WTA Beijing: Naomi Osaka, în semifinale, după un meci în care intervențiile lui Sascha Bajin au înclinat balanța - Supraviețuitoarea

WTA Beijing: Naomi Osaka, în semifinale, după un meci în care intervențiile lui Sascha Bajin au înclinat balanța - Supraviețuitoarea

Naomi Osaka a avut multe momente de rătăcire în meciul cu Shuai Zhang (45 WTA), însă a reușit să întoarcă în favoarea ei o partidă în care a părut în multe momente atât de aproape de înfrângere. Intervențiile lui Sascha Bajin (antrenorul ei) au ajutat-o să vadă , iar câștigătoarea de la US Open s-a impus după un meci de două ore și 34 de minute, scor 3-6, 6-4, 7-5. Nipona este în semifinale la Bejing, competiție din categoria Premier Mandatory.

HotNews.roFoto: Hotnews

Începutul de meci a fost unul dezastruos pentru standardele lui Naomi: și-a pierdut de trei ori serviciul și a cedat setul cu 6-3. Nipona a arătat multe vulnerabilități, însă trebuie acordat credit și jocului ofensiv, în anumite situații la limită, arătat de Zhang.

Nici manșa a doua nu a debutat prea fericit pentru câștigătoarea de la US Open: Osaka și-a mai pierdut încă o dată serviciul și a fost condusă cu 2-0.

Japoneza și-a ridicat puțin nivelul jocului, profitând și de încordarea care a început să se simtă în brațul adversarei. De la 4-3 pentru Zhang, Osaka a câștigat trei game-uri la rând, reușind să trimită partida într-un set decisiv (6-4).

Intervenția lui Sascha Bajin (antrenorul lui Naomi) a spus totul despre evoluția japonezei din această partidă. Acesta i-a precizat elevei sale că a câștigat setul, cu toate că la nivel de nu poate să fie la un nivel mai jos de atât.

Decivisul a fost un amestec de erori mari, lovituri câștigătoare minunate și multe break-uri (plus duble venite în momente importante). A fost senzația aceea că Shuai și Naomi resimt o mare dificultate pe propriul serviciu, acesta fiind o adevărată povară.

Shuai a ajuns în situația de a servi pentru câștigarea partidei (la 5-4), asta după ce a condus la un moment dat cu 4-1, însă a făcut un game rău, iar Naomi a primit un ajutor nesperat din partea adversarei. Mai mult, chinezoaica nu și-a mai găsit deloc ritmul, a continuat seria break-urilor, iar Shuai a ajuns pe : să încerce să rămână în meci pe serviciul lui Osaka.

Șansele irosite nu s-au mai întors însă pentru Shuai, iar Naomi și-a câștigat game-ul de serviciu atunci când conta mai mult - japoneza a închis partida după două ore și 34 de minute (7-5).

Într-o zi cenușie precum aceasta, Naomi a avut parte de intervenții foarte inspirate din partea lui Sascha Bajin, acesta fiind cel care a oprit trenului japonez de mare viteză.

Ultimul punct al partidei Osaka vs Zhang:

Sferturi:

Shuai Zhang - Naomi Osaka (8) 6-3, 4-6, 5-7

Anastasija Sevastova - Dominika Cibulkova 6-3, 7-6(5)

Katerina Siniakova - Caroline Wozniacki (2) 2-6, 2-6

Qiang Wang - Aryna Sabalenka 7-5, 7-5

Semifinale:

Naomi Osaka (8) - Anastasija Sevastova

Caroline Wozniacki (2) - Qiang Wang

China Open" se dispută pe hard în perioada 29 septembrie - 7 octombrie, are premii totale în valoare de $8.285.274 și face parte din categoria "Premier Mandatory". Întrecerea are loc la Beijing. La startul competiției pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare.

Ultimele castigatoare de la Beijing:

2017 Caroline Garcia

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5