Obiectiv Ce  i-a impus  conducerea Rapidului noului antrenor, Marius Șumudică: „E omul potrivit”
Viorel Moldovan. Foto: Sportpictures

ObiectivCe i-a impus conducerea Rapidului noului antrenor, Marius Șumudică: „E omul potrivit”

  • Viorel Moldovan, președintele de la Rapid, a vorbit despre motivul pentru care a fost demis Neil Lennon și despre obiectivele impuse lui Marius Șumudică, noul tehnician al echipei.
„Sper să devenim campioni”  Șumudică , primele declarații din postura de antrenor al Rapidului
Citește și
„Sper să devenim campioni”Șumudică, primele declarații din postura de antrenor al Rapidului
Citește mai mult
„Sper să devenim campioni” Șumudică , primele declarații din postura de antrenor al Rapidului

Potrivit președintelui Rapidului, Viorel Moldovan, principalul obiectiv al lui Marius Șumudică este calificarea în play-off-ul Ligii 1.

Rapid se află pe locul 12, cu 5 puncte în 6 etape

Obiectivul în momentul de față este accederea în play-off. Ținând cont de situația actuală, nu puteam cere mai mult. Viorel Moldovan, la Prima Sport

Viorel Moldovan susține că îi vor fi satisfăcute „doleanțele” lui Marius Șumudică

Viorel Moldovan a discutat și despre jucătorii pe care noul antrenor al Rapidului îi vizează pentru a îndeplini obiectivul propus.

„Știm ce avem de făcut și am discutat. Șumudică nu a fost foarte pretențios. Vom încerca să-i satisfacem doleanțele.

Avem o bază, avem variante (n.r. - de jucători pe lista de transferuri), le vom analiza în continuare și le vom prezenta antrenorului”, a spus Viorel Moldovan

De ce a fost demis Neil Lennon

Președintele Rapidului a fost întrebat dacă rezultatele au dus la concedierea nord-irlandezului Neil Lennon. Iată ce a spus Moldovan:

„Au fost, nu neapărat rezultatele, ci jocul pe care l-am prestat. Jocul pe care l-am avut în aceste etape nu a fost suficient.

Vrem un fotbal orientat spre înainte, un fotbal mai ofensiv, dar nu am reușit acest lucru. Este o mare dezamăgire, dar sper că ne vom reveni odată cu instalarea lui Marius Șumudică”, a spus Viorel Moldovan.

Rezultatele lui Neil Lennon pe banca Rapidului:

  • 13 iulie: UTA - Rapid 1-1
  • 20 iulie: Rapid - CFR 2-2
  • 29 iulie: Petrolul - Rapid 1-0
  • 5 august: Rapid - Sepsi 2-2
  • 10 august: Buzău Rapid 1-1
  • 18 august Rapid: - Dinamo 1-1

Marius Șumudică a fost dorit în „unanimitate”

Viorel Moldovan a subliniat că decizia nu a fost impusă de acționarul majoritar al clubului, ci a fost luată de întreaga conducere.

„A fost o decizie în unanimitate a clubului. Cred că Marius Șumudică este omul potrivit pentru a redresa lucrurile.

Este un copil al Giuleștiului, se întoarce acasă, a mai antrenat echipa și a avut rezultate acolo unde a activat”, a completat Moldovan la Prima Sport.

Întrebat ce a determinat schimbarea deciziei în cazul lui Marius Șumudică, care anterior se arătase dispus să preia echipa în momente dificile, dar nu fusese dorit de conducere, președintele Rapidului nu a oferit un răspuns clar.

Nu știu și nu pot să vă răspund. Cel mai bine va răspunde domnul Sucu. Nu știu ce s-a schimbat, important este că Marius Șumudică a ajuns la Rapid”.

Marius Șumudică - Neil Lennon, conflict de la distanță

În urmă cu câteva zile, Marius Șumudică a făcut declarații la adresa lui Neil Lennon, motiv pentru care nord-irlandezul l-a numit neprofesionist.

Moldovan nu a vrut să comenteze prea mult disputa antrenorilor: „Și eu am fost analist, mi-am exprimat opinia și nu am ce să-i reproșez. Nu sunt probleme din acest punct de vedere”.

De la venirea lui Neil Lennon la Rapid, Marius Șumudică a fost unul dintre contestatarii tehnicianului. Iată câteva declarații:

  • „Eu îi dau un sfat despre ce înseamnă Rapid, ce înseamnă spiritul Rapidului. Nu a câștigat nimeni niciodată cu suporterii în Giulești”
  • „Rapidul este într-o perioadă de tranziție, de căutari, un nou antrenor, un nou sistem, încă neînțeles din punctul meu de vedere de către jucători”
  • „Rapid a părut o echipă fără busolă în momentul de față”
  • „Nu înțeleg această utilizare a lui Blazek, nici nu se compară cu Săpunaru”

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5