​VIDEO WTA Miami: Jelena Ostapenko, în finală - Parcursul de vis al americancei Danielle Collins a luat sfârșit

​VIDEO WTA Miami: Jelena Ostapenko, în finală - Parcursul de vis al americancei Danielle Collins a luat sfârșit

Jelena Ostapenko (5 WTA) a pus capăt parcursului de vis al americancei Danielle Rose Collins (SUA, 93 WTA), jucătoare venită din calificări, la Miami. Letona s-a impus în două seturi, scor 7-6(1), 6-3, și s-a calificat pentru prima dată în ultimul act al unei competiții de categorie "Premier Mandatory".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ostapenko a avut nevoie de o ora și 39 de minute pentru a se impune în față Daniellei Collins, aflata la prima sa semifinală într-un turneu WTA. În drumul său spre finală, Ostapenko n-a pierdut niciun set.

După ce a început luna martie în afara primelor 100 de locuri din clasamentul mondial, Collins va ajunge de luni pe locul 53 WTA.La Miami, jucătoarea în vârstă de 24 ani le-a învins pe Irina Begu (37 WTA), Coco Vandeweghe (16 WTA), Donna Vekic (55 WTA), Monica Puig (82 WTA) și Venus Williams (8 WTA).

În vârstă de 20 de ani, Jelena Ostapenko a devenit cea mai tânăra jucătoare care ajunge în finala de la Miami după anul 2009, când Victoria Azarenka (19 ani) câștiga titlul.

În lupta pentru trofeul de la Miami, Ostapenko o va întâlni pe americanca Sloane Stephens, ultima câștigătoare de la US Open. În semifinale, Stephens (12 WTA) a învins-o pe Victoria Azarenka (186 WTA), beneficiara unui wild card, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Pentru Sloane Stephens va fi prima finală pe care o va disputa după cea câștigată anul trecut la US Open, primul său turneu de Grand Slam din carieră.

Ostapenko va avea ocazia să-și treacă în palmares al treilea titlu al carierei, după cele cucerite anul trecut la Roland Garros (a învins-o în finală pe Simona Halep) și Seul. De-a lungul timpului, Jelena a mai disputat trei finale: 2017 - Charleston; 2016 - Doha; 2015 - Quebec City.

Stephens are în palmares cinci trofee: US Open (2017), Auckland, Acapulco, Charleston (toate în 2016) și Washington (2015).

Miami Open face parte din categoria "Premier Mandatory", se dispută pe hard outdoor, iar premiile totale sunt în valoare de $7.972.535. Directorii competiției sunt Adam Barrett & James Blake. Turneul se dispută in perioada 20-31 martie. Campioana en-titre a întrecerii este Johanna Konta. În Romania, competiția de la Miami poate fi urmărită in direct la Digi Sport.

Rezumatul meciului Ostapenko vs Collins:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă