confruntarea dintre Ashleigh Barty și Marie Bouzkova (Yarra Valley Classic). Liderul mondial a câștigat primul set după doar 32 de minute de joc, scor 6-0.

​Conduce nemțoaica în meciurile directe

Siegemund a învins-o de două ori pe Simona la același turneu, pe zgura rapidă de la Stuttgart, turneu indoor. A fost 6-1, 6-2 în 2016 și 6-4, 7-5 la ediția din 2017.

Singura victorie a Simonei a venit în 2017, la Roma, scor 6-4, 6-4.

Laura Siegemund

Născută pe 4 martie 1988, la Filderstadt, Germania. Are 1.68 metri (aceeași înălțime ca și Halep) și este o jucătoare de mâna dreaptă.

Cel mai bun loc ocupat în ierarhia WTA: 27, pe 29 august 2016.

Are două titluri câștigate la simplu și 6 la dublu.

A adunat în total $2.429.666 din tenis.

Despre turneul de la Melbourne

"Gippsland Trophy" se dispută la Melbourne, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2021. Competiția are loc pe hard, pe tabloul principal sunt 64 de sportive, iar premiile sunt în valoare totală de $565.530.

Halep este cap de serie numărul unu, iar pe lista favoritelor urmează Naomi Osaka (2), Elina Svitolina (3) și Aryna Sabalenka (4). Turneul australian face parte din categoria "500".

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă